2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó események
Budapesti Pálinka Fesztivál
[2006. május 5. - 7. ]

Sztárparádé a Budapesti Pálinka Fesztiválon

Első alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Pálinka Fesztivál, melynek programjából nem hiányozhat a minőségi pálinkához tartozó igényes zene. Az eseményen fellép többek között Pély Barna jazz zenekarával, valamint Jamie Winchesterék is.

A május 5-e és 7-e között zajló fesztiválon nemcsak az itthoni pálinka ízvilágával találkozhat a kilátogató közönség, hanem fellépők sokaságával is. A fesztivál programjában jazz, pop és folk zenekarok egyaránt szerepelnek. A fellépők mindegyike örömmel vállalta a felkérést, hiszen szívesen járulnak hozzá a történelmi értékű magyar minőségi pálinka népszerűsítéséhez.

Jamie Winchester:
"Igazi pálinkafogyasztó vagyok, kedvencem a Szatmári Szilva. Szerencsére a zenekarnak vannak olyan vidéki kapcsolatai, hogy gyakran kapunk ajándékba jobbnál jobb pálinkákat. Örülünk, hogy részt vehetünk a rendezvényen és egészen biztos, hogy nem szaladunk el a fellépés után, hanem mi is megkóstoljuk ezeket a hazai különlegességeket."

A szervezők célja a rendezvénnyel elsősorban az, hogy bemutassák a magyar minőségi pálinka egyedi értékeit, eloszlassák a fogyasztásban élő tévhiteket azáltal, hogy felhívják a figyelmet a minőségi és a kommersz italok közötti különbségre.

Az eseményre kilátogatók 16 őstermelő jeles italait kóstolhatják és vásárolhatják meg, így Magyarország több tájegységéről származó ital ízvilágával ismerkedhetnek meg.

Akárcsak a pálinka-felhozatal, a zenei repertoár is változatos és igényes lesz, ott lesznek többek között: Váczi Eszter, Kozma Orsi, Téka, Makám,
vagy akár Pély Barna jazz-zenekarával, akitől megtudtuk: „A pálinkával igen közeli a viszonyom, mondhatni, bensőséges. A magyar étkezési kultúra fontos elemének tartom, olyannyira, hogy ki merem állítani: aki nem szereti meg a pálinka és a kolbász ízét, nem is tudja magát igazán jól érezni Magyarországon. Az igazán jó pálinka nemcsak rendkívül tiszta ital, de nagyon sokrétű ízvilága van. Én személy szerint leginkább a piros gyümölcsökből készülteket szeretem, így pl. a meggy-, a szamóca-, a cseresznyepálinkát. A magyar kultúraápolás fontos elemének tartom, hogy az ilyen hungarikumokkal felhívjuk a figyelmet magunkra, az igazi magyar különlegességekre. „

A fesztivált a Deák téri templom háta mögött lebontott bazársor helyén kialakított Városháza parkban rendezik meg, ahol az 1000 forintos belépőjegyből 500 forint értékben fogyaszthatnak az ínyencek. A belépő mellé egy ajándék kóstolópohár is jár.

-Veréb Kata-

[2006.04.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még