2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Klipforgatás 2006 január
Kapcsolódó Kiadványok
Back II Black (Back to Black): Tevagyazakitalegjobban
Kapcsolatok
Back II Black (Back to Black)

Spontán zene a klipforgatáson

A Back to Black tagjai számára nincs szünet. Ha a rendező nem figyel oda rögtön zenélni kezdenek.

Többen vagyunk mint egy focimeccsen, jegyezte meg egyik stábtag, hisz a kis stúdió valóban elég zsufinak tűnt, tele volt autóval, zenekarral, vonósokkal, no meg a folyamatosan a rendező utasításait követő stábtagokkal.

A Back to Black legújabb lemezének harmadik kimásolásáról van szó, „Mindentől távol”. A zenekar Loth Balázs értő vezényletével csinálja már reggel óta a klipet egy nem túl nagy és mint már említettem zsufi stúdióban. A dolog rendben levőnek tűnik, minden megy a maga útján kiabálás nincs, normál utasítások röpködnek, a díszlet alakul, a zenészek hol szerepelnek, hol meg várnak a sorukra. De várni nem nagyon szeretnek, úgyhogy először a szaxi szólal meg, majd csatlakozik hozzá a zongora, és szól az élő zene, csak ami jól esik.

- Ha hangszer van a kézben az a muzsikusokat mindig ingerli. Ez természetes dolog. Otthon is előfordul ha éppen egy házibuli van nálunk, előkapunk két gitárt, vagy éppen amilyen hangszer kéznél van. Szeretünk muzsikálni. – indokolta a spontán zenélést Erdélyi András.

- Kicsit korán érkeztünk – kezdte Bársony Bálint a napi beszámolóját – ez a fél kilenc ez nekem nagyon korai, merthogy általában később szoktam kelni, hisz sokáig fenn vagyok. Már kezdek fáradni, de az a szerencse, hogy a rendező nagyon képben van. Pontosan tudja, hogy mit akar látni, ezért tud minket instruálni. Ezért nyugodtak vagyunk, és reméljük, hogy hamarosan végzünk, mert este koncertünk van és oda kell még érni. Addigra már meghülyül a brigád és nagyon jó buli lesz és ... megyek! - És ment a következő beállásra.

- Nagyon jól éreztük magunkat egész nap, bár kissé fáradtak vagyunk, mert korán kellett kelni, és ez a zenészeket megviseli – kommentálta tovább napját András a zongora mellől - Nagyon tetszett, hogy a rendező kézben tartotta a dolgokat. Volt ugyan egy pillanat amikor egy-két díszletelemet nem találtunk, de ez is megoldódott, úgyhogy minden rendben volt. A vendégmuzsikusok nagyon ügyesek, mindenki profin végzi a dolgát, gördülékenyen megy a felvétel. Már két hónappal ezelőtt elkezdődött az érdemi beszélgetés, hogy egyáltalán kivel dolgozzunk. Miután kaptunk szinopszisokat, kiválasztottuk a Balázsét. Akkor nagyjából megbeszéltük, hogy körülbelül mit fogunk látni, milyen lesz a színpadkép, mi az amit nekünk tennünk kell, és szépen lassan folyamatosan konzultáltunk. Tehát ez egy hosszabb munkával előkészített dolog volt. Talán ezért is működött jól.

A klip maga imidzs klip, nincs történet, csak hangulatokat akarnak átadni. A balladisztikus hangvételhez illően hiányoznak a harsány színek a díszletekből, mindenki majdhogynem fekete-fehérben játszik.

A klip másik dobása, hogy itt mutatkozik be a „Ford Fókusz Back to Black Limited Edition”. Háromajtós sportos kupészerű tökfekete autó. 50 darab készül belőle magyarországi forgalmazásra.

- Én is fordozok, egy Mondeom van – mondta Bebe, mikor az autóról kérdeztem - Ami itt van, az ugyan csak egy prototípusa a Back to Black Limited Edition szériának, de így belecsüccsenve, két hónap távlatából, zseniális egy autó.

Közben persze megy tovább a forgatás, vonósok be, ki, mikor mire van szükség. Még ők is jól érezték magukat, olyannyira, hogy az egyik snitt után nem is hagyták abba, hanem ment tovább a vonósmomentum, amivel is a stáb tapsát érdemelte ki a társaság.

- Hála istennek ma jobb lábbal keltem, nyolcra kellett érkezni. – folytatta Bebe - Igazából Glatz Gabinak lehetett macerásabb egy kicsit átvergődni Diósdról Óbudára, de egyébként én azt gondolom jól viseli a társaság, a stáb is elviseli, meghát most rengetegen vagyunk, hisz a Zenekadamia Vonóskara is itt van, akik velünk együtt játszanak a klipben és emelik a „teátralitását” klipnek. Balázzsal még nem dolgoztunk, de már az elején kiderült, hogy a szívén viseli a produkciót, jó választás volt. Bár mindig a végeremény dönt... Nekem ami nagyon tetszik, az az, hogy látom rajta, mit akar és tudja azt is hogyan kivitelezze. Nekem is persze bele kell rakni, a magamét, de így sokkal könyebb, hogy van egy vezérürü, és nyáj megy utána.

- Tök jó az egész – mondta az operatőr – A Back to Black számunkra mindig is nagy falat volt, és örülünk, hogy mi dolgozunk nekik. Egy olyan zenekar akik nagyon nagy hangszeres tudással rendelkeznek, és jó hogy végre tudunk nekik dolgozni. Balázs nem annyira vaskalapos rendező, ha belefér az ő koncepciójába amit én esetleg hozzáteszek pluszba akkor nincs nagy baj, sőt örül is neki, de alapvetően azt kell csinálni amit ő mond.

Az egész nap elrepült. Hogy hogy sikerült az esti koncert azt nem tudom, de ha ilyen elánnal csinálták mint az egész napot akkor csak jó lehetett.
A klip megy szépen a vágószobába, és egy-két hét múlva remélhetőleg már a zenecsatornán is láthatjuk. Lehet, hogy mire kijön addigra már mint Fonogram díjas zenekar klipjét fogják felvezetni? Ez majd kiderül szombaton...

Sir Oesh

[2006.01.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még