2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Illényi Katica a muzsikus, aki énekel és táncol
Illényi Katica - a dallamos jazz és a komolyzene
Illényi Katica teltházas koncertet adott a Művészetek Palotájában!
Kapcsolódó Kiadványok
Illényi Katica: Mézillatú nyár
Kapcsolatok
Illényi Katica

Illényi Katica: Nagyon várom mindig a közönségemmel való találkozást!

A Művészetek Palotájában rendezett nagysikerű fellépés után Katica ismét munkához látott és tavasszal az ország különböző helyein lép fel, melynek keretein belül bemutatja koncertműsorát és „Mézillatú nyár” című albumát népszerűsíti, emellett pedig szeretné megismertetni minél több emberrel azt a zenés táncos műfajt, amit ő képvisel. Sok helyen várják és számtalan felkérés érkezett az elmúlt időszakban, de mindegyik felkérésnek nem tud azonnal eleget tenni, mert időközben készíti új DVD-jét is. Villáminterjúnkban a részletekről kérdeztük a művésznőt.

- Február 3-án a Művészetek Palotájában teljesen új repertoárral lépett a közönség elé. A tavaszi koncertjein is ugyanazokat a dalokat hallhatjuk?
- Igen. Felcsendül többek között a klasszikus hegedűirodalom egy-egy gyöngyszeme Kreisler: Liebesleid-je, és még megannyi Stephan Grappelli - világhírű jazz-hegedűs - sláger. Elhangzanak a swingkorszak népszerű magyar és amerikai slágerei, jó néhány jazz standard, és filmzenék is. Vendégem Illényi Csaba, testvérem, aki a bécsi Zeneakadémián végzett hegedűszakon nemrégiben. Közösen adjuk elő pl. Gershwin: Embraceable you, a Lady be good és a Tiger rag c. dalokat.

- Hogyan telnek a mindennapok két koncert közt?
- Számolom a napokat, mert nagyon várom mindig a közönségemmel való találkozást. Biztos sokan azt gondolják, hogy ha egy koncert már bemutatásra került, könnyű dolga van az előadónak. De ez a szakma nem így működik. Ahhoz, hogy a legtökéletesebbet tudjam nyújtani a magam által felállított mérce szerint, mindig azonos színvonalon, ahhoz nem lehet kihagyni egy napot sem, azért mindig újból és újból meg kell küzdeni.

- Hol láthatjuk legközelebb, mire készül mostanában?
- Május 21-én 16.15-től a Margitsziget Nagyrét Nők lapja fesztiválon, 25-én Budapesten lépek fel egy komolyzenei koncerten Hidegkúton, Kovács Anikó hegedűművésszel és Bolba Tamás zongoraművész közreműködésével. Június 6-án Szekszárdon, a Babits Művelődési Házban lépek fel, már nagyon várom, mert Szekszárd az egyik kedvenc városom. A koncert után készülök a Miskolci Operafesztiválra, ahol június 21-én lépek fel, és a műsorom kiegészül Bartók darabokkal, a Bartók-évre való tekintettel. Közben készül az új lemezem és DVD-m, amelynek felvételei 2006 február 3-án, a Művészetek Palotájában készültek a Nemzeti Hangversenyteremben. Megjelenése őszre várható, melyről már egy-két számot hallani lehet majd a koncerteken ezzel is jelezve a következő album hangulatát, amely követi az eddigi stílusjegyeket.

[2006.05.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még