2024. július 19. | péntek | Emília nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Back II Black (Back to Black)
 
Letölthető dalok
Backstage [Video]

Összes letölthető dal

Legutóbbi kiadványok
Csak a zene... (2012)
Csak a zene (2012)
Funkybiotikum (2009)
Sodor a funky (2006)
Mindentől távol (2006)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Back II Black (Back to Black): Tevagyazakitalegjobban (2005)
Back II Black (Back to Black): Zene nélkül mit érek én? (2003)
Back II Black (Back to Black): Örökké akarok élni (2001)
Back II Black (Back to Black): Ülünk a téren (2000)
Back II Black (Back to Black): Szerelembomba (1997)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Back II Black: hosszú hallgatás után új dallal rukkoltak elő
Régi - új énekessel adott koncertet a Back II Black 
A Back II Black újra a régi - az Orfeumban megmutatják
Meglepetéssel készül a Back II Black
Magyar Dal Napja 2014: 33 színpadon zenélnek
     
 
Back II Black (Back to Black)
Megalakulás: 1996. november
Cím: Budapest, Pf. 59.
Web: http://www.backtoblack.hu/
Aktív kapcsolat: Havas Lajos Chico (előadó/zenész, 2005-), Glatz Gábor (dobos, 1996-), Erdélyi András (gitáros, 1997-), Abebe Dániel "Bebe" (énekes, 2000-), Csejtei Tamás (basszusgitáros, 1996-), Bubenyák Zoltán (zongorista), Herold Péter (szaxofonos), Kató Zoltán (szaxofonos, 2009-)
Egyéb kapcsolat: Somodi Zoltán (énekes, 1997-2000), Kató Zoltán (szaxofonos, 1997-2000), Bársony Bálint (szaxofonos, 2000-2009)
 
     

Back II Black

1996. novemberében született meg a zenekar, az alapító tagok Glatz Gábor és Csejtey Tamás voltak.

1997-ben csatlakozott a csapathoz Somodi Zoltán (Guru), Kató Zoltán és Erdélyi András is. A név - azaz a Black II Black - sem véletlen, ugyanis a tagok ezzel a választással azt szerették volna kifejezni, hogy muzsikájuk igencsak közel áll a „fekete-zenéhez”.  Még ebben az évben meg is jelentették első nagylemezüket, amelynek a „Szerelembomba” címet adták. Remekül rajtoltak a fiúk, hiszen két nagyszerű sláger is szerepelt az albumom: „Álomszép”, és a címadó dal: a „Szerelembomba”. Ráadásul nem csak a közönség, hanem a szakma elismerését is kivívta a formáció, ugyanis az igényes élőzenét játszó együttes kapta meg az év legjobb zenekarának járó Emerton díjat.

2000-ben jelentkeztek a második nagylemezzel, „Ülünk a téren” címmel. Erről a korongról az „Úgy vártalak” című dal lett a legnépszerűbb, de sokszor felcsendült a „Szerelem betege lettem” nevezetű felvétel is. Az ezredforduló nem csak az új nagylemezt, hanem változásokat is hozott a csapat háza táján, hiszen a korong felvételeiről már hiányzott Somodi Zoltán (Guru), helyét az egykori fiúcsapat, a Picasso Branch énekese, Abebe Dániel (Bebe) vette át. Kató Zoltán szaxofonos is elhagyta a csapatot, helyére Bársony Bálint érkezett, így alakult ki a Back II Black végleges felállása. Ebben az évben sem maradt el a „díjeső”, ugyanis a zenekarnak ítélték oda az Arany Zsiráf-díjat három kategóriában is: Az év felfedezettje, Az év klipje és Az év hangfelvétele is őket illette meg.

2001. augusztusában egy maxi CD-vel jelentkezett a csapat, amin szerepelt az a nagy sláger is, amelyet egy nemzetközi üdítőital - gyártó cég is felhasznált a kampányához. Ez a dal pedig nem volt más, mint a „Nánénáné”, amelyhez videoklip is készült. November elején jelent meg harmadik albumuk, „Örökké akarok élni” címmel.

2003-ban a Szentiván napja című magyar filmhez elkészítették Máté Péter-S. Nagy István „Zene nélkül mit érek én” című dalának feldolgozását, amellyel ismét nagy sikereket értek el, a rádiók előszeretettel játszották, és még ma is sokszor hallani ezt a slágert. Ráadásul nem csak a közönség, hanem a szakma is elismerte a feldolgozás sikerességét, ugyanis Voxcar-díjjal jutalmazták a zenekart. Ez a díj a legjobb hazai filmzenének jár, s 2003-ban a Back II Black vihette haza a trófeát. Harmadik nagylemezüknek is a „Zene nélkül mit érek én” címet adták.

2005-ben újabb nagysikerű korongot adtak ki, amelynek címadó dalához –„Tevagyazakitalegjobban” igazán egyedi videoklip született: a zenekar egy vízzel telített szobában játszotta el a nótát. Ekkor kezd a csapattal együtt dolgozni Chico, aki később állandó taggá is válik.

2006-ban, a Back II Black a tízéves születésnapját egy exkluzív kiadvánnyal ünnepelte. A boltokba került a „Sodor a funky” című CD és DVD is, amely egyedülálló a zenekar életében, hiszen eddig még sohasem rögzítettek koncertfelvétel. Most pedig a közel kétórás koncert teljes egésze megjelent, kiváló kép és hanghatással.

2007 februárjában a Fonogram - díjátadó gálán a Back II Black is fellépett, nagy sikert aratva előadásukkal.

Lemezeik:
Szerelembomba (1997)
Ülünk a téren (2000)
Örökké akarok élni (2001)
Zene nélkül mit érek én (2003)
Tevagyazakitalegjobban (2005)
Sodor a funky (DVD&CD) (2006)

[2007.03.15.]

Kiadványok
stúdió
Back II Black (Back to Black): Szerelembomba (1997)Back II Black (Back to Black): Ülünk a téren (2000)Back II Black (Back to Black): Örökké akarok élni (2001)Back II Black (Back to Black): Tevagyazakitalegjobban (2005)Back II Black (Back to Black): Mindentől távol (2006)Back II Black (Back to Black): Funkybiotikum (2009)Back II Black (Back to Black): Csak a zene (2012)Back II Black (Back to Black): Csak a zene...  (2012)
élő (live)
Back II Black (Back to Black): Sodor a funky (2006)
válogatás
Back II Black (Back to Black): Zene nélkül mit érek én? (2003)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sok-sok ezren voltak a TNT együttes...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
Yungblud felrobbantotta a Parkot
beszámolók még