2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Kowalsky meg a Vega
Pa-Dö-Dő
Gáspár László (Laci)
Kistehén Tánczenekar
Kapcsolódó események
A Szépség és a Szörnyeteg
[2006. május 6.
szombat 19:00]
Akusztikus gitárfesztivál
[2006. május 6.
szombat 19:00]
Carpathian Forest, Bloodthorn, Hate koncertek
[2006. május 5.
péntek 18:30]
Gáspár Laci - Bárhol jársz lemezbemutató
[2006. május 6.
szombat 19:30]
Kowalsky meg a Vega
[2006. május 3.
szerda 21:30]
Pannon Filharmonikusok
[2006. május 5.
péntek 19:30]
West Side Story
[2006. május 4.
csütörtök 19:00]

Programajánló a muzsika jegyében

A hormonoktól duzzadó, érzelgős május első hete, bizony a kulturáltabb zenei dallamokat kedvelő rétegnek kedvez, de ennek ellenére mindenki találhat magának valami szimpatikust.

A programokban hömpölygő május 3.-án, egy kis folklór estét tartva, említésre méltó a belorusz zenészek brigádja, az Osimira. Tradicionális, instrumentális zenét játszanak, igazán komoly elhivatottságban, és komoly filozófiai szellemben, ragaszkodva a régi értékekhez. Ha felkeltettem az érdeklődéseteket, akkor irány a Jövő Háza és engedjétek el magatokat. Magyar vizekre evezve, ugyan nem folklór, de itthon oly népszerű banda, a Kowalsky meg a Vega lép fel a Közgáz Egyetemen.

A csütörtök is tartalmaz egy-két, a fülnek szép és kellemes zenei élményt. Itt van mindjárt például a West Side Story a Thália színházban, illetve az ír és skót tradicionális játszó M.É.Z., ezt pedig a XII. Kerületi Hegyvidéki Művelődési Központba leshetitek meg. A nap szenzációja az osztrák igencsak sajátos zenét játszó Deladap, ami nem csak egy koncert, hanem ráadásul egy lemezbemutató is. A modern zenét keverik a cigány zenével, melyből én mondom, nagyon szép dolgok sültek ki. Velük lép fel még a The uptown felaz, a DJ-k pedig Infragandhi, és Syborg Templar lesznek, az A38 állóhajón.

A következő nap, pénteken 5.-én, változatos eseményekből válogathatunk. Hangulatcsinálónak, résztvehettek a Budapesti Pálinka Fesztiválon (máj 5.-7), ezután pedig akármelyik programot választjátok, jól fogjátok érezni magatokat. A Kossuth téren fel lép a Norbi által támogatott Pa-Dö-Dő, illetve a Kultiplexbe lesz egy esze-veszett metál szösszenet, kizárólag darkosoknak, és hogy mit hallgathatnak egymás kezét fogva? Nos, a Carpathian Forestet, Bloodthornt és a Hate vidám tánczenekarokat. A komolyzene rajongóinak örömmel szólok, hogy a Pannon Filharmonikusokat hallgathatják meg a Művészetek Palotájában. Továbbá Kistehén Tánczenekar az A38-as állóhajón. Ám ha nincs kedvetek koncertre menni, hanem csak egy lazát partizni, haverokkal kikapcsolódni, és ismerkedni, akkor egyértelmű, hogy ott a helyetek pénteken 21:00-tól a Margit-szigeti Cha-Cha-Chaban, ugyanis óriási buli helyszíne lesz. A zene ízléses, változatos, valamint tequila akció is van (egyet fizet, kettőt kap). A beugró lányoknak 700, fiúknak 800Ft.

Szombati ajánlat szegényes, ami említésre méltó az az Akusztikus Fesztivál nemzetközi vendékkel, mely csodálatos A38 állóhajón lesz megtekinthető. Egy újabb Megasztáros koncertje, Gáspár Laci lemezbemutatója lesz a Stefánia palotába. A raggae szerető ifjoncokról se feledkeztem meg, habár azért ez most nem kifejezetten raggae: a Copycon, Honeyball, és a Tigris lép fel a Kultiba.

Végül vasárnap, egy programot emeltem ki a kevés közül, ez pedig a Szépség és a Szörnyeteg a Budapesti Operettszínházban 19:00-tól.
Erre a hétre ennyit, remélem, mindenki talál magának valami programot, amerre ujjongva elmegy, hogy jól érezze magát (a Csacsacsa érdekesnek tűnik valóban). Folyt. Köv.

Magó Ádám

[2006.05.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még