2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Filmszerepet kapott a Roller zenekar!
Roller klipbemutató és forgatási kulisszatitkok
Nézd meg a Roller zenekar pörgős klipjét
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Tibor vagyok, de hódítani akarok!
Kapcsolatok
Roller
Lola
Dukai Regina
Rakonczai Fivérek (R-port)

A filmzenekedvelőknek is szól a "Tibor vagyok, de hódítani akarok!"

A tiniket megcélzó magyar filmvígjátékhoz tiniknek szóló zene társul a Roller nevű, új duóval az élen.

Kinőttem már a tinivígjátékokból. Bár jobban belegondolva, korábban sem kötöttek le az ilyen jellegű filmek. Végigunatkoztam a bombaként robbant Amerikai pite első részét, így a következő két epizódot és a ráadást ki is hagytam. Az Amerikai pite sikerét meglovagló német filmeknek is csupán a híre jutott el hozzám: nem láttam a Hangyák a gatyában egyik részét sem, a Német pitéből sem kértem, a Csajok a csúcson biciklizés közben csúcsra jutó szőkeségét is csak a tévés előzetesekből ismerem.

Amikor február elején az egyik lemezcégben kezembe nyomták a Tibor vagyok, de hódítani akarok! című, ugyancsak a szüzesség elvesztésére épülő magyar történet zenei albumát, már tudtam, nincs menekvés, a CD bemutatásához mindenképp látni kell. A kiadó munkatársa bájosan meg is jegyezte, hogy az élmény csak együtt teljes. Másrészt viszont örültem annak, hogy „meg kell néznem”, mivel a világhálón régen nem olvastam ennyi rosszat magyar filmről – már-már az volt az érzésem, a negatív lavinaáradat elindítója nem maga az alkotás, hanem a kritikustársadalmat jelentősen megosztó főszereplő, a bombanőt alakító Gregor Bernadett szereplése, de inkább a puszta léte. Több szem objektívebben lát alapon megkértem páromat, tartson velem. Pechünkre a kasszás kisasszony széles vigyorral közölte: már csak egy jegy lapul nála, így a közös mozizás elmaradt. Útjaink elváltak, én jobbra indultam, Tiborra, párom balra, Goda Krisztina filmjére, a Csak szex és más semmi címűre. A terembe belépve azt hittem, rossz helyen járok, a zsúfolásig megtelt nézőtéren pár tini árválkodott, többségben a harmincas korosztály képviselte magát, szerintem nem igazán tudták, mire váltottak jegyet.

A film a fiatalságról és a szerelemről, pontosabban a szexről szól. Fonyó Gergely rendező korábbi munkáiban is előszeretettel boncolgatta a szerelmi próbálkozások (Kelj fel Jancsi!) és nyári kalandok (Na végre itt a nyár!) témáját, most a kettőt a lehető legjobban összehozta, neves színészekkel, és nem utolsósorban témába vágó szex-shopos kellékekkel készítette el az alkotást. Adott egy gimnazista, Tibor (Fancsikai Péter), aki nagyban készül a haverokkal és csinos osztálytársnőkkel a horvátországi nyaralásra. Egy cél lebeg előtte: szüzessége elvesztése, elhatározza, ott harcba száll valamelyik csajért. Valószínűleg a tanév során is erre koncentrált, aminek következtében másfajta harcokból gyengén muzsikált – az elkerülhetetlen töri bukta letöri. Vagyis inkább a szülőket, akik egyetlen csemetéjük tervét meghiúsítva egy balatoni panzióba száműzik, hogy nyugodtan készülhessen a pótvizsgára. Sebaj, a kitűzött cél ott is megvalósítható. Erre Tiborunk akkor döbben rá, miután feltűnik a bombanő, aki szegről-végről ismerős, már látta őt egy pikáns honlapon… Megszerzése komoly feladatnak tűnik, de csak első látásra – a nő kicsit idősebb, férjezett, de ami lényeg: nyitott a tiltott dolgokra. Kezdetét veszik a nagy hódítások és még nagyobb lebőgések. Közben feltűnnek az elkerülhetetlen szereplők, élükön egy lánnyal, aki több figyelmet érdemelne, mint a bombanő.

[2006.03.10.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még