Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. április 9. | csütörtök | Erhard nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Király utolsó koncertje
Film készül Jimmyről - Zámbó Árpy lesz a főszereplő?
Kapcsolódó Kiadványok
Zámbó "Jimmy" Imre: A Király utolsó koncertje
Kapcsolatok
Zámbó "Jimmy" Imre

Aranylemezek után aranydvdt vehetne át Zámbó Jimmy

Szinte hihetetlen, de már öt év telt el Zámbó Jimmy tragikus halála óta. A szomorú évfordulóra a Magneoton kiadó Jimmy utolsó, a valamikori BS-ben tartott nagy koncertjének DVD változatát jelentette meg január 20-án, kiegészítve egy ajándék CD-vel, amely két újrahangszerelt meglepetés Jimmy számot tartalmaz.

Az 1958-ban született Zámbó Jimmy a XX. század utolsó évtizedének legsikeresebb magyar énekese volt, kinek népszerűségét azóta sem tudta egyetlen előadó sem túlszárnyalni. Zámbó Imi - aki nevét később a könnyebb idegen nyelvű kiejtés miatt változtatta Jimmy-re - a Magyar Rádió gyermekkórusában szerepelt először. A konzervatórium jazz tanszakának elvégzése után itthon és külföldön egyaránt játszott, énekelt bárokban és különböző vendéglátóhelyeken is.

Az ország nyilvánossága elé a második Interpop Fesztiválon lépett 1988. nyarán, ahol a szerzői és előadói díjat is egyaránt elnyerte "Valahol bús dal szól" című dalával. A kezdeti sikerek után 1990-ben jelentette meg első önálló albumát, azonban a nagy, mindent elsöprő áttörésre még várni kellett...

A Magneoton kiadó 1991-ben jelentette meg a "Filmslágerek magyarul" című albumot, melyen Jimmy elénekelte a "Ghost" betétdalát, "Nagy út vár rám" címmel. A dal bombasiker lett, és innentől kezdve nem volt megállás. Többéves szerződést kötött a kiadóval, majd évente jelentkezett új albummal, sőt volt olyan év is hogy két albumot jelentetett meg az egyre masszívabb rajongótáborral rendelkező énekes. Ezek a lemezek fantasztikus példányszámban keltek el, arany, platina és gyémántlemezek - Jimmy ekkor már szupersztárnak számított Magyarországon.

A közönség mellett a szakma is díjazta munkásságát, többek között 1994-ben eMeRTon, 1994-1995-ben Mahasz Arany Zsiráf, 1995-ben pedig Artisjus-Huszka Jenő díjjal térhetett haza Jimmy. Különleges hangadottság, stílus, hangterjedelem, rendkívülien szuggesztív előadásmód és fantasztikus dalok...ezek mind-mind a hihetetlen népszerűség összetevői voltak.

Jimmy-t 2001. január 2-án, sikerei csúcsán ragadta el az értelmetlen halál.

A koncert DVD, amely megjelenése óta folyamatosan első helyen áll a MAHASZ DVD eladási listáján, most bearanyozódott!

[2006.03.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2020.04.07.]
amelia szolgáltatás [2020.04.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Bemutatták a Hello Again musicalt a Pinceszínházban - képek
Egy utcalány egy katonával.......beszámolók még