2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Musical est a lajosmizsei művház színpadán
Képgalériák
Adj hangot! meghallgatás 2006
Kapcsolatok
Adj Hangot társulat

Adj hangot! – mindenkinek.

Ismét felvételt hirdetett az Adj hangot! Társulat, és volt szerencsém végigülni/állni a meghallgatást, legalább lefényképezhettem a jelölteket.

Ismét nagyon sok jó hangot találhattak a zsűri tagjai, akiket Stróbel Zsuzsa, a társulat lelke kért fel, hogy szakmai hozzáértésükkel segítsék a kiválasztást. A jelentkezők jó része amatőr, kezdő volt, és így Huszti Istvánnak (Operettszínház, Madách színház) Pankotay Péter színművésznek és Kal Pintér Mihálynak nem volt nehéz dolga kirostálni azokat, akikre a március elejére tervezett bemutatót lehet építeni.

Persze akinek kellett, az meg is kapta az őszinte, kendőzetlen véleményt Huszti Istvántól. Volt, akiket eltanácsolt, mondván, hogy még fiatal, mutál, nem kéne most megerőltetni a hangszálakat, mert annak később sokkal nagyobb kára lesz, mint a mostani gála kihagyásának. Amit értékeltem Husztiban, hogy soha nem gúnyolt ki senkit, a leglesújtóbb véleményt is képes volt úgy elmondani, hogy az illető jól érezte magát tőle. Aztán volt olyan is aki egyszerűen csak nem tudott énekelni, hamis volt, ritmustalan. Azonban a jelentkezők jó része nem ilyen volt, évek óta tanulnak énekelni, most itt a lehetőség, hogy nagyközönség előtt is megmutathatják mire képesek a musical műfaján belül.

–  2004 novemberében voltam az előző meghallgatáson, akkor hívott Zsuzsi először, és ez toronymagasan jobb volt mint az akkori. – válaszolta érdeklődésemre Huszti István – Érdekes módon még a Megasztárban is, a másodikban eleve olyanok voltak akik kipotyogtak, hogy mind jobb volt, mint az elsőben akik nyertek. Érdemes csinálni, előbb utóbb bejön. És egyre több jó van. Ebből építkezik a dolog, emelkedik a színvonal. Egyre több – hál Istennek – önkritikával bíró ember jön el. Most itt mindenki meghallgatható volt, míg a múlkoriban azért volt olyan, aki hát... ez meg hogy gondolta! A mostani teljesen normális valami volt, amire azt mondtam, hogy hála Istennek. Nagyon sok jó hangú gyerek lehet és lesz a most látottakból. Ez annyiból jó, hogy van egy Polyák Lillánk aki nagyon jó, van egy Veronikánk aki nagyon nagyon jó. De ez csak egy-egy. Lilla most szült babát, majd Veronika is elmegy babát szülni. Kell helyettük valaki. Én ezekről mesélek a Szirtesnek meg a többieknek, tehát lesz folytatása...

A próbák során én nem biztos, hogy csak korrepetítort meg koreográfust állítanék melléjük, de valami pszichológust is. Ennyi önbizalomhiányos sztárjelöltet még nam láttam egyrakáson. Hisz ők azért jöttek ide, mert ez egy kiugrási lehetőség, egy olyan alkalom amikor megmutathatja mit tud, ki kell hoznia tudása legjavát. Erre jön ilyen szöveggel, hogy jaj, most fáj a torkom, tegnap koncerteztünk és elénekeltem a hangomat, ennél én sokkal jobb vagyok ám, meg hasonló kifogások. Amik mind-mind rendben is vannak, de nem ide valók. Aki úgy érzi nincsen a topon, az maradjon otthon, gyógyuljon meg és jöjjön el a következő meghallgatásra. Sokan otthon is maradtak, hisz a több mint száz jelentkezőből majd nyolcvanan vállalták a megmérettetést.

- Volt egy csomó koncertünk, kisebb nagyobb fellépésünk. – mesélte Stróbel Zsuzsanna, mikor a társulat hogylétéről kérdeztem – Nagyon sokan érdeklődtek, mikor lesz meghallgatás, egészen lehetetlen időpontokban (nyáron, ősszel) iszonyat menyiségű email jött, hogy jönnének. Múlt év végén összesítettem, megszerveztük a meghallgatást, főleg az interneten hirdettünk. A felhozatal sokkal jobb volt mint eddig bármikor, ami minket igazol, hogy érdemes idejönni. Egyre jobbak jönnek, jöttek egészen profik, egészen kezdők is. Most elkezdjük a bejutottakkal a próbákat a márciusi gálára. Nagyon nagyszabású lesz, lesz élő zenekar is, talán ilyen musical koncert amatőr berkekben még sosem volt. A régi tagok megkapják a műsor első felét, az újak pedig a második felét. A társulat folyamatosan nő, növöget. Szerencsénk van, annyit koncerteznünk, hogy mindenki kap lehetőséget.

A zsűri döntése szerint vagy negyvenen énekelnek is a gálaelőadáson, ami már most úgy tűnik, hogy nem fér bele egy normális előadás keretébe, merthogy a társulat jelenlegi tagjainak is kell időt hagyni. Szóval márciusban délután háromtól este tízig, két előadás keretében hallgathatja meg a nagyérdemű, hogy a zsűri helyesen döntött-e és sikerült-e felkészíteni a fiatalokat az előadásra.

SirOesh

[2006.02.11.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
siroesh 2006.02.16. 18:34 • [1]
Akinek rosszul van (vagy nincs) a neve feltüntetve a képek mellett, az lszi szóljon. Aki nem jutott be az meg ne szedesse le a képét sértődöttségből, (mint pl Borsos Eszter), hanem inkább gyakoroljon még és a legközelebbiben biztosan bejut.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még