2024. május 6. | hétfő | Ivett, Frida nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ősbemutatóra készül Szekeres Adrien és Gáspár Laci
EXKLUZÍV - Szekeres Adrien programja a lemezbemutató koncertig
SZTÁRFÓRUM: kérdezd Szekeres Adrient!
Szekeres Adrien adventi meglepetésre készül
Képgalériák
Szekeres Adrien a Tháliában - képek az előadásról
Kapcsolódó Kiadványok
Szekeres Adrien: Olthatatlanul
Kapcsolatok
Szekeres Adrien
Gáspár László (Laci)
Kapcsolódó események
Szekeres Adrien lemezbemutató koncert
[2006. május 25. 20:00 - este]

Szekeres Adrien remekelt a Tháliában

Bár interneten is meg lehetet nézni, mi élőben hallgattuk inkább a művésznőt.

Légy kíváncsi! Kérdezd Adrient! Irány sztárfórumoldal!

Na, végre!! Kicsit elfogult vagyok Szekeres Adriennel kapcsolatban, mert szerintem egyike a legszebb hangú énekesnőknek, akiket valaha hallottam. Régebben az Unisex formációban láthattuk és hallhattuk, majd következett egy kicsit hosszabb 4 éves pihenő és most kipihenve a családalapítás édes fáradalmait jön vissza a pop szakmába. Adriennek a beszédhangja is olyan, mint egy madárcsipogás, amely kellemes a szívnek, a fülnek és a megjelenése is hasonló, apró, törékeny, aranyos, rendkívül nőies, hatalmas kisugárzással rendelkező előadóművész, aki sokkal nagyobb sikereket érdemelne, mint amit a magyar piac valaha is adhat. Ennek a sok előnyös tulajdonságának és művészi kvalitásának köszönhetően nagyon széles és sokszínű a rajongói tábora. A 2006. május 25-ei koncerten ülők között fiatalok, idősebbek, alternatívak, diszkót kedvelők egyaránt megjelentek. Jó volt látni, hogy az a sok ember őszinte, tiszta érdeklődésből és szeretettel eljött Adrienn új Olthatatlanul című lemezbemutató koncertjére.

A koncertet a Thália Színházban rendezték meg. Eleinte kicsit furcsállottam, mert Adrien rengeteg igazán bulizós, táncolós számot énekelt régebben. Aztán akárcsak Nick Cave Erkel színházbeli koncertje mindent megmagyarázott.

A zenei hátteret a hatalmas szervezésnek köszönhetően közel 30 tagú fantasztikus csapat alkotta, amelyben voltak a Fool Moon énekesei mellett a „Türelmes” szimfonikusok is. A díszleteket és a látványt Indián tervezte, amely diszkréten kiegészítette a zenét és az éneket. A színpadképet klasszikusra rendezték, amikor is az énekes a zenekar előtt a színpadon énekel. Nem voltak semmilyen táncos show elemek. Az előadás majdhogynem egy eddigi életmű áttekintése volt, ahol Adrienn számokban és a felkonferálásokban kiemelte a számára fontos történéseket, személyeket és szerzeményeket. A szünetekben teázgatott és kicsit esetlenül, gyakorlatlanul, de igen őszintén és kedvesen elmesélte, hogy milyen számára jelentős állomásokon fordult meg és kik segítették benne. Arra ugyan nagyon ügyelt, hogy ne ejtse ki az Unisex nevet, de többször utalt rá, hogy sokat köszönhet az ott eltöltött éveknek, és sajnos kihagyta a Hot Jazz Band-vel felvett igen sikeres számokat, amelyek a mai napig rendszeresen hallgatok.

Fantasztikus Szekeres-Gáspár duett

A jó hangulatú koncertnek és Adrienn bámulatos kisugárzásának köszönhetően, hallani lehetett, hogy mosolyog és azt, hogy mekkora boldogságot jelent neki a telt ház előtti éneklés. Az átkötő szövegekbe néha belebonyolódott, és újra kezdte, de az éneklés parádésan sikerült. A híresen selymes, lágy, érzéki, de erős hangja hatalmasat fejlődött az elmúlt években, amelyet a sok tanulásnak és munkának köszönhet.
Az új lemezen több hírességgel dolgozott együtt, sőt még Adrienn is írt rá dalszöveget. A lemez keretét férje, Kiss Gábor alkotta meg.

A 2 órásra kerekedett műsorban elénekelte a nagyobb slágereit, amelyek közül az Úgy Szeress új funkys hangszerelése szerintem nem hozza azt a lágy, de mégis dinamikus hangulatot, amelyet a szám képvisel. Az új lemez főleg balladákból és nem annyira pergős, bulizós számokból áll. Ezért vált érthetővé, hogy miért kínáltak minden résztvevőt székkel. Az egyik slágervárományos alkotáshoz (Kikötők) vendégelőadóként felkérte Gáspár Lacit, akivel fantasztikusat énekelt.

Az nem derült ki számomra, hogy hallottunk e- minden számot a lemezről, de a közönség nagy tapssal és szeretettel fogadta Adrienn "visszatérését”. Én személy szerint nagyon jól éreztem magam, bár maradt bennem egy kis hiányérzet, mert Adrienn hangja, eddigi munkássága sokkal színesebb és nagyobb játékteret enged meg neki, mint amennyit felhasznált.

A technika majdnem kiváló volt, csak számomra egy kicsit hangosra keverték, ahol a vonósok néha alig voltak hallhatóak és a szünetekben zúgott az erősítő.

Shaman

[2006.05.30.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Szekeres Adrien 2006.05.31. 13:18 • [8]
Bocsánat ,azóta látom ,hogy a Kiss Csabát már javították....
Szekeres Adrien 2006.05.31. 13:15 • [7]
Kedves neri és schmidthoffer!Érintettként muszály egy pár gondolatot megosztanom Veletek.Az élet úgy hozta ,hogy bizony én 1 n-el vagyok anyakönyvezve és amiért én álltalában szólok ,hogy erre figyeljenek oda az nem az ,hogy zavarna ,hanem az hogy az összes kontakt címem is így van (weblap ,e-mail..stb.)Tehát 2 nn-el nem találnak rám.

Más.Szerintem a cikk nem rossz ,sok helyütt hízelgő is ,de itt is lenne egy két gondolatom és talán tőlem lesz ez a leghitelesebb:Ez a koncert az Olthatatlanul lemez bemutatója volt ,nem véletlenül egy színházteremben.Nem szerettem volna 10 év munkáját bemutatni 2 órában.A HJB dalokat rajtam kívül még vagy 1500-an éneklik ,sokan még jobban is.Ez akoncert nem feldolgozásokra és más dalaira épült ,hanem egy olyan világra , amit mi végre Kiss Gábor (és nem Csaba) és én megteremtettünk ,úgy gondolom-és a visszajelzések ,a majdnem minden dal utáni vastaps és a 3 visszataps is ezt tükrözik-igen magas színvonalon.Azt gondolom ,hogy ez példaértékű ma ,a sajnos többnyire értékmentes világunkban , és be lehet sétálni egy koncert erejéig annak aki hasonlóra vágyik.A koncerten funkys ,lírai ,pop és jazzes dalok is elhangzottak.Ez szerintem széles skála.
Azt hogy néha zúgott az erősítő ,vagy a hangfal....Ezt inkább meg nem kommentálom.

Hát nagyjából ennyi.Sziasztok: Szekeres Adrien
schmidthoffer 2006.05.31. 12:19 • [6]
Nos, azért ne feledjük, hogy ez az oldal is egy a médiumok közül, s mint ilyen erre is jellemző, hogy azt tekinti fontos hírnek, amit mások is annak tekintenek. Ez egy afféle öngerjesztő folyamat, jószerivel befolyásolhatatlan (számos kutatás épít erre az USA-ban, hogy a marketing mennyire felhasználja a tömegeffektust). Szerencsére ez éppen erre az oldalra nem kiemelkedően jellemző (ezért szeretem egyébként), de azért jelen van. Vagyis: majdnem természetes, hogy a már hírnevet szerzett dalok/előadók kapnak nagyobb publicitást. Ne csodálkozz tehát, ha az Unisex meg a HJB van kiemelve. Ez majdnem normális :-)) Ettől még egészen kellemes kis írás a beszélgetésünk tárgya :-) Nehogy emiatt szomorkod!
neri 2006.05.31. 09:33 • [5]
Tudjátok, hogy mi zavar még nagyon? Persze lehet, hogy megint csak az én piszkálódásom, de miért van az, hogy az Unisex, a HJB és az Úgy szeress vastag betűs, míg minden más normál betűvel van írva? Miért van az, hogy Adrien és Gáspár Laci neve nincsen kiemelve? És miért van az, hogy a koncerten debütáló Kikötők című duett címe csak éppen hogy meg van említve zárójelben? Ezek nekem egy kicsit furcsa és egy kicsit fájó pontok. ;-(
neri 2006.05.31. 09:27 • [4]
Kedves Schmidthoffer!

Hallottam már a srácról, teljesen képben vagyok, de az igaz, hogy a lemezt még nem hallottam. Azt hogy nincs olyan lemez, azt persze nem kizárólagosan értettem, mert szerintem Ágnes Vanilla lemezei is nagyon ott vannak, csak arra értettem, hogy ritka, mint a fehér holló. Itt (pl) Baby Gabira és társaira gondoltam egészen konkrétan. Azokra az előadókra, akik képesek bábúként létezni, akiknek nincs igényük az igényességre.

Az hogy egy n vagy nn... Én úgy tudom, hogy mind a kettő elfogadott. De nem is ez a lényeg. Ha neked az van a személyidben, hogy n, akkor lehet akármi az utónévkönyvben, a Te neved akkor is n. De erről ne is beszélgessünk többet, mert nem ez a lényeg...

Valóban kedveli Adrient, mint írtam "hideget meleget", ebben benne van, hogy igen valóban írt sok jót is (többet is, mint negatívat). Engem csak a tévedések zavarnak nagyon. Azért örülök, hogy legalább a lemez címében egyetértünk. :-) Én csak magamból indultam ki. Ha én szeretek, kedvelek valakit, akkor ezekre a dolgokra még jobban odafigyelek, mint egyébként.
Előzmény: schmidthoffer • 2006.05.31. 08:45 • [3] • Előzménykövetés 

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még