2024. július 24. | szerda | Kinga, Kincső nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Sounday Inc.
 
Letölthető dalok
Superbeast by Rob Zombie (Live - Pecsa 2004)
Your Enemy (Live - Pecsa 2004)
Pain (Live - Pecsa 2004)
Get it Back
Cannot Leave

Összes letölthető dal

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Búcsúzik közönségétől a Sounday INC.
Bemutatkozik az új dobos
Új dobos és basszer a Sounday INC-ben!
Elsőklipes a Sounday Inc.
     
 
Sounday Inc.
Megalakulás: 2004.
Web: http://www.sinc.hu
E-mail: info@soundayinc.com
 
     

Sounday Inc.

1999-ban a csapatot tagjai Pető Levente (gitár), Tiger (bass), Vicky Sunday (ének), a dobos pedig az old boys kategóriát megtestesítő Döme Dezső volt, aki korábban a Hobo Blues Band-ben verte.

Fél évvel az első próbák után dobos poszton az akkor éppen együttes nélküli Hornyák Balázsra váltottak, aki aztán 4 éven keresztül hozta a tempót, egészen a First Blood albumig.

Az együttes ekkor Vicky Sunday néven, látszólag mint szóló project futott, de mindenki teljes mértékben kivette a részét a munkából és beleégette az egyéniségét a zenébe. Mondhatjuk, hogy ez a formálódás korszaka. Ekkor alakul ki az a sajátos stílus, amit az együttes mind a mai napig képvisel.

Az első, Mosaic című EP-n 2000 elején kezdtek dolgozni. Vicky márciusban énekelte fel a lemezt, aztán kiderül, hogy technikai okokból az összes többi sáv használhatatlan, így valószínűleg ez az első olyan lemez a történelemben, melyre az ének lett felvéve először és minden más csak utána.

Közben Levente és Tiger elhúznak az USA-ba. A végleges gitár-, dob-, billentyű- és samplersávokat már Buday „univerzális” Tamás (ex-Tormentor, Hot Shot) rakta fel, basszuson pedig Jakab Viktor (Ossian) működött közre. A három számot tartalmazó anyag 2002-ben jelenik meg 500 példányban.

A címadó Mosaic felkerül a Metal Hammer magazin decemberi kazetta mellékletére.

Az együttes leteszi voksát a kétgitáros hangzás mellett. 2002 végén ennek szellemében Tamás mellé Jung Norbert (ex-Sing-Sing, Pokolgép, Emberek, stb..) szállt be gitáron. Na ez volt az a felállás, ami jelentősen hozzátett a csapat élő megszólalásához, viszont „generációs különbségek” és az elhivatottság hiánya miatt nem élhetett meg két koncertnél (2003 eleje) többet. De semmi szünet, az új formáció gyakorlatilag egy hét alatt felállt. Doboknál továbbra is Hornyák Balázs, basszuson Jakab Viktor, a gitárokat pedig a keményebb metal vonalat és hangzást (Metallica, Pantera) képviselő Németvölgyi Norbert és Sturmann Pál vette a kezébe.

A Mosaic elért külföldre is és begyűjtött jó néhány pozitív kritikát tengeren innen és túlról. Az együttes lenyomott néhány koncertet, köztük egy Petőfi Csarnokot az Omen vendégeként, illetve fellépett a WigWam-ban is. Minden ilyen megmozdulásunkat jelentős elismerés és siker kísérte. A Mosaic-ot több külföldi rock rádió is műsorára tűzte.

2003 szeptemberében az együttes felveszi a Sounday Inc. nevet: elkezdődtek az új anyag stúdió munkái. Két szám magyar nyelvű változatban is felkerült a lemezre. 2004 márciusában az énekkel befejeződnek a felvételek, majd május közepén az anyag keverése is. A 9 számot tartalmazó CD a július-augusztusi Hammer World magazin CD mellékleteként jelent meg 7000 példányban.

2007-ben a Pokolgép ex-dobosa, Szilágyi Ede váltotta Balázst. Február óta együtt próbáltak, majd a nagy egymásre találás után, március 10-én egyből egy 17 számos műsorral „zúzzák le a színpadot”.  Strumann Pál távozik a zenekarból az év során, és októberben megtalálják Blindmouse-t aki ezelőtt a Dirty Dance együttesben játszott. Csatlakozása utáni két hónapban 4 új számot is összehoztak.

[2007.03.09.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Tom Morellora harminc évet vártunk
Június 01-én Tom Morello lépett fel nálunk, akire harminc...

Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sok-sok ezren voltak a TNT együttes...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
beszámolók még