2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Készül az új lemez, bővül a gitár-gyűjtemény
Képgalériák
Képek a Világgödör buliról
Kapcsolatok
E.Z. Basic

EZ Basic, Neo és DJ Onoff a Gödörben – képek a buliról

A hagyományosan péntekenként megrendezésre kerülő Világgödör rendezvény ezúttal a digitális és a hagyományos hangszereket ötvöző könnyűzene világába varázsolta látogatóit.

Február 3-án a Világgödör rendezvény első fellépője az EZ Basic volt. A Szegedről indult, majd később bázisát Budapestre helyezett zenekar este tízkor szólaltatta meg hangszereit. A három tagból álló formáció elektronikus alapokon vegyíti a new vawe, indie és a post punk műfajokat, mégpedig úgy, hogy egy előre felvett félplayback szintetizált hangalapra játszanak hangszereikkel. Felállásuk e tekintetben klasszikusnak mondható. Tóth András a dobokat pörgeti, míg Szarvas Árpád a szólógitárt, Pesztalics Dénes pedig a basszusgitárt pengeti. A Gödörben egyaránt játszottak feldolgozásokat és saját számokat is. A koncert alapján biztosan kijelenthető, hogy mindenképpen érdemes belehallgatni az EZ Basic zenéjébe a weboldalukon.

(Az együttes történetéről, ambícióiról készült interjút hamarosan olvashatjátok a Zene.hu-n.)

Az EZ Basic koncertje és a Neo színpadra lépése között, a színpadrendezés mulatása végett a Neo Momentum „Külön” című táncelőadását adta elő. Máthé Gabriella koreográfiájára az intenzív zene és ritmusváltozás, ill. a velük járó érzelmi hatások folyamatos átalakulása jellemző.

Körülbelül tizenegy óra lehetett, mikor felcsendült a Neo egyik leggyakoribb koncertkezdő száma, a Rise. A dal a második, Lo-tech man, Hi-tech world címet viselő lemezen található, lassú, de erős kezdés, megadja a megfelelő hangulatot mind a közönségnek, mind a zenekarnak. Az együttes fellépéseire jellemző módon a Gödörben is hallhattunk, láthattunk valami újat. Többek között Kővári Péter új gitárjai és az egészen extrém hangzást biztosító mikrofonja hatott újdonságként.

A Talkbox névre hallgató eszköz membránjához a hang egy hosszú, műanyag csövön keresztül jut el. Ezt a csövet az énekes a szájába veszi, s úgy képez hangot vele. Az együttes – mint arról már számot adtunk – napjait mostanában a stúdióban tölti. Az új lemez készítésekor felgyülemlett ötletek eredménye a koncert alatt tapasztalt újszerű hangzás is. A lemezről és Kővári Péter gitárgyűjteményéről készült interjút hamarosan olvashatjátok oldalunkon. A koncertek után DJ Onoff pörgette az elektronikus tánczenék lemezeit – a party hajnalig tartott.

Világgödör legközelebb február 10-én lesz. Fellép a Mantra Porno és Budapesten – egészen az új dalok elkészítéséig – utolsó alkalommal a Hiperkarma együttes. A koncertek után, mint mindig Dj. Onoff kever. A jegyek elővételben már kaphatóak a Gödör Klub kávézójában és a vilagveleje.hu weboldalon.

Molnár András

[2006.02.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még