2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Sounday Inc.

Elsőklipes a Sounday Inc.

A Sounday Inc. együttes elkészítette első, Tied a Nap című videoklipjét. A megjelenés kapcsán Vicky-t kérdeztük az első klip készítésének körülményeiről

- Miről szól a klip?
- Mivel ez az első klipünk, azt tartottuk lényegesnek, hogy az együttes és a stílus felismerhető legyen. Amolyan image-klipet készítettünk. A rendező/operatőr srác ötlete volt, hogy a szám szövegére valamelyest utaló történet is belekerüljön; azaz van egy lány, aki jó későn felébred és sietve elindul megkeresni minket, aztán mire odaér, ahol játszunk, mi már nem vagyunk ott.

- Ki rendezte?
- Konkrét rendezésről nem beszélhetünk, az egyes beállításokat együtt találtuk ki. Egy barátunk Heitekker Dávid hozta az alapötletet. Ő korábban játékfilmeket készített, ez volt az első klipje. Másik segítőnk Kajor Balázs volt akivel, mint operatőrrel a jelenetek 80%-át vettük fel, így neki is jelentős része volt a klip kialakításában.

- Hol forgattátok?
Sokáig keresgéltünk helyszíneket. A zenekari jelenetekhez végül a Csepel művekben, épp a próbatermünk utcájában találtunk egy jó állapotban lévő, de üres csarnokot, amit a tulajdonos - rövid telefonos egyeztetés után - a rendelkezésünkre is bocsájtott. Szabadtéri jeleneteket szintén a Csepel művekben, valamint a Nemzeti Színház közelében és az Infoparknál vettünk fel.

- Ki fizette az első klipeteket?
- A klipet rendkívül alacsony költségvetéssel készítettük, saját finanszírozással. Meg kell említenem azért, hogy sokat köszönhetünk barátainknak, akik pl. a fénytechnikát, vagy a kamerát adták.

- Mennyi ideig tartott a forgatás?
- A forgatást kissé lelassította, hogy az egyes jelenetekhez megfelelő helyszíneket találjunk, meg sajnos egy-két betegség is közbejött. Összesen talán két hónap is eltelt az első és az utolsó snitt között, de valójában csak 16 órát töltöttünk forgatással, ami alatt 5 órányi vágóanyagot rögzítettünk. December harmadik hetében kaptuk meg a végleges vágott anyagot, majd itthon dolgoztam az utómunkákon, ami főként a színvilágot, képi megjelenést, effektezést jelenti.

- Milyen volt a hangulat a klip készítése során?
- Az esős időszak ellenére igen jó hangulatban telt a forgatás, ilyenkor mindenkinek eszébe jutnak poénos, elmebeteg ötletek - csak a zenekari felvételek végére volt mindenki igen fáradt a több órányi, szinte szünet nélküli zúzástól.

- Hogyan készültetek a klipre?
- Igazából nem készültünk a klipre, azon kívül, hogy előre megbeszéltük ki milyen cuccban legyen. Ez tanulság a jövőre, mert amikor visszanéztük a nyersanyagot kiderült, hogy vannak nagyon jól elkapott beállítások, és van sok használhatatlan. Persze ez mindig így van, de legközelebb kicsit előbb elkezdjük és több időt fordítunk az előkészületekre, helyszínek kiválasztására így gyorsabban hatékonyabban dolgozhatunk.

- Hogyan találtátok a kislányt, ki ő?
- Ez egy egészen egyszerű történet. A lány neve Amy. Kb. egy éve láttam meg a WigWam-ban és tudtam, ha klipet készítünk és lesz benne női szereplő, akkor erre az arcra és erre a mozgásra lesz szükségünk. Kinézetre fiatal, zavart, lázadó alkat kellett, amilyen a zenénk és szövegeink is. Elmondtam miről van szó, ő meg hogy természetesen számíthatunk rá. Bár nem képzett színészről van szó, jó volt együtt dolgozni vele, minden jelenetnél odafigyelt, hogy a maximumot nyújtsa és nem hisztizett, vagy nyafogott, amitől korábban - mivel egyáltalán nem ismertük - tartottunk egy kicsit. Azért utólag elárulta, hogy amikor először odamentem hozzá a WigWam-ban, azt hitte, hogy ez a klip dolog valami hülye csajozós szöveg.. :))))

A “Tied a Nap” klip letölthető a zenekar honlapjáról.

SO

[2006.02.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még