2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kentaur megtöri a csendet
Kentaur lemezt készít
A rockzene egy hálátlan műfaj - interjú Kentaurral
Kapcsolódó Kiadványok
Kentaur (Erkel László): Urban stigma
Kapcsolatok
Magneoton / Warner Music
Kentaur (Erkel László)
Kapcsolódó események
7 év után újra Kentaur koncert!
[2006. május 19.
péntek 20:00]

Májusi koncertre készül Kentaur

Hét év után Kentaur koncert 2006. május 16-án a Millenáris Színház és Koncerttermében!

2000 húsvétján fogalmazódott meg az új lemez koncepciója, mely ugyan nem vallási indíttatású, de áttételesen kapcsolódik - mintegy ürügyként - az ó- és új -keresztény alaptörténethez, annak szimbólumait újra értelmezve amely máig meghatározza korunk európai kultúráját és gondolkodásmódját.

Mindezen komolynak tűnő bevezetés ellenére a készülő lemez dalai azokról a problémákról és örömökről, jó és rossz hatásokról szólnak, amelyek a mai húszas- harmincas- (meg merem kockáztatni késő tizenéves) korosztályt érik - foglalkoztatják. Természetesen a dalszövegekben a klasszikus szerelmi témák is megjelennek, de mindemellett próbálnak reagálni a mai kor mindennapi, a mi korosztályunkat érő sebeire is - természetesen politikamentesen.

A lemezen szereplő rock-műfajban készült dalok jelentős részét az előző két Kentaur lemeztől eltérően nem a Presser - Dusán szerzőpáros, hanem egy fiatal tehetség, Háry Péter jegyzi, aki 1991-ben tűnt fel a Kortársak zenekar zeneszerző-basszusgitárosaként - amikor megnyerték az "Ölelés sem véd" című dallal a Popfesztivált. Több sikeres lemez után a zenekar visszavonult, ezután Háry állandó zeneszerzője és közreműködője lett a Kovács Ákos lemezeknek és színpadi produkcióknak (Ákos több listavezető dala az Ő munkáját dicséri).

A lemez másik közreműködője és zeneszerzője a valaha szintén az Ákos produkció egyik legmeghatározóbb egyénisége Madarász Gábor gitáros (Ákos több listavezető dalának zeneszerzője), aki jelenleg is több sikeres magyar zenei produkcióban vendégeskedik (alapító tagja volt a Mex zenekarnak, illetve az idén saját zenekart alapított No TV néven - elkészítve első önálló angol nyelvű albumukat, amely a közeljövőben jelenik meg a nyugat-európai piacon). A zenekar negyedik állandó tagja Schvéger Zoltán dobos - Ő a lemezfelvételek elején lépett a zenekar tagjai közé. A lemezen szereplő dalokból néhányat, mint zeneszerző és szövegíró az előző két lemezhez hasonlóan Kentaur (ének, billentyűs hangszerek) jegyez. A dalszövegek két nyelven íródtak (angolul és magyarul) mivel a lemez zenei anyaga után komoly érdeklődés mutatkozik a nyugat-európai zenei piacon, így a stúdió-felvételek alatt mindkét nyelven rögzítették őket.

Az album maga is a kor követelményeinek megfelelően multimédiás kísérőanyagot is tartalmaz a zenei felvételek mellett, sőt az első Single az Álmatlanság című dalhoz készítet videoklip DVD-n vagy számítógépen lejátszható kétnyelvű verzióját is tartalmazza. A magyarországi zenei klipkészítések átlagától eltérően - a kiemelt költségvetésű, látványos videoklip elkészítése már két nyelven (magyar és angol) történt 2005 októberében - professzionális alkotói team-el, a rendezői székben pedig az előző lemez videóihoz hasonlóan ismét Kentaur ült. Reményeink szerint az angol nyelvű változat a nemzetközi zenei csatornákon is látható lesz majd (MTV, VH1, VIVA). A dalszövegek alkotói Kentaur és Madarász Gábor mellett Galambos Attila műfordító, aki az eredetileg angol nyelven íródott dalszövegek magyar nyelvre ültetésében vállal jelentős szerepet.

A 2005 január- augusztus végégig felvételre került, a Magneoton kiadó gondozásában 2005 november végén a boltokba kerülő album megjelenését egy a 2006 május 16-án, a Millenáris Színház és Koncerttermében kezdődő- nagyszabású, látványos egy több korosztályt megszólító, "bevezető" koncertturné veszi kezdetét melynek során a zenekar a nyár folyamán több hazai rock fesztiválon is fellép, majd ősztől nagyszabású országos koncert-turnén is népszerűsítené az albumot.  A zenekarhoz Lepés „Lepe” Gábor és Tikász Zsolt csatlakozott ezzel is erősítve az együttes igényes hangzását.

Kentaurhoz híven, a koncert is tartogat meglepetéseket! Röviden csak annyit árulhatunk el, hogy a koncert színpadi változata egy az előző két lemeznél már "megszokott" ún. multimédiális előadás lesz, amely eltérően a Magyarországon hagyományos rockszínpadi produkcióktól a rockzene mellett a társművészetek: film, video- és fénytechnika, mozgásszínház és képzőművészet elemeit is felhasználva próbál egy még teljesebb élményt nyújtani a nézők számára.

Aki kíváncsi arra, hogy hogyan ötvöződik a rockzene és a társművészetek közös játéka, azt várjuk 2006. május 16-án a Millenáris Színház és Koncerttermében!

[2006.03.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még