2024. június 7. | péntek | Róbert nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 

Ismét nemzetközi sztárok Budapesten

Hegedűs László, a Multimédia Concerts ügyvezető igazgatója szerdán jelentette be hivatalosan a közeljövő fantasztikus zenei eseményeit. Olyan nevek szerepelnek a listán, melyek nem kis meglepetést okoztak, köztük a Duran Duran együttes, Marylin Manson, Avril Lavigne, a Velvet Revolver és nem utolsó sorban Phil Collins.

A tavaszi őrület Seal koncertjével indul áprlis 17-én, őt követi a Queen április 23 – án. A sajtótájékoztató egyik meglepetése volt az on-line interjú. Az újságíróknak lehetősége volt kérdezni közvetlenül Brian May- től. Egyebek mellett megtudhattuk, hogy nem a pénz miatt álltak össze újra, hanem úgy érezték, hogy csinálniuk kell tovább! Nem lesz előzenekaruk, előreláthatólag két és fél órás koncertet adnak.

Alanis Morissette május 2-án lép fel. Hegedűs úr elmondta, hogy céljaik között szerepel a fiatal közönség igényeit is kielégíteni, így június 5-én Avril Lavigne fiatal kanadai énekesnő érkezik hozzánk, akit a popzene egyik legifjabb csillagaként tartanak számon” . Avril Lavigne minden csak nem átlagos, fékezhetetlen igazi vad fenegyerek csajszi változatban. Saját bevallása szerint mindig fiús volt, fiúkkal lógott együtt, sőt a suliban jégkorongozott és baseballt is játszott.” Valóban, nem könnyen bekategorizálható zenéje, egyedi stílusa, és az a tény, hogy nem sex-szimbólumként akar előrejutni, rajongók ezreit vonzza. Ő maga az, aki írja a dalokat.

A másik meglepetés a közel két évtizedes kihagyás után újra összeállt Duran Duran együttes fellépése június 8-án. A Duran Duran huszonegy év után készített az eredeti felállásban stúdiólemezt. Az Astronaut nagy pozitívuma, hogy minden ízében mai korong, mégis átlengi a nyolcvanas évek hangulata. A nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb popcsapata, eredeti felállásában 1983-ban adott ki utoljára stúdiólemezt. A tavalyi év egyik nagy szenzációja volt Simon LeBon frontember bejelentése, miszerint újra a régi csapat indul turnéra és stúdióba is vonulnak. Wendy Laister, a csapat menedzsere szintén telefoninterjút adott a média képviselőinek. A kivetítőt figyelve azt láttuk, hogy ezek a fickók ugyanúgy néznek ki , mint 20 évvel ezelőtt. Arra a kérdésre, hogy mi a titok, Wendy azt felelte, hogy a „ zene”. A banda tagjai ha nem is együtt, de az elmúlt évek alatt is folyamatosan zenéltek. A régi rajongótábor újra előkerült, követték őket az első koncertekre, újraindult a Fan club is. Előreláthatólag, akik regisztrálják magukat a fan club website-ján, egy nappal a hivatalos jegyárusítás megkezdése előtt megvásárolhatják a belépőt. A koncerten természetesen hallhatjuk a régi nagy kedvencek mellett az új lemez dalait is. Előzenekaruk kiléte még nem publikus.

Június 22-én a Velvet Revolver érkezik hozzánk. A zenekarnak tagja 3 korábbi Guns n' Roses tag, Slash, Duff McKagan és Matt Sorum, továbbá a rockzene egyik legkarizmatikusabb frontembere Scott Weiland, a Stone Temple Pilots egykori énekese és Dave Kushner a Wasted Youth, az Electric Love Hogs és a Jane's Addiction egykori tagja. Noha a Velvet Revolver hangzása kikerülhetetlenül tartalmaz elemeket a tagok jeles múltjából, az összhatást tekintve új és progresszív. A Velvet Revolver nem egy olyan zenekar, amely a múltjából akar megélni. A zenekar arról szól, hogy ez az öt iszonyúen tehetséges zenész mit tud együtt csinálni a jövőben. "Ismerjük a ránk váró lehetőségeket…" - mondja Slash. "És most nem akarjuk őket elszalasztani."

Érdekesség, hogy annak ellenére, hogy az Arénában való fellépésük nagyobb „bolt” lett volna nekik, mégis inkább a Pecsát választották. Azzal érveltek, hogy fokozatosan akarják felépíteni a táborukat, teltházas koncertet akarnak.

Az alternatív és metálzene kedvelői Marylin Mansonnak örülhetnek augusztus 23-án.

A zenei élet egyik meghatározó egyénisége. A Genesis egykori frontembere, Phil Collins október 26-án kápráztatja el közönségét. Az utóbbi években Phil Collins már adott jópár koncertet és mindegyik fergeteges siker volt. Akinek az élete részét képezte évtizedeken át az, hogy dalaival szemtől szemben a közönséggel állt, az nem bírja sokáig e feeling nélkül. Még akkor sem, ha a család mégoly erős kötelékként szeretné egyhelyben tartani. Garancia volt erre a zene minősége, az együttműködő csapat profizmusa és maga Phil Collins lénye, aki kiváló érzékkel válogatja össze vendégeit, zenésztársait és a dalokat. Phil nem először jár Budapesten, szeret ide jönni, barátai vannak Magyarországon. Minden bizonnyal az idei budapesti fellépést is az év egyik legjobb koncertjeként emlegeti majd a közönség.

Az újságírókat nagyon érdekelte, hogy van-e remény egy U2 koncertre. Konkrét ígéretet sajnos nem kaptunk, de talán jövő nyáron… A későbbiekben természetesen még beszámolunk a várható eseményekről részletesebben.

SzilviaC

[2005.03.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még