2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Balesetek DJ Szeifert klipforgatásán – interjú az egyik főszereplővel
Véglegesült a budapesti Tiësto party line-upja!
Szeifert meglepetés Tiësto előtt 
Tiesto buli - ahogy Szeifert látta
Szeifert és Ricsi Bohóc a Kidburgerben
Szeifert ismét a Papp László Sportarénában
Kapcsolatok
DJ Tiësto (DJ Tiesto)
DJ Szeifert

Szeifert szettje volt a Tiesto buli fénypontja

Beszámoló a Tiësto CEE Tour 2005 budapesti állomásáról.

Tijs Verwest. Biztos vagyok benne, hogy ez a név még a legnagyobb elektronikus zeneőrülteknek sem mond semmit. Egy holland fiatalemberről van szó, aki szereti a focit, eddig három alkalommal választották a világ legjobb lemezlovasának, és mindemellett még, az athén-i olimpián is részt vett. Igen, ő dj Tiësto, aki ismételten kis hazánkban pörgette lemezeit.

Idén, második alkalommal örvendeztette meg magyar rajongóit a breda-i születésű vinyl-shaker. Az igen csak borsos jegyárak mellett, mindenki joggal bizakodhatott abban, hogy az IN CONCERT-hez hasonló monumentális buli részvevője lehet a Tiësto CEE Tour 2005 keretein belül, és nem ismétlődik meg az egy évvel ezelőtti „sörös” buli attitűdje, amikor a felelőtlen szervezés miatt, háromszor annyi embert zsúfoltak össze egy eseményen, egy helyen, mint amennyit hivatalosan lehetett volna.

Ezúttal elért eredményeihez méltó helyen, a budapesti Papp László Sportarénában állhatott a lemezjátszók mögé a világ első számú dj-je. Igaz, a holland csak éjjel egy óra magasságában állt a pultba, a hangulatra így sem lehetett panasz, hiszen már (a viszonylag korainak mondható) az este 7 órai kapunyitás követően sáskajárást idézően, özönlöttek a világító rudakkal, sípokkal felvértezett, „minőségi” elektronikus zenére kiéhezett fiatalok. Megemlíteném azonban, a beharangozó ellenére, közel sem volt telt ház!

Szeifert sokszínű, és mára már mitikussá vált, egyedi hangzásvilágával, abszolút trendi trance muzsikával indította el a „boldogság” (Tarvelling to Happiness 2. dj – ez dj Szeifert tegnap megjelent új mixlemezének címe – a szerző.) útján, a bulizó tömeget. Kicsivel több, mint 2 órás szettje után a franciás nevű, ám mégis holland születésű, 30-as éveiben jócskán benne járó Le Blanc pörgette tovább a talpalávalót. A tulipánok országából érkezett lemezlovas Armin van Buuren stílusát idéző, erőteljes alapokkal hangszerelt, fülbemászó vokálokkal megspékelt, bődületes hard trance-hez közeli zenét komponált. Egyetlen baj volt csupán a hollandussal, hogy túl hosszúra sikeredett warm up-ja! Igaz, szettje kerek egészet alkotott, és beillett volna akár az est főműsorának is, a tömeg fél egy magasságában, mégis a futballdrukkerekhez hasonlóan, kedvencük - Tiësto - nevét kezdte skandálni, ezzel kinyilvánítva nem tetszését, az elnyújtott bemelegítőt tekintve. Teszem hozzá csendben, ilyet én még nem láttam… 

Emberek százai távoztak már Tiësto fellépésének elején

Tizenkettő után 37 perccel - több mint egy órás késéssel - állt a lemezjátszók mögé Tiësto - az egyre türelmetlenebb tömeg, nagy örömére. A jól ismert szikrázó pirotechnika helyett, amolyan „mezei” stafétaváltásra került sor – a rendezvény állítólagos méretéhez méltatlanul. Semmi cécó, no helikopter, simán odaállt és kevert. A rádióban hallható „langyos” réteg-trance helyett, kőkemény, progresszív zenével indított a holland sztár lemezlovas. Elsőként a „Just be” csendült fel, majd a „The loves we lost” jött és szép sorban a már „megszokott” Tiësto-repertoár. Azért írom, hogy megszokott, mert aki járt már Tiësto-bulin az, nagy differenciát nem talált a szerkezeti elemek között - sajnos. Ettől eltekintve, ütős és táncolható muzsikát nyomott, az olimpiák történetének első dj-je. A késés miatt némi túlórát is vállaló Tiësto után az éjszakát, a cseh Lucca zárta.

Ostoba, aki úgy gondolja, hogy lemaradt az év bulijáról. Ha összegeznem kellene a látottakat, akkor bizony felemás érzelmekkel távoztam - nem voltam egyedül - a Sportarénából. Az igen drága jegyárakhoz képest, egy átlagosnak mondható parti-t szerveztek – ismételten - a hazai közönségnek. Teltházról egyáltalán nem beszélnék. A zenével nem volt baj, annál inkább a körítéssel. A dj-ket tekintve, bármilyen meglepő, én – ismételten nem vagyok egyedül a véleményemmel - Szeifert szett-jét tartom az est fénypontjának. Mint már említettem a warm up további részét azonban, túl hosszúnak találtam. Emellett a látvány- és hangtechnikát illetően is hagyott némi kívánni valót maga után a party. Meglepő volt, hogy emberek százai távoztak már Tiësto fellépésének elején! Megkérdeztem néhányukat, és mindegyikük gyengének minősítette a rendezvényt, ezzel indokolva a korai távozást - hát van ez így.

Zárásképpen megemlíteném, hogy képeket nem tudtunk készíteni, mert bár a Zene.hu rendelkezett foto-passal, a biztonságiak sehol sem engedtek fényképeket készteni. No comment.

Tiësto volt ez is, csak magyarosan.

Bóza Balázs

[2005.11.13.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
MaryAnn20 2005.11.21. 21:25 • [7]
Helló tomster!!
Hát nem tudom, csak azért kérdeztem rá ennyire konkrétan h miért nem kerültek fö a fotók mert konkrétan a mi társaságunkat lefotózta egy illető és amikor megkérdeztük hogy hol lesz fönt akkor azt mondta hogy a zene.hu-n lesznek a képek!!! Akkor biztos hogy átbasztak minket :( De azért köszike!!!
tomster 2005.11.21. 15:16 • [6]
Hy, kedves Pokoli lemezlovas !
Bocs, a megkésett válaszért, de sok a dolgom a coolfm-mel is, így nem mindig tudok naprakészen válaszolni.
Nos, nem tudom miért nem engedtek fotózni. Előzetesen azt mondták lehet, aztán amikor mentem volna nem lehetett. Amúgy, nemzetközi bulikon (ezt nem minősíteném annak), van egy íratlan szabály: csak az első 3 szám alatt lehet fényképezni. Hogy miért? Talán mert a dj-k mögött működő marketing-gépezet így látja jónak. Bezony, nálunk sincs hiány jó dj-k-ből, ám, mint mindenhol itthon is hierarchia uralkodik és a fiataloknak nagyon kicsi az esélyük az előre lépésre. S, hogy miért nincs DJ Mag 100-as listájában magyar? Hmm, mert itthon nincs annyi pénz, ami ahhoz kellene, hogy oda bekerüljenek. Hivatalos infóm nincsen de ha átlag 8000 Ft-tal számolunk, akkor durván annyit kaszál amennyit leírtál, plussz teljes ellátás (repülőjegy oda-vissza, *****hotel, stb.) a teljes stábnak. De nem az a baj, hogy ennyit kaszál, hanem az, hogy aki ezt a bulit megszervezte kihasználta az emberek hiszékenységét, ígért nekik oltrári bulit, meg hihetetlen látványt és hallatlanul frankó hangtechnikát, majd rendezett egy olyat, hogy azt még egy vursli is túlszárnyalja.
Na ennyit erről. Jó volt, szép volt, többet nem kérünk belőle.
Üdv.
Előzmény: dj.inferno • 2005.11.13. 19:00 • [2] • Előzménykövetés 
tomster 2005.11.21. 15:03 • [5]
Hahó Maryann20!
Sajnos fotók nem kerülnek fel mert, mint írtam nem engedtek fotózni. Sorry.
MaryAnn20 2005.11.20. 15:20 • [4]
Sziasztok!! A beszámlónál miért nincsenek fönt a képek amik a bulin készültek,és mikor teszitek föl?
Köszönöm!!
2005.11.13. 19:20 • [3]
Beszámoló a Tiësto CEE Tour 2005 budapesti állomásáról itt:
http://www.zene.hu/cikkek/cikk.php?id=1861

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még