2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
The Doors

Doors kampány a fiatal generációnak

Miközben a Doors még aktív tagjai az együttes 40. születésnapjára készülnek – mindenféle tervekkel “Doors összes” jellegű kiadványokra, lemez újrakiadásokra, bigyók (magyarul merchandise) elkészítésére és egy interaktív showra Las Vegasban – egyre nagyobb az esély, hogy a dalaikat reklámokban fogják felhasználni – először a történelemben.

Ez egyébként már majdnem megtörtént. 1969-ben John Densmore dobos, Rubby Krieger gitáros és Ray Manzarek billentyűs megegyezett a Buick-kal, a “Light my Fire” daluk licenceléséről, hogy felhasználják a német gyártmányú Opelek reklámozásához. Jim Morrison éppen nem volt a városban a tárgyalások idején. Amikor tudomást szerzett róla eléggé vehemensen ellenezte az ötletet (a róluk készült filmben is meglehetősen “életszerűre” sikeredett ez a jelenet). Olyannyira, hogy az üzlet végülis nem köttetett meg. Attól a pillanattól kezdve Densmore is ellenezte a reklámjellegű felhasználást, bár Krieger és Manzarek támogatták volna a lehetőséget.

A Doors zenéjének felhasználásához, mindenfajta licenceléséhez az együttes tagjainak hozájárulására van szükség. Jelenleg a három még élő tag 75%-ban részesedik a felhasználásban, míg Morrison családja, és barátnője, az 1974-ben elhunyt Pamela Courson, örökösei osztoznak a maradék 25%-on.

Miért pont most gondolkoznak a hasznosításon? “Mivel a régebbi zenéket nem játszák a rádiók, a hallgatóság fogyatkozik, hogyan érjük el az új generációt?” teszi fel a kérdést Jeff Jampol menedzser. “A Doors (jogok) eladása nem nem merül fel mint opció, azonban néhány reklámban való szereplés hatékonyan elérheti a hallgatókat” teszi hozzá.

Még azt is hozátette: “Soha nem fogjuk a Doors dalokat olan földhozragadt dolgokhoz adni mnt például fogkrém, vagy dezodor.”

“Persze megvan a valószínűsége, hogy valami annyira “zöld” dologgal találkozunk amivel nagyon egyetértünk. Akkor talán” - mondta Densmore, de nagyon erősen hangsúlyozta a talán-t.

“A környezetbarát termékek mellett az Internet, a mobil, vagy más technológiai dolgok is szóbajöhetnek” folytatta Jampol. Densmore felhozta példának az Eric Claptonnal fémjelzett SBC internet kampányt, amely szerinte “very cool”.

Densmore szeretné tisztázni az iparági zűrzavart ami a Doors licencelését illeti. Példának felhozza, hogy az együttes sok mozifilmhez adott már engedélyt (Apokaliszis most, Forrest Gump, Bőrnyakúak) valamint TV-s felhasználásokhoz is, például a Simpsons-ban. “Az emberek azt hiszik, mindent megvétózok” mondta Densmore “[de] nyitottak vagyunk művészi filmekre.”

A Doors 40. szülinapját egy 12 lemezes kiadással ünneplik, mely ősszel fog napvilágot látni. Tartalmazni fogja az első 6 stúdió albumot – mind újramasterelve és bónusz dalokkal kiegészítve – és még 6 DVD-t amik a stúdióalbumok 5.1-es mixeit és bónuszanyagokat fognak tartalmazni. Ismét ki fogják adni az első hat albumot és Januárban várhatjuk az albumok dupla CD-n megjelenő verzióit is.

Tervek szerint 2008-ban pedig Las Vegasban Jake Nava rendezésében fogunk látni egy látványos showt. “Egyórás acid-trip, utóhatások nélkül” mondta róla Nava. Terveznek még egy utazó Doors emlékkiállítást és egy állandó múzeumi kiállítás is nyílik 2007 áprilisában.

Egyéb Doors tervek a fiatal generáció érdeklődésének felkeltésére: Bill Guttentag TVs dokumentum sorozata 2007 nyarán "Six Nights, Six Years, Six Records” (Hat Éj, hat Év, hat Lemez) címmel, és még két könyv megjelentetése – “The Doors by the Doors With Ben Fong-Torres" (kb.: A Doorsról a Doorstól) és "Jim Morrison: Treasures" (Kincsek) Jim Henke Rock Hall kurátortól.

Amíg ezek megvalósulnak addig viszont lehet látogatni a párizsi Pere Lachaise temetőt ahol (remélhetőleg) még mind a mai napig állandóak a a csendes megemlékezések Jim Morrisonról.

SirOesh (Warner)

[2006.04.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még