2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Omega, Hooligans, Dobrády Ákos, Irigy Hónaljmirigy, és Edda koncert a mobilosoknak
Kapcsolatok
Dobrády Ákos

Új dalokkal és régi-új stílussal tér vissza a TNT frontembere

A TNT zenekar tavaly szeptember 24-én a Kisstadionban egy hatalmas koncerttel végleg elbúcsúzott a zenebarátoktól. Az esemény aktív résztvevője volt Dobrády Ákos, aki szólóénekesként 2006. május 27-én Győrött, az Egyetemi Csarnokban élő koncerttel tér vissza. Ezen apropóból beszélgetünk a zenésszel.

- Hogyan emlékszel erre a bulira?
- A mai napig nagyon jó visszaemlékezni a koncertre, életünk legnagyobb bulija volt, tizennégyezer ember gyűlt össze a Stadionban, egy gombostűt sem lehetett leejteni. Ugyanakkor amikor kiürült a színpad , és hazamentek a rajongók, mi is egyfajta ürességet éreztünk. Amíg készültünk az estére, tulajdonképpen át sem gondoltuk, és a hetedik-nyolcadik dalnál valami megváltozott, mindannyian hirtelen szembesültünk vele, hogy ez a Búcsúkoncertünk. A fellépés végén addig mindig vigyorogva örültünk a sikernek, de aznap inkább melankolikusan jöttünk le a színpadról. Tudtuk, hogy egy nagyon szép korszak ért véget.

- Mi történt veled azóta a zenében?
- Az elmúlt tíz hónapot leginkább pihenéssel töltöttem, mivel új nagylemezem dalainak nagy részét már régen megírtam. Eddig azért pihentek a fiókban, mert a TNT keretein belül nem volt lehetőségem őket megmutatni. Szerencsére sok dal várt már megjelenésre, így 18 dal közül tudtam kiválasztani a tíz legjobbat, ami végül a lemezre kerül. Az album előfutáraként megjelent egy kislemez „Te vagy a hangszerem” címmel, a dalt már játsszák a rádiók, remélem nemsokára mindenki meghallgathatja.

- Hogyan készítetted elő szólókarrieredet?
- Az új lemez stúdió munkálatai már zajlanak, és tervezek a zenekarral egy kéthetes műhelymunkát talán a horvát tengerparton, ahol közösen dolgozhatunk a hangszerelésen, és mivel a tagok mindannyian kitűnő zenészek, az ő tudásuktól a lemez csak még jobb lesz. A zenekar tagjai egyébként nagyrészt ugyanazok, akikkel már a TNT-ben is együtt zenéltünk.

- Mikor várható az első szólólemezed? Mit lehet róla tudni?
- Új albumom szeptemberben jelenik meg, akusztikus hangzás jellemzi majd. A stúdióban feljátsszuk az akusztikus zenei alapokat, és ezt bolondítjuk majd meg trendi digitális trükkökkel, a modern hangzás érdekében. Ami a szöveget illeti, sokkal személyesebb hangvételű lesz, mint a TNT lemezek, énekelek majd szerelemről, érzelmekről, azokról a dolgokról, amik foglalkoztatnak, amit a világról gondolok.

- A TNT-nél már jó bevált stílust követted vagy teljesen megújulsz?
- Lesznek olyan dalok, amik a bevált stílust követik, de szeretnék magamból többet megmutatni, úgyhogy új stílus elemekkel is előrukkolunk majd.

- Tartod a kapcsolatot egykori zenésztársaddal, Intivel?
- Nagyon sok időt töltöttünk együtt, baráti munkakapcsolat volt a miénk, szabadidőnket sosem töltöttük együtt régen sem, de barátságban váltunk el, utoljára tavaly év végén találkoztam vele.

- Kikéred a véleményét az új anyagoddal kapcsolatban? Ha, igen mi a véleménye róla?
- Megmutattam Intinek új dalaimat, és szívesen meghallgattam a véleményét, ha tanácsot nem is kérünk egymástól. Egyébként ő is elmondta nekem az ő elképzeléseit.

- Május 27-én a Győri Városi Egyetemi Csarnokban újra színpadra lépsz. Milyen műsorral készülsz?

- Többségében azokat a dalaimat hallhatják, amiket a TNT-ből már ismernek, mivel mint mondtam, az új dalokkal most zajlanak a munkálatok, és félkész produkciókkal nem szívesen állok színpadra. Két-három új dalt azért el fogunk játszani.

- Hogyan állsz a fellépésekkel?
- A zenekar feloszlása óta először Győrben lépek színpadra a Városi Egyetemi Csarnokban május 27-én este a Sony Ericsson Music Tour keretében. Nyárra csak határon túli fellépéseket terveztünk, mivel az országos turné szeptemberben indul, de végül úgy döntöttünk, hogy elkerülve az országos turné nagyvárosait, pár kisebb helyen adunk néhány koncertet idehaza is.

- Bíró Zsolt -

[2006.05.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még