2024. június 15. | szombat | Jolán, Vid nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kowalsky meg a Vega
 
Legutóbbi kiadványok
Az Évtized Lemeze (2011)
Az Évtized Lemeze (CD2) (2011)
***** Öt csillag (2010)
Szemenszedett igazság (2008)
Forradalom Rt (2006)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Kowalsky meg a Vega: Vegasztár (2005)
Kowalsky meg a Vega: Pimasz Grimasz (2003)
Kowalsky meg a Vega: 5 év Forradalom (2 DVD) (0000)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Koncertfotók
Kowalsky mag a Vega (press)
Kowalsky meg a Vega galéria
Kowalsky meg a Vega koncert, Budapest - PeCsa
Kowalsky meg a Vega lemezborítók
Kapcsolódó cikkek
Újdonság! Kowalsky meg a Vega: Visszatérő - dalszöveg, videoklip
Kowalsky meg a Vega a Parkban - képriport
Horváth Tamás és Kowa közös dallal jelentkezett - itt a "Fehér holló"
Fényesen ragyog a Kowalsky meg a Vega csillaga! Volt ok ünneplésre az Arénában
Óriási nyárbúcsúztató Kowa koncert volt a Parkban - képriport
     
 
Kowalsky meg a Vega
Megalakulás: 1999.
Kapcsolattartó: Hegyi Csilla (0620/222-0199) /konertszervezés - hegyi.csilla@deltafest.hu/
Web: http://www.kowa.hu
Web még: http://www.facebook.com/kowalskymegavega
E-mail: kowamegavega@gmail.com
Aktív kapcsolat: Pagonyi András (előadó/zenész, 2011-), Csányi Zoltán (dobos, 2011-), Juhász Róbert (gitáros, 2011-), Vidák Róbert (gitáros, 2011-), Kowalsky Balázs Gyula (énekes, 1999-), Giret Gábor (basszusgitáros, 2011-), Tar Gergő (ütős/perkás, 2011-), Sári Szabolcs (trombitás, 2011-)
Egyéb kapcsolat: Temesi Bertalan (Berci) (basszusgitáros, 2002-2005), Újvári Péter (Petya) (dobos, 2003-2006), Bensó Pál (dobos, 2006-2008), Márkus Gergő (billentyűs, -2008), Zámbó Tamás (Tóbi) (gitáros, 2006-2008), Vajda Péter (Sóder) (dobos, 2008-2011), Csanádi Krisztián (ChaCha) (gitáros, -2011), Szórád Csaba (Jimmy) (basszusgitáros, 2005-2011)
 
     

Kowalsky meg a Vega

1999 októberében spontán gondolattól vezérelve - egy fergeteges buli kellős közepén - Jávorszky Béca dobott fel egy ötletet Kowalskynak. Felvetette, hogy az általa megírt zenei alapokból készíthetnének az énekes közreműködésével néhány dalt.

Ezek után, még gyakoribbak voltak a közös mulatások a közös munkánál, de szép lassan elkészült egy-két dal, amelyek baráti társaságban komoly tetszést arattak.

A munkálatokhoz szükséges számítógépek hozták össze a harmadik tagot a Kowalsky-Jávorszky párossal. Juhász Rob - komoly elfoglaltságai miatt - eleinte csupán üzleti kapcsolatban állt a két "sky"-val, de kis idő múlva felkérték, hogy készítsen groove alapokat a dalokhoz. így hamarosan aktív szereplőjévé vált az akkor még névtelen produkciónak. Így alakult meg a "Kowalsky meg a Vega", és miután 2001-ben már majd' két lemezanyagra való dalt összeraktak, adott volt a következő lépés. Stúdióba menni és megfelelő hangszereléssel és hangzással elkészíteni az első albumot. Rob hozta össze a többieket Nemes "Csibe" Csabával, aki a jól ismert Madarász "Madi" Gáborral közös stúdiójukba invitálta a zenekart.

Hosszas, de annál eredményesebb munka kezdődött a VA stúdióban, ahol rögzítésre került 13 dal. 2002-ben a stúdiómunkák alatt már több kiadóval folytak ígéretes tárgyalások.

Ebben az időszakban csatlakozott a trióhoz két zenész, hogy a hamarosan sorra kerülő élő előadásokban társai legyenek a Kowalsky meg a Vegának. A dobok élő prezentálását Újvári Péter vállalta magára, akivel Rob korábban több produkcióban együtt zenélt. A mély frekvenciák (értsd basszus) előadására Kowa kérte fel Temesi Bercit (akivel a Black-Outban zúzott együtt). Teljes volt a kép, hogy a Kowalsky meg a Vega nagyközönség előtt is bemutathassa muzsikáját, amely végeredményben egy laza, humoros, de profi produkcióvá nőtt.

2003-ban eldőlt a Vegás arcok a ShowTime zenei kiadó részlegével kötik meg az első szerződésüket, s mivel ezek után már felgyorsultak az események ugyanebben az évben októberben megjelenik a Kowalsky meg a Vega "Pimasz grimasz" című első nagylemeze.

Az album megjelenésével egyidőben debütált Fekete lepke számot nagyon hamar megszerette a közönség és előkelő helyet szerzett a hazai zenecsatorna slágerlistáján is.

Az első élő fellépés 2003. decemberében egy exkluzív koncert keretében az A38 állóhajón került megrendezésre, ahol a koncert hangulatát táncos lányok és meghívott zenészként Jamie Winchester egészítette ki. A szakma ezt követően elismerően beszél a Pimasz grimasz albumról és a koncertről.

Rövid időn belül, 2004 tavaszára olyannyira elismert és népszerű a Vega, hogy Fonogram (a korábbi Arany zsiráf díj) és Arany nyíl díjra is jelölik Őket.

A Fonogramon a Pimasz grimasz albumot modern rock kategóriában, az Arany nyílon pedig két kategóriában is jelölést kapnak. Az együttest "az év felfedezettje"-ben, Kowát pedig "az év énekese" kategóriában a Black-Outtal.

2004 tavaszán megjelenik a zenei csatornákon a második videoklip, amely a Többet érdemelsz című számra készítenek a fiúk. Ez még az eddigieknél is nagyobb sikereket hozott a bandának. Ezt bizonyítja az is, hogy a szám felkerült a legnépszerűbb hazai slágereket felvonultató válogatásalbumra a Now.hu 3-ra.

A 2004-es évben a vidéki tourné mellett valamennyi nyári fesztiválon játszanak (Vekeri-tó, Wanted, EFOTT, Hegyalja-, Kotta, Sziget...) és vendég együttesként szerepelnek a Tankcsapda koncertje előtt a Pecsában, valamint Jamie Winchester meghívására.

A nyár folyamán a srácok leforgatták harmadik videoklipjüket az Aszfalt és fehér csík című számra, amelyet már népes rajongói táboruk szavazott meg.

Úgy tűnik nincs megállás, a zenekar egyre ismertebb és népszerűbb. 2005 április végén megjelenik a második stúdióalbum Vegasztár - Második pimaszság címmel...

A Viva elkezdi játszani az első klipet, amely a Herceg fehér lovon c. számra készült és amely végül a slágerlistáján 6 hétig szerepelt.

A lemez megjelenését követően a basszusgitáros poszton változás történik. Temesvári Berci helyét először kisegítő jelleggel a Vegasztár lemez producere Háry Péter tölti be néhány koncert erejéig, majd Szórád Csaba, alias Jimmy az egykori Árnyak zenekarból. Az első pár közös koncert után, 2005. júliusától Jimmy hivatalosan is a zenekar tagjává válik.

Nyár közepén elkészül a lemezhez a második videoklip az Aki mer, az nyer c. számra, amelynek különlegessége, hogy a mozgókép csak és kizárólag fényképekből készül. Ezt a klipet is, mint a korábbiakat, a Vega barátja, aranykezű segítője, Valachi Attila (Atesz) készíti.

A médiában sorra jelennek meg a pozitív album kritikák, valamint koncertbeszámolók, egyre több műsorban lehet a Vegával találkozni.

Júniusban megjelenik Kowa író, fordító barátjával, Le Renarddal (Szántai Zsolt) közösen írt könyve a Holnap előtt! A közösen kitalált történetet Kowa eddigi munkásságának dalszövegei ötvözik (Vega, Black-Out, Mantra).

Indul a nyári fesztivál szezon és a nagy bulik... Valamennyi nyári fesztiválon teltház előtt játszik a zenekar. Szeptembertől ismét változás történik a zenekar tagságában. Jávorszky Béla a továbbiakban csupán zeneszerzőként működik közre, koncerteken nem lép fel.

Az ősz folyamán elindul az országos tourné, amelynek minden állomása óriási közönségsiker! A zenekar régi jó barátját Jamie Winchestert kéri fel, aki állandó vendégként lép fel a zenekarral.

Az Aki mer, az nyer klip egyre kúszik felfelé a Viva slágerlistáján, miközben elkészül a harmadik klip is Árpa Attila Argo c. filmjében betétdalként már felcsendült Balul sül el c. számra.

2004 után 2006-ban is jelölést kap a Vega a Fonogram Díjra. Ezúttal a Vegasztár albummal az év hazai rock albuma kategóriában. Szeptember végén megjelenik a harmadik album Forradalom Rt címmel a CLS Kiadó gondozásában. Az első klippes nóta a Nem minden szarka farka pedig debütál a Viva TV-n.

Az albumot már új felállásban prezentálják,hiszen Juhász Rob és Újvári Petya kiválása után a zenekar átszerveződik. A Vega jelenlegi összeállítása november elején állandósul.

Decembertől a zenekar három állandó taggal és három fix session zenésszel koncertezik. Kowa, Jimmy és Cha Cha triójához egy billentyűs egy dobos és egy akkusztikus gitáros csatlakozik Márkus Gergő, Bensó Pál és Zámbó Tamás személyében.

A csapat állandó vendége a Viva és a Cool Tv műsorainak. A Nem minden szarka klippje két egymást követő héten is a Viva Chart Show élén landol. A novemberi Zenész magazin címlapjára kerül a zenekar fotója.

December 16-án teltházas lemezbemutató koncertet adnak a Wigwam Rock Klubban Ganxsta Zolee és a Kartel, Kozma Orsi, Dajka Krisztián valamint két korábbi Vega tag Temesi Berci és Jávorszky Béca vendégszereplésével.

A Viasat3 Tv felkérésére a Topmodel című műsor döntőjének sztárvendégei. A 2006-os évet egy ingyenes meglepetéskoncerttel zárják nagy sikerrel.

[2005.04.27.]

Kiadványok
Kowalsky meg a Vega: Vegasztár (2005)
stúdió
Kowalsky meg a Vega: Pimasz Grimasz (2003)Kowalsky meg a Vega: Forradalom Rt (2006)Kowalsky meg a Vega: Szemenszedett igazság  (2008)Kowalsky meg a Vega: *****   Öt csillag (2010)Kowalsky meg a Vega: Az Évtized Lemeze (2011)Kowalsky meg a Vega: Az Évtized Lemeze (CD2) (2011)
válogatás
Kowalsky meg a Vega: 5 év Forradalom (2 DVD) (0000)
Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Márkus Gergő 2007.06.04. 00:40 • [1]
Tisztelt Kowalsky meg a Vega Zene.hu profil üzemeltetője! Kérném, hogy egyeztetés céljából vegye fel velem a kapcsolatot a kowamegavega@gmail.com címen! Köszönettel: Márkus Gergő a Kowalsky meg a Vega zenekar billentyűse

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.13.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.12.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Az Esti Kornél történetének első minifesztiválját...

Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Ki hitte volna, hogy még fogjuk látni a...

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
beszámolók még