2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Palcsó Tamás: Megfordult a világ
Kapcsolatok
Palcsó Tamás
Kapcsolódó események
Arnóczky Noémi
[2006. június 16.
péntek 16:00]
Kollonay Orgona Koncertek az Új Templomban
[2006. augusztus 8.
kedd 19:00]
Kollonay Orgona Koncertek az Új Templomban
[2006. augusztus 15.
kedd 19:00]
Kollonay Orgona Koncertek az Új Templomban
[2006. június 6.
kedd 19:00]
Kollonay Orgona Koncertek az Új Templomban
[2006. június 13.
kedd 19:00]
Kollonay Orgona Koncertek az Új Templomban
[2006. július 18.
kedd 19:00]
Kollonay Orgona Koncertek az Új Templomban
[2006. július 25.
kedd 19:00]
Kollonay Orgona Koncertek az Új Templomban
[2006. augusztus 1.
kedd 19:00]
Tóth Gabi lemezbemutató koncert
[2006. február 24.
péntek 20:00]

Megjött  Palcsó Tamás bemutatkozó albuma

Tavaly ilyenkor szinte az egész ország ismerte a nevét. Vigaszágon került be a Megasztár döntőjébe, méghozzá olyan szavazatfölénnyel, mely az alkotókat is meglepte. Ezután meg sem állt a nagydöntőig, ahol rendkívül szoros versenybenlett második helyezett.

Végig a közönség kedvence volt, kisugárzása, karakteres előadásmódja lenyűgözte az embereket. „Olyan valamit adok ki magamból a színpadon, mely a hétköznapi életben nem látható. Tényleg nem vagyok forróvérű alkat, a zenében azonban ki tudom élni a feszültségeket. Gyakoroltam harcművészeteket, mert szeretem ha minden a helyén van, működik a fegyelem, és az ember erősen koncentrál. A műsor próbatétel volt számomra.”

Tomi kitűnő eredménnyel repülőgép-műszerésznek tanult a csepeli Kossuth Lajos Középiskolában, majd elindult a verseny. Szinte a Megasztár-házból ment érettségizni. „Nem is gondoltam arra, hogy nyerhetek. Mindig csak a következő megmérettetésre koncentráltam – mondta kissé szégyenlősen. Soha nem volt annyi önbizalmam, hogy felmérjem a bennem rejlő lehetőségeket. A versenyre is mások biztattak. Amikor megtudtam, hogy bejutottam a legjobb ötven közé, nem akartam elhinni. Azért jelentkeztem, hogy halljam a zsűri véleményét, ezzel meg is elégedtem volna, a továbbjutást nem is reméltem. Mindössze két éve énekelgetek, úgy érzem, még hosszú út áll előttem. … Ok nélkül talán nem juthattam el idáig, de nem gondoltam volna, hogy sikerül.”

A közönség szeretete a döntő után sem hagyta el. Rögtön a nyár elején megnyerte a legrangosabb ifjúsági közönségszavazást, a Bravo Otto 2005 Év Felfedezettje Díját. A turné előadásain is az egyik kedvenc volt. „Egyáltalán nem vagyok csalódott. Persze, bizonyos szempontból jó lett volna győzni, de nem a nyereményekért indultam el ebben a műsorban. A döntő utolsó pillanatáig nem tudtam, hogy áll a szavazás."

Tomi kitűnően kezeli a hirtelen jött népszerűséggel járó új helyzetet. Nyugis, csendes, kiegyensúlyozott ember, aki a hétköznapok pillanatait ugyanúgy élvezi, mint a színpadi pörgést. „Kívülről elképzelni sem lehet, hogy ez az egész mivel jár. Ráadásul én a Megasztár első szériáját nem is nagyon néztem. Például tudom, hogy volt olyan a mi csapatunkban, aki megvárta, mi sül ki az előzőből, és csak azután jelentkezett. Én a másik véglet vagyok, a gitár- és énektanárom buzdítására jelentkeztem. A későbbiekben is tudtam külső szemlélőként, kívülről nézni az eseményeket. Ez is segített feldolgozni a velünk történteket. ”

A szerény fiú életében az életmódváltás ellenére továbbra is a családja a biztos pont: a 2005-ös év fáradalmait is szüleivel pihente ki január elején Egyiptomban. „A háromdiplomás nagypapám sokat jelent nekem, adok a véleményére.. Amikor második lettem, azt mondta: ne a kudarcot, hanem a továbblépési lehetőséget lássam ebben az egészben és rámparancsolt, hogy a tanulást se hanyagoljam el.”

A Megasztár második helyezettje jól tudja, hogy csak a műsor után kezdődik az igazi énekesi pályája, ezért – bár a külső szemlélőnek úgy tűnhetett, hogy hallgat, de – keményen dolgozott első albumán. Rengeteget gondolkodott rajta, milyen legyen a saját anyag. Most, hogy elkészült, nem véletlenül elégedett az eredménnyel, hiszen a dalok mindegyike slágergyanús. Tomi nagy lendülettel kezd bele önálló pályafutásába, mert ahogy az első kislemezén is énekli: megfordult vele a világ.

-Universal Music-

[2006.02.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még