2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hair - Botrányos rendezés homályos hippi szemüvegben és rosszul fésülten
Márk nyerte a "Zene.hu legnépszerűbb rajongó" fotópályázat második körét
Változás a Musical Legendák koncertsorozatban
Siménfalvy Ágota klubkoncert különleges sztárvendégekkel
A musicalfellegvár 2011 nyarán Sopron lesz!
Kapcsolatok
Dolhai Attila
Kerényi Miklós Gábor
Feke Pál
Egyházi Géza
Csengeri Attila
Kaszás Attila
Sasvári Sándor
Bíró Eszter

Már megvehetőek a jegyek a gigantikus Miss Saigonra

Sztárszereposztás a Budapesti Operettszínház és a soproni MKB Musical Aréna közös produkciójában! 2011. augusztus 19-20-21-én kel új életre Claude-Michel Schönberg legendás musicalje, a Miss Saigon a hatalmas soproni szabadtéri színpadon. KERO® rendezésében Dolhai Attila és Feke Pál először lép színpadra egy előadásban.

A produkciót beharangozó december 7-i sajtótájékoztatón Kerényi Miklós Gábor – KERO®, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, a produkció rendezője felidézte, hogy a Miss Saigon 1989-es ősbemutatója óta több tízezerszer ment szerte a világon, s a 10 legtöbbet játszott musical között van.

Az 1994-es magyarországi premiert – előbb a Szegedi Szabadtéri Játékokon, majd az Operettszínházban – is ő állította színpadra, ez a műfaj hazai történetének egyik legfontosabb állomása volt Bíró Eszterrel, Kaszás Attilával, Csengeri Attilával és Sasvári Sándorral a főbb szerepekben. A jogtulajdonos, Cameron Mackintosh akkor úgy mutatta be egy televíziós interjúban a Budapesti Operettszínház jelenlegi főigazgatóját, mint az alkotót, aki a legjobb Miss Saigont rendezte.

Azóta a musicalnek itthon is kultusza alakult ki, nem véletlen tehát, hogy a Budapesti Operettszínház és az MKB Musical Aréna most szabadtéren kelti új életre a legendát 2011 nyarán Sopronban – sztárszereposztásban. Az amerikai katona, Chris szerepében Dolhai Attilát, míg legjobb barátjaként, Johnként pedig Feke Pált láthatja-hallhatja majd a közönség az új produkcióban. Mint a rendező kiemelte, a két fiatal színész még sosem dolgozott egy előadásban.

KERO® hangsúlyozta: ugyanolyan látványos produkciót tervez régi alkotótársaival, Kentaur színpadképében, Horváth Kata jelmezeivel, Bakó Gábor koreográfiáival, de az elmúlt 16 év tapasztalatait is felhasználja a darab színpadra állításában. Hozzátette, azokban a musicalekben hisz, amelyek zenedrámaként komoly témát boncolgatnak, amelyek központi kérdése a felelősség, illetve az, hogyan reagálunk a társadalmi viharok közben. Ilyen darab a Miss Saigon, amelyben elnyomó és befolyásoló rendszerek, az amerikai álom és az ázsiai kommunizmus ütköznek össze, s ez látható egyéni sorsokon keresztül. Rendezésében a mű mai érvényességét is kutatja majd – az előadás a Páneurópai Piknik helyszínén és 20. évfordulóján különös aktualitást nyer – mondta.

Minden mozzanatában gigantikus produkció lesz

Kerényi Miklós Gábor a sajtótájékoztatón közölte, egy ilyen gigantikus produkció, melyen 200 szereplő lép a több száz négyzetméteres színpadra, helikopter is játszik benne, s élő zenekar kíséri a musicalt, csak összefogással valósítható meg. A Budapesti Operettszínház remek partnert talált a soproni MKB Musical Aréna személyében – Török Zoltán igazgató elmondta, a Miss Saigon előadásaira esténként 5800 nézőt várnak, nemcsak Magyarországról, hanem Bécsből és Pozsonyból is.

Dolhai Attila, aki Feke Pállal együtt már jelmezben, katonának öltözve jelent meg a sajtótájékoztatón, felidézte, színművészeti egyetemistaként találkozott először a musicallel, amikor Kerényi Miklós Gábor tartott nekik kurzust. „17-en voltunk az osztályban, így egy szerepet többen is alakítottunk. Akkor szerettem meg nagyon a Miss Saigont” – emlékezett. Feke Pál szerint nagy lépés számára, hogy KERO®-val és az Operettszínház társulatával dolgozhat együtt. „Biztos vagyok benne, hogy nagy lecke és jó iskola lesz. Bízom benne, hogy elmondhatjuk, ez a produkció lesz az év musicalbemutatója!" – fogalmazott. Ő is megemlékezett arról, mikor találkozott először a Miss Saigonnal: általános iskolásként szólaltatta meg John dalát – a Sasvári Sándor által előadott magnófelvételre.

Kerényi Miklós Gábor elmondta még, Schönberg művének további szerepeire, köztük a címszerepre a Budapesti Operettszínház többfordulós, nyílt meghallgatást szervez. Jelentkezni 2010.december 31-ig fényképes önéletrajzzal lehet a misssaigon@operett.hu címen, a művészeket januárban hallgatja meg a teátrum, ahol a három augusztusi előadás után tovább látható majd a produkció a 2011/2012-es évadban.

Az augusztusi előadásokra egyébként jegyek 3990 forintos induló áron már válthatók az Interticket országos hálózatában vagy a misssaigon.jegy.hu weboldalon.

Jegyvásárlás ITT!

– zene.hu –

[2011.02.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még