2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nézd meg a Tankcsapda klipjét és pontozd!
"Hunyd le a szemed, nézz szét belül!" Év- és önértékelő beszélgetés Lukács Lacival
Hóesés és lángnyelvek a Főnix csarnokban - búcsúzott a Tankcsapda
Londonban lép fel a Tankcsapda
Csak néztünk! Így nézett a Tankcsapda egykor!
Exkluzív! Harley-Davidson találkozó tizenegyedszer - kiderült, hogy kik a fellépők a júniusi, alsóörsi motoros fesztiválon
A Tankcsapdával nyit idén a Zöld Pardon - megvan a nyitóhét programja
Képgalériák
Tankcsapda: Mindentől távol klipforgatás
Kapcsolatok
Tankcsapda
Molnár Levente (Cseresznye)
Lukács László
Pixel Film

A húszas évekbe repül vissza a Tankcsapda - képekben

A Tankcsapda immár nagyon sokadik klipjét forgatta le a napokban a Mindentől távol című munkájukra.

Olyan sok forgatáson vettek már részt, hogy csak megbecsülni tudják, mennyi is az annyi.

- Én olyan 15-nél megálltam, mert az új honlapot csináljuk, és szedtem össze a régi klipeket. – mondta Molnár Levente "Cseresznye", amikor érdeklődtem, hogy ez hányadik kisfilmjük.

- Harminc körül lehet - folytatta Lukács Laci -, de nincs jelentősége. Nem az a lényeg, hogy ki hány klipet forgat, hanem hogy az aktuális klip milyen. És hogyha ez jó lesz, akkor lehet akár a 28. is vagy a 32. És nagyon bízunk benne, hogy jó lesz. A stáb, akivel dolgozunk [Pixel Film / Tokay Péter rendező – szerk] már régi ismerős, jó pár éve dolgozunk együtt koncertfelvételek és videoklipek során is. Úgy gondoljuk jó munkát végeznek, ezért is választottuk most is őket.

Mikor a dalválasztás hátteréről kérdeztem őket, szinte egyszerre kezdtek beszélni:
- A lemez ősszel jelent meg és ősz végén, télen gondoltuk, hogy kijövünk egy klippel. Akkor egy teljesen más dalban gondolkoztunk. Most is próbáltunk kitalálni, az emberek mire éreznének rá jobban – nekünk persze mindegyik kedvencünk – és arra jutottunk, hogy a szerzemény, amit ősszel kitaláltunk, tavasszal már nem annyira aktuális. Jön a tavasz mindenki megy bulizni, zajlanak a fesztiválokra, kocsmákba, és mivel a Mindentől távol közepe pont egy ilyen hangulat, azt gondoltuk, hogy ez még egy plusz aktualitást ad a klipnek – felelte Cseresznye.

- Nem beszélve arról, hogy életkortól, nemtől, mindenféle behatárolástól függetlenül a Tankcsapda új lemezéről nagyon sokaknak ez a kedvence valamiért. Ennek ezer oka lehet, de mivel ennyire sokféle ember ennyire sokszor mondta, hogy ez egy nagyon jó, azt gondoltuk, miért ne filmesítenénk meg pont ezt. Szóval találkozott a közönség és a zenekar elképzelése, így igazándiból nem is volt kérdés miből forgassunk - tette Lukács.

A zenekar nem tudja mi fog történi

A klip koncepcióját Tokay Péterék találták ki. A múlt század húszas évei, a szeszcsempészet, mint téma jól illeszkedik a dal szövegéhez. A zenekar számára is újdonság a közeg, kiváló alkalom arra, hogy ezt is kipróbálják. így is történt. A képi világot, a hangulatot a tankok átbeszélték ugyan a rendezővel, de hogy mikor pontosan mi történik azt még ők sem tudták a forgatás elején, csak hogy le fogják játszani a dalt kb. ötvenszer...

- Hogy a dal miről szól azt is sokfelől meg lehet közelíteni, engem kimondottan a „bár hangulat” része fogott meg, amikor nagyon zúznak a srácok, a szövegében pedig a szeszcsempészet - Tokay Péter a videó rendezője.

- Ez az amit kiragadtunk belőle és erre építettük fel az egész hangulatot. Ez már a sokadik koncepciónk volt, de ez volt az első, ami a húszas-harmincas évekbe helyezi a klip történetét. Az előtte lévők inkább modern korba helyezték az alkotást és inkább imidzs jellegű volt, de végül is ennél maradtunk. Elküldtük a zenekarnak a két ötletet: modern kori imidzsklip és korhű sztoriklip. Fél napba sem telt és e mellett döntöttek. Amikor elfogadták, rögtön elsőre felállt a történet: van egy tolvajunk, aki egy szeszcsempész telepről valamit ellop, és elkezdik üldözni a többiek. És persze felbukkan egy maffiavezér nő is a történetben. Alig tíz százalékát alakítottuk át az eredeti ötletnek ahhoz, hogy kivitelezhető legyen és egy jó hosszú nap alatt le lehessen forgatni.

A forgatás képekben - klikk a fotóra

A forgatás során nincs zöld háttér, technikai trükkök, csak maga a valóság. Van sztori, vannak helyszínek és a zenekar játszik. Egyetlen elektronikai trükk van benne, egy kis lassítás, meg persze a színbeállítások, hogy a kor viszonylagos színtelenségét vissza tudják adni. Ezért Red-del forgatnak, nem pedig a ma használatos Canon 5DMarkII-vel, amivel a legtöbb mai hazai videó készül. A többi csak beállítás: világítástechnika is a régi korokra hajaz. Ehhez sok régi filmet és táncos felvételt kellett végignézni a forgatócsoportnak házi feladatként.

- Olyan szinten nem akarok korszerű dolgokat használni, hogy még effektek sem lesznek benne. Szimpla egyszerű vágása lesz az egésznek. Nem érzem úgy, hogy egy ilyen stílusú klipbe illenének nagyon modern, speciális a huszonegyedik században kialakított effektek. Így tudjuk csak megtartani ezt a miliőt - indokolta meg a technika minimalizását a szakember.

Aztán, hogy mi lesz belőle azt remélhetőleg nemsokára láthatjuk is a zenecsatornákon.

Olvass tovább: A Tankcsapdával nyit idén a Zöld Pardon 

- SirOesh -

[2010.03.08.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
frikkazoid 2010.03.09. 14:56 • [1]
Nagyon jók! Csak így tovább, én sem tudnám elképzelni a Tankcsapdát a gitárok körül keringő kis ufócskákkal.: )

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még