2020. június 4. | csütörtök | Bulcsú nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Táncszínház színpadán a Vizuális hangjegyek - jegyek itt
Döbbenet! Fókatámadás áldozata lett a népszerű énekesnő - Képekkel
Szinetár Dóra eddig keveset látott oldaláról mutatkozik be - jegyek a premierre itt
Szűcs Gyula jutott tovább a New York Café Bárzongorista Versenyen 
Kapcsolatok
Ghymes
Új Színház
Kapcsolódó események
Boom Boom
[2012. március 30.
péntek 21:00]
Ghymes: Szikraszemű - koncert
[2012. március 16.
péntek 19:00]
Ghymes: Szikraszemű - koncert
[2012. március 17.
szombat 19:00]
Hétfői zenés estek
[2012. március 5.
hétfő 19:00]
Hétfői zenés estek
[2012. március 12.
hétfő 19:00]
Hétfői zenés estek
[2012. március 26.
hétfő 19:00]
Tátrai Tibor
[2012. március 24.
szombat 20:00]

Koncertek is lesznek az Új Színházban

Az Új Színház stúdiószínpadán hétfőnként olyan zenei produkciókat mutatnak be, amelyek a médiumokból különböző okokból kiszorulnak. Műfaji megkötöttség nélkül helyet kapnak itt alkotók és előadók a könnyűzene (rock, jazz, blues stb.), a komolyzene (kamaradarabok, kórusművek) és a népzene világából. 

"Ezt egyfajta kulturális missziónak tekintjük, hiszen a könnyen emészthető aktuális trenddel szemben befogadjuk azokat az előadásokat, amelyek éppen értékállóságuknál, tartalmuknál fogva kényszerülnek perifériára.
 S bár a zenei stílusok formanyelvei kétségtelenül nemzetköziek, hiszünk abban, hogy létezik egy sajátosan magyar kifejezőerő, felkészültség és témaválasztás, amely nem titkolt küldetéstudattal kíván az egyetemes magyar kultúra őrzője és folytatója lenni." - olvasható a színház közleményében.

2012. március 5. 19 óra : Apák és fiúk - Nyerges Attila zenés irodalmi estje
Közreműködik Leczó Szilveszter
2012. március 12. 19 óra: Házi áldás 
Credo-est

A Credo együttes rendületlenül „járja” a Kárpát-medence  vidékeit héthatáron innen és túl. A kishaza fogalmával iszapbirkózást vívó együttes erőt próbáló elszántsággal kísérli meg énekben elmondani a vidék “sorstalanságának” mindennapjait, bemutatni fény és árnyoldalait; mindezt reménnyel teli életérzéssel, a jövőbe vetet hittel: Cum Deo Pro Patria et Libertate...

A Credo együttes hangzásában egyedi, senkivel össze nem téveszthető irányzatot képvisel. Az „egy száll gitáros” játékmód szabad „bárdos” stílust feltételez, viszont a többszólamú vokális előadásmód akár a komolyabb zenei műfajok magasságába emelheti a türelmes és megértő hallgató érzéseit. Tartalmilag is egyedi képviselője a magyar verséneklők társadalmának…

2012. március 19. 19 óra: Tátrai-Szűcs latin est


Lassan már tizenkét éve, hogy a két kiváló gitáros, Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor együtt muzsikál klubokban és fesztiválokon, valamint egymás után készíti sikeres albumait. A Latin Duó titka (a zenészek tehetségén és tudásán túl) az, hogy minden koncert különbözik a többitől, mivel az előadások meghatározó eleme az improvizáció.

2012. március 26. 19 óra: Papp-Sárdy NBB koncert, 
Papp Gyula és Sárdy Barbara zenekara


A koncert után örömzene a barátokkal.
 Itt lesznek: 
Pataki László –billentyű (Syrius),
 Horváth Charlie – ének, 
Mogyorósi László –gitár (Syrius, Új Rákfogó),
Nyerges Attila - ének (Ismerős Arcok),
 Tánczos 'Stewie' István –szaxofon (Ismerős Arcok),
 Horváth Zsolt –billentyű (Deák Bill),
 és még sokan mások.

Koncert a Nagyszínpadon: 2012. március 16. 19.00 és március 17. 19.00 - A Kossuth-díjas Ghymes Szikraszemű című koncertje

A 29 éves „Magyar Örökség“ kitüntető címet viselő Kossuth-díjas Ghymes együttes Szikraszemű című lemeze alig fél év alatt elérte a “Platinalemez” fokozatot! A Ghymes zenekar pályafutása szinte példa nélküli és páratlan sikertörténet: működésük alatt eddig 17 önálló albumot jelentettek meg, ezek küzül 8 platina és 4 aranylemezzé vált.

A lemezek sikere bizonyíték arra, hogy a minőségi, érzelemgazdag és fajsúlyos zenére, értékes gondolatokra mindig igent mond a közönség. A Ghymes munkássága az egyetemes kortárs kultúra kitörölhetetlen részévé vált úgy, hogy értéket teremtett, hordozott és őrzött meg.

A Ghymes dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága. Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje.

A zenekar vallja, hogy az abban a pillanatban megszólaló élő muzsika energiája, varázsa a feltétele és záloga sikereinek.

[2012.02.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még