2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A nap gondolata, a nap zenészétől ma Gáspár Lászlótól
Balesetet szenvedett a Hip Hop Boyz - jól jött a rajongói segítség
A Csendes éj a legnépszerűbb karácsonyi dal
Kapcsolatok
Schmidt Barbara
Szandi
Aradszky László
Gáspár László (Laci)
Dolhai Attila
MC Hawer & Tekknő

Sztárzenészek karácsonya

Sokszor halljuk: karácsony a szeretet, a család, a béke, az összetartozás ünnepe. A földkerekség legszebb ünnepének apropójából hazai zenészeket kérdeztünk. Kíváncsiak voltunk, mit jelent számukra a szeretet ünnepe, szoktak-e a fenyőfa mellett énekelni és melyik a kedvenc karácsonyi daluk.

Keressük a 10 legkedveltebb karácsonyi dalt - SZAVAZZ! 

Schmidt Barbaránál
Brian McNight & Christina Agueilra duettje - "Have Yourself A Marry Little Christmas" a favorit. A Megasztár egykori versenyzője örül annak, hogy egyszer egy évben legalább együtt van az egész nagy família, szülők, nagyszülők, gyerekek. Ezért szereti a fenyőünnepet.

A szintén „megasztáros” Gáspár Lacinak szíve csücske a Fehér karácsony és a Csendes éj. - Szoktam énekelne karácsonyi dalokat az ünnep alkalmából, sőt a kislányomat is tanítgatom már a dalokra. Család, összetartás, meghitt pillanatok, szeretet – röviden ezt jelenti számomra ez a két nap.

MC Hawer, a mulatós zenei egyik Megasztárjának kedvence öt évvel ezelőtt jótékonysági céllal született. – Nálam a topdal a "A szeretet legyen az úr a földön" című, amit 2000-ben az akkor legkedveltebb hazai előadókkal énekeltük először – teszi hozzá az előadó. - Általában karácsony körül szokták is játszani a rádiók. Számomra ez óriási dolog volt. Azóta sem hallottam szebb dalt a szeretetről, amelynek ünnepe a karácsony. Ezt a napot a gyermekeimmel töltöm, akik bár nem velem laknak, de a szentestét mindig együtt vagyunk, ugyanis másnaptól mindig dolgozom. Az ünnep számomra is a szeretetet jelképezi, kár, hogy nincs belőle több. Sajnálom, hogy a szeretet lassan már csak erre a pár napra korlátozódik.

Szandi a karácsony közeledtével a fellépésein saját - márciusban megjelent lemezéről - dalával "ajándékozza" meg a közönséget, a "Legszebb ünnepet" énekli szívesen. A V-Moto Rock „Gyertyák” című dala is közel áll az énekesnőhöz, karácsonykor ez is elhangzik tőle. Ady megzenésített klasszikus versét, a "Tegnap harangoztak" címűt hallgatja szívesen az ünnepen. Szandinak a karácsony elsősorban a kis Jézuska születésének napja mellett az örömszerzésről és a családi, baráti együttlétről szól.

O.G. Duck, a Hip Hop Boyz tagja nem szokott karácsonyi dalokat énekelni, de kedvencét a White Christmast örömmel hallgatja. Számára az ünnep egy kis megállás a rohanásban, nagy zabálás, ajándékozási lázat jelent.

Aradszky László viccesen megjegyzi, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze. - Ezért azt a dalt jelölöm meg, melyet Kaszás Péter barátom írt nekem: Karácsony éjjel boldog leszel, amit a karácsony előtti fellépéseim során nem egy esetben el is énekel. Számomra ez az ünnep szinte mindent jelent: család, szeretet, haza, magyarság. Határainkon kívül, és belül egyaránt, egyformán.

A musicalbarátok kedvence, Dolhai Attila a "Hull a pelyhes fehér hó..." című slágerre esküszik. - A dal sikerét nagyobbik lányom, Luca - számomra különösen kedvelt – előadásmódjának köszönhetjük! Bár ez nem kifejezetten karácsonyi dal, de ennek ellenére imádjuk. A családunk másik új kedvence a sajnos még kereskedelmi forgalomba nem került saját dal, ami az "Ébredjen a nap" címet viseli és a most megjelent maxi CD-n
a dolhaiattila@vipmail.hu címen már megrendelhető, akár karácsonyi ajándéknak is.

Dolhaiéknál karácsonykor többnyire a betlehemi dalok vagy karácsonyi énekek kórusműveket csendülnek fel. - A családban őrzünk egy régi hagyományt, miszerint az esti meglepetések után, meglátogatjuk közeli rokonainkat, ahol együtt énekelünk. Az ünnep számomra a családot, a békét, az egymásra hangolódást, az emlékezést az élet valódi értelmére, a halászlét és a sok finomságot jelenti.

Bíró Zsolt – Kemper Tamás – Csepreghy Szilvia

[2005.12.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még