2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rossz a magyar zene? A rádiók teszik tönkre a hazai muzsikát?
Demonstrációra készül a Sláger Rádió
Kapcsolatok
Magyar Zenész Bázis
Sláger Rádió
Danubius Rádió
Legnépszerűbb csengőhangok

Semminél ez is több - döntött az ORTT

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) 2009. július 20-i ülésén döntött a végleges szövegezésről.

Rossz a magyar zene? A rádiók teszik tönkre a hazai muzsikát?

Véglegesítette az országos földfelszíni rádiós műsorszolgáltatási jogosultságokra vonatkozó pályázati szöveget az ORTT. A médiahatóság ennek kapcsán közölte a műsorszolgáltatási díjat, a programingot és a műsorszolgáltatási tapasztalatokat illető főbb sarokpontokat is.

A díjfizetés első, 2011. július 1-jéig tartó szakaszában éves szinten 350-700 millió forint közötti ajánlatot tehetnek a pályázók. A díjfizetés második szakaszában a 200 millió forintos fix díj mellett a változó elem százalékos mértéke legalább az éves nettó árbevétel 8 százaléka, míg felső határt nem állapított meg az ORTT.

A rádiók éves nettó árbevételének meghatározásakor bevételnek minősülnek azok a tételek is, amelyek a műsorszolgáltatáshoz kapcsolódó hirdetési és szponzorációs tevékenységgel összefüggésben nem a műsorszolgáltatónál, hanem egy vele kapcsolt vállalkozásként együttműködő harmadik félnél keletkeznek.

A magyar zenéknek havi szinten legalább 25 százalékos arányt kell elérniük az összes zenén belül (nem számítva az éjszakai órákat). A pályázók maximum 35 százalékos ajánlatot tehetnek, efölött nem jár plusz pont. A két évnél nem régebbi magyar zenék aránya nem lehet kevesebb, mint a havi műsoridő öt százaléka. A magyar zenékre vonatkozó vállalást egyébként a rádiók három év alatt, évenként egyenletesen emelve is elérhetik.

Egy köszi az ORTT-nek

A kulturális eseményeket, illetve nem pártpolitikai kötődésű civil szerveződéseket bemutató műsorszámok arányának meghatározásakor szintén nem veszik figyelembe a 23 és 5 óra közötti éjjeli sávot. Ezt a sávot kiszűrve a pályázóknak heti 25 és 100 perc között kell ajánlatot tenniük, és vállalásukat e téren hétköznap kell teljesíteniük.

Plusz pontot jelent a műsorszolgáltatási tapasztalat: ezért maximum 10 pontot ítélhet meg az ORTT, hozzátéve: nem értékelhető hátrányként, ha a pályázó nem rendelkezik országos műsorszolgáltatási tapasztalattal.

- Lélegzetünket is visszatartva vártuk a döntést, hogy milyen feltételekkel lehet majd megpályázni a kereskedelmi rádióknak, pontosabban a Sláger és a Danubius Rádiónak a műsorszolgáltatási jogosultságukat. A késlekedő médiatörvény hiányában ez volt az a pont, ahol valaki tehetett valamit a magyar zenéért. Avagy minimum követelmények megfogalmazásáról szólnak a hírek és ez végülis az eddigi semmihez képest bizony jó a zenészeknek. Egy köszi az ORTT-nek - fogalmazták meg véleményüket a magyar zenészek egy része közösségi oldalukon, a zeneszbazis.hu-n.

- mediainfo - zene-hu -

[2009.07.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még