2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
150koncert.com
Kapcsolódó cikkek
A 150 koncert első két hete
Kapcsolatok
Mester (MS3) Sándor
Kapcsolódó események
Mester Sándor (MS3)
[2005. december 19.
hétfő 19:30]

Equilor gitárest

Mester Sándor (MS3) a BM Dunapalota neobarokk színháztermében hétfőn (dec. 19.) este lant gitárátiratokkal és klasszikus gitárdarabokkal szórakoztatja az igényes közönséget.

MS3 a fiatal klasszikus gitáros, és az interaktív zeneszerzést forradalmasító Digitális Improvizáció (DI) feltalálója az idei, nagysikerű 150koncert turnéja után ez évi első és egyben utolsó budapesti koncertjén a BM Dunapalota neobarokk színháztermében reneszánsz, barokk lant darabok gitárátiratait, bécsi klasszikus, romantikus gitárdarabokat és Bartók Béla Gyermekeknek című sorozatából szintén átiratokat játszik.

MS3 ezúttal is a hagyományos komoly zenei megjelenéshez képest formabontó külsőségek közepette lép színpadra, így a rendhagyó gitárest során az eclipse3 vizuális formáció video- improvizációval kíséri a klasszikus gitárzenét. Az est vendége Antal Éva gitárművésznő, a Zeneakadémia növendéke.

„Mindenképpen szerettem volna az idén egy budapesti koncertet adni - mondja MS3 – hiszen idén csak vidéki helyszíneken játszottam. A falusi koncertek mellet kisebb kirándulást tettem a Jazz területére: az Oláh Szabolcs Quartett-tel vettünk fel kompozíciókat, amelyek DI formátumban ingyenesen letölthetők lesznek www.digimpro.com oldalon, továbbá gőzerővel készülök a 2006 tavasszal induló 150koncert elnevezésű országjáró turnéra, amiben nagyon nagy segítséget jelent, hogy immáron az NKÖM is támogat. Szóló és kamara produkciók is lesznek a jövő évi 150-en.”

MS3
MS3 egyéni célkitűzése a klasszikus tartalom, az évszázados zenei anyag a digitális technika szintézisével történő modern értelmezése.

MS3 12 évesen kezd el gitározni tanulni, és 17 évesen már megnyeri a Váci Országos Gitárverseny Fődíját. 1992-ben felvételt nyer a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára, ahol Eötvös József növendéke lesz. Már a főiskolai évek alatt is keresi az új hangzásokat, zenei lehetőségeket, így a komolyzenei koncertek mellett több könnyű zenei produkcióban is részt vesz.

A sikeres kezdést követően 1995-ben egy ritka betegség, a kéz és az ujjak részleges bénulásával járó disztónia miatt MS3, kénytelen félbehagyni a szólókarrierjét és számítógépes zeneszerzéssel kezd foglalkozni. 1998-ben találja fel a Digitális Improvizációt, majd találmányára 2000-ben alapítja meg a Digimpro Kft.-t Budapesten. A cég 2003-ban Londonba teszi át székhelyét. MS3 keze Róth Ede főiskolai és konzervatóriumi gitártanár speciális módszerével több éves megfeszített munka eredményeképpen meggyógyul, és 2003-ban újrakezdi szólókarrierjét. A Fészek-klubban, balatonfelvidéki templomokban és szerte az országban tart szólóesteket. 2005-ben körbegitározza a Balaton a 150koncert elnevezésű turné keretében, ami egyfajta rekord, mivel 90 nap alatt 150 koncertet ad, amire nem volt még példa a klasszikus zenében. A koncert eseményeit végigkísérő előadó személyes webnaplója a www.150koncert.com  mára népszerű klasszikus zenei blognak számít.

[2005.12.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még