2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Felejthetetlen musical csemegék 1. - gyere velünk a fülbemászó dallamok világába
Felejthetetlen musical csemegék 3. - gyere velünk a fülbemászó dallamok világába
Felejthetetlen musical csemegék 5. - gyere velünk a fülbemászó dallamok világába
Kapcsolódó Kiadványok
Siménfalvy Ágota: Ébred valami a szívemben
Kapcsolatok
Siménfalvy Ágota

Felejthetetlen musical csemegék 2. - gyere velünk a fülbemászó dallamok világába

Jó hírünk van a musicalbarátoknak, musicalrovatunk elnyerte végleges formáját. Ezentúl hétről-hétre egy-egy közkedvelt muzsikát ajánl az Operettszínház kiváló művésze Siménfalvy Ágota.  

A Padlás Presser Gábor és Sztevanovity Dusán csodás zenés meséje, amelyet 1988-ban mutatott be a Vígszínház, és azóta is hatalmas sikerrel játsszák. Presser színházi munkásságának negyedik zenés darabja ez, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról (1973), amely az első magyar musical volt, a Harmincéves vagyok (1975) és a Jó estét nyár, jó estét szerelem (1977) után. 

A mese helyszíne egy Padlás, ahol a látható és a láthatatlan világ találkozhat, egy különös, titkos hely, valahol Ég és Föld között, a fény és a sötét határán, az álomvilág küszöbén. Ide keverednek bolyongó szellemek, leghíresebb meséink elfelejtett hősei, akiknek történetét soha nem fejezték be, ezért nem lelnek nyugalmat. 

 A nyolcadik törpe a Hófehérke meséjéből, a Csipkerózsika romantikus hercege, aki nem tudta a szerelmet felébreszteni, az átkot megtörni, a tisztaszívű Kölyök, aki kimondta az igazságot: "A király meztelen!" ezzel magára és a Hóhérra szabadította a bajt.

Az őket segítő emberek azok a kivételesek, akiknek szívében szeretet van és tisztaság, csak számukra látható ez a különös, ismeretlen világ.

Az egyikük a Rádiós tudós, aki az éter hullámai között kutatva, véletlenül kapcsolatot teremt a mesehősökkel és segít nekik eljutni az otthonukba, egy Csillagra.

Erről a vágyott világról, a hazájukról szól a Padlás talán leghíresebb dala, az Örökre szépek. Arról a helyről, ahol megszűnik tér és idő, ahol a szeretet olyan tiszta, akárcsak egy makulátlan, gyermeki szívben, ahol az emlékek örökké élnek, ahol nincs vég és kezdet, ahol minden elfeledett, aprócska hősre és tettre emlékeznek, így hát az Élet örök.Szeretettel ajánlom mindenkinek, akiben él a gyermeki érzékenység a csodák és a még fel nem fedezett világok iránt.

A darabban a Révész énekli, akit a bemutatón és még sok száz előadáson Hegedűs D.Géza keltett életre. Ezen kívül számos feldolgozása született, melyek közül a legismertebbek Katona Klári és a Malek Andrea-Kaszás Attila kettős felvételei. Nagy vágyam volt nekem is megszólaltatni ezt a dalt, így felkerült "Mese és rajzfilmslágerek - Örökre szépek" című duettalbumomra, amit Farkas Gábor Gábriellel készíthettem el.

 
Szeretnél értesülni, rendszeresen a legújabb musical slágerekről? Érdekelnek a hírek a musical világából? Iratkozz fel hírlevelünkre.

 

[2011.01.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még