2022. május 27. | péntek | Hella nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Játszótéri játékok
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Szekeres Adrien
 
Legutóbbi kiadványok
Megállók (2016)
Karácsonyi Szimfonikus Nagykoncert (2013)
Adventi koncert (2010)
Csak játék (2009)
A szeretet ünnepén (2008)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Szekeres Adrien: Olyan, mint Te (2007)
Szekeres Adrien: Olyan, mint Te (2007)
Szekeres Adrien: Olthatatlanul (2005)
Válogatás / több előadó: DUETT - Legsikeresebb magyar duettek (2004)
Szekeres Adrien: Futok a szívem után (2001)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Képek a decemberi Thália koncertről
Képek az Olyan, mint Te klipből
Képek Szekeres Adrienről
Sajtófotók 2005
Szekeres Adrien az Arénában - KÉPEKBEN
Kapcsolódó cikkek
Szekeres Adrien bevallotta: "Lelkileg megviselt"
Szekeres Adrien a Müpában lép fel - jegyek itt!
Szekeres Adrien az Arénában lép fel - jegyek itt
Szekeres Adrien koncertek - Papp László Aréna, Veszprém, Sopron - jegyek itt
Világsztárral énekel duettet Szekeres Adrien
     
 
Szekeres Adrien
Születés dátum: 1973. október 6.
Web: http://www.szekeresadrien.hu
Aktív kapcsolat: eMeRTon-díj (díjak, 1996-)
Egyéb kapcsolat: Unisex (előadó/zenész, 1996-2000), PMR - Private Moon Records (előadó/zenész, -2007)
 
     

Szekeres Adrien

Szekeres Adrien Egerben született,1973. október 6-án. Az aktívan eltöltött gyermekévek után a tiszta szemű kislány komoly terveket szőtt. Számos szavaló- és énekverseny győzteseként, tanárai bátorítására jelentkezett az ország egyetlen irodalmi-drámai tagozatos gimnáziumába, a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumba. Felvételt nyert, mellyel addigi életének legnagyobb álma vált valóra. Gyönyörű négy évet töltött el Szentesen. Az iskola szellemisége nagyban befolyásolta gondolkodásmódját és a művészetekkel való kapcsolatát.

1991-ben a gimnáziumot képviselve kimagasló teljesítményt nyújtott az Erkel Diák Ünnepeken. Magánének kategóriában 1. helyezést szerzett és neki ítélték a fesztivál nívódíját, valamint egy különdíjat is. Az érettségi vizsgái után 1992-ben búcsúzott Szentestől.

1992 őszétől Sík Olga növendékeként indult meghódítani a fővárost. Az ezt követő néhány évben számos énekversenyen és fesztiválon mérettette meg magát. Egy ilyen alkalommal beleszeretett hangjába a kitűnő muzsikus Bényei Tamás, a Hot Jazz Band vezetője és 1995-ben meghívta állandó vendégnek zenekarába. Angol és magyar nyelvű albumaikon rendszeresen hallható egy-egy gyöngyszem Adrien tolmácsolásában.

Az igazi nagy siker azonban még váratott magára, bár szárnypróbálgatásaira a Magyar Rádió Zenei Osztályán is felfigyeltek és 1996-ban eMeRTon díjjal jutalmazták.

1997 elején egy jazz-zenészekből álló zenekarral funky zenét játszott, amikor egyik koncertjükön Erdélyi László ámulattal hallgatta - ahogy ő fogalmazott - a „pici nőt nagy hanggal“.  Megismerkedésük után hamar lázas munkába kezdtek. Az első közösen elkészített felvétel után a Sony Music azonnal szerződést ajánlott egy nagylemezre. Az országos ismertség már nem sokáig váratott magára. A júliusban megjelent „Szebb holnap“ című lemezzel Adrien különleges, erőteljes, mégis érzelemdús hangja sok ember szívét meghódította. Az Unisex sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy - szinte példátlan módon - a lemezről öt dalt tűztek műsorukra a különböző rádióállomások (Szebb holnap, Mindenre készen, Száguldj velem, Úgy szeress, Itt a nyár újra). Három dalhoz forgattak videoklipet.

Adrien boldogsága hamarosan teljes lett. 1998. augusztus 1-én örök hűséget fogadott a kiváló zeneszerzőnek, Kiss Gábornak az egri Bazilika falai között. Mivel zenei téren is nagy közöttük az összhang, az Unisex második lemezét már Gábor irányításával készítette el 1999-ben.

Folytatódott a sikersorozat, a slágerlistákon négy dal szerepelt a „Csoda az élet“ című albumról (Hív a nagyvilág, Játssz velem, Csoda az élet, Jön 2000). Minden dalhoz videoklip is készült.

Igazi kitüntetésnek számított, hogy felléphettek a Felvonulási téren rendezett Kapcsolat koncerten 200 ezer ember előtt. Még ebben az évben az „Év énekesnője“ díjjal jutalmazták Adrient a közönség szavazatai alapján. 2000 nyarán mégegyszer felléptek a Kapcsolat koncerten és a Budai Parkszínpadon önálló esttel szórakoztatták a nagyérdeműt. A zenekaron belül emberi problémák sokasodtak és Adrien úgy döntött, nem folytatja a közös munkát Erdélyivel.

2001-ben kiadót váltott és megjelent első szólólemeze „Futok a szívem után“ címmel, a Tom-Tom Records gondozásában. A dalok Adrien zeneiségének lírai oldalát hangsúlyozták. A családias hangulatú kiadóval három dalt másoltak ki kislemezre a rádiók számára (Futok a szívem után, Túl késő, Forróbb a nyárnál) két dalhoz készült videoklip. Az énekesnő hangját új mestere, Kővári Judit csiszolta még tökéletesebbé.

A könnyűzenei élet élvonalában eltöltött 6 év után 2002 őszén elvonult a nyilvánosság elől, majd 2003. április 12-én életet adott első gyermekének: Kiss Csillag Jázminnak. Ezekben a hetekben férje és szövegírótársa Simon Attila megajándékozták – az élete legszebb hónapjait élő kismamát - egy csodálatos dallal, melyhez partnerként Dobrády Ákost kérték fel.

A Híd a folyót című dal és a hozzá készült videoklip 2004 márciusában a slágerlisták élén debütált és tündöklése közel egy évig tartott. A nagy siker ellenére nem készített új önálló nagylemezt. 2004 augusztusában kiderült, hogy újra gyermeket hord a szíve alatt.

2005. március 15-én világra hozta második kislányát Kiss Emília Grétát. Gyermekei mellett boldog és büszke házasságára, valamint a harmóniára, melyet évek óta sikerül megőrizniük. 2005 tavaszán pici babájától csak rövid időre szakadt el, hogy átvegye a Jakab Líra díj II. helyezettjének járó elismerést. Még ebben az évben ő lett az Arany Európa Művész díj nyertese az előadóművészi kategóriában. Szinte természetes, hogy újra lemezszerződést kapott (EMI / Private Moon Records) és férjével elkezdték a stúdiómunkálatokat.

2005 őszén jelent meg az oly régóta várt Szekeres Adrien album, „Olthatatlanul“ címmel.  Az első dal, amit a közönség megismerhetett az „Engedd hát…“, amihez videoklip is készült, és melynek zenéjét Kiss Gábor, szövegét pedig ő maga írta. Az album minden részlete átgondolt és mentes popularitástól, a gyors sikereket kereső munkától. A már négy év óta várt művészi alkotáson tizenegy vadonatúj dal van, valamint a Híd a folyót című duett. A művésznő zeneíróként is megmutatkozott a lemezen, ettől még inkább személyes hangvételű az album. Őszinte, érzelemdús dalok egy kiforrott stílussal rendelkező előadó tolmácsolásában. A jövőben sem kíván tízezrek bálványaként tündökölni. Megelégszik azzal, ha „csak“ szeretik és hagyják őt énekelni!

A lemezbemutató koncertre 2006. május 25-én került sor a Thália Színházban, melyen a 20 tagú szimfónikus kísérettől Adrien dalai még nagyobb élményt nyújtottak a közönség számára. Ez az este egyben a premierjét is jelenti Nagy Tibor és Turczi István „Kikötők“ című dalának, melyet Gáspár Lacival énekelt és ami később hónapokon át szerepelt a rádiók játszási listáján előkelő helyen. A rádióhallgatók szavazatai alapján a Danubius és a Juventus rádióban is a 2006-os év dala. Még ebben az évben december 10-én ismét a Thália Színház színpadára lép, a májusihoz hasonlóan nagyzenekari kísérettel.

A nagysikerű koncert után a közönség minden tagja egy mini „Karácsonyi dalok“ című albumot kap ajándékba, amelyen Adrien a legkedvesebb karácsonyi dalait énekli. 2007 tavaszán a Magneoton/mTon kiadóval köt lemezszerződést. A közös munka az „Olyan , mint Te…“ című dallal indul, amelyhez egy különleges és néhol meghökkentő klip is készül. A dalhoz maxialbum, kislemez is készül.

2007. október 19-én megjelenik harmadik albuma Olyan, mint Te címmel az mTon/Magneoton gondozásában, amely 5 hét alatt aranylemez lesz. Az Olyan, mint Te című dal 2007-ben a legtöbbet játszott magyar dal a rádiókban. Az albumon megtalálható a Piszkos tánc, egy feldolgozás Játssz még címmel, és Gáspár Lacival énekelt duettje, amely a 2006-os év dala lett, a Kikötők. Az album zenei producere és zeneszerzője ismét férje Kiss Gábor. Lemezbemutató koncertre 2007. november 18-án kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában, 4000 ember előtt. A koncert fergeteges volt, amiről napokig a köszönő levelek áradoznak Adriennek. Az est vendége volt Dobrády Ákos, Fool Moon, Bebe. Az albumon szereplő Piszkos tánc című dalt kimásolják kislemezre.

A Piszkos tánccal nevezik az Eurovíziós Dalfesztivál Magyar Nemzeti Döntőjére 2008-ban, ahol a szakmai zsűri döntése alapján a legjobb produkciót nyújtja, de a közönség szavazatai alapján Csézy nyerte meg a versenyt, Adrien a második lett. A számhoz is videoklip készül, ami egy börtönben játsszódik.

2008 tavaszán Som Krisztiánnal énekel egy duettet a Kis Vuk film bemutatására. Nyáron az Olyan, mint Te album elérte a platinalemez minősítést.Ez év novemberében a Millenáris Teátrum színpadán énekel "Szabad a tánc" címmel, decemberben pedig elindítja az Adventi turnéját. Megjelenik Karácsonyi albuma is A Szeretet Ünnepén címmel, amiből több mint 6000 példány fogy. A tradicionális dalok mellett (Csendes éj, Mennyből az angyal, Ave Maria, Száncsengő, Kiskarácsony) megszólalnak új dalok is, így a A Szeretet ünnepén, melynek dalszövegírója maga Adrien, zenéjét pegid Kiss Gábor szerezte.További új szerzemény az Angyalok szárnyán, Száncsengő csilingel, Elhinném, Szeretlek igazán, Ma a föld ünnepel. 2008 végén A Raiffeisen Bank Közösen Programjának indulásától elkötelezett támogatója. Édesanyaként különösen fontosnak tartja, hogy a gyermekek biztonságban, gondoskodó szeretetben nőjenek fel. Ezért is vállal nagykövetként szerepet a kampányban, amely a családon kívül nevelkedő kisgyermekek megsegítését tűzte ki céljául.

2009 tavaszán Adrien férje és zenei producere Kiss Gábor Artisjus díjat kap, mint az év zeneszerzője. November 6-án megjelenik sorban a negyedik, Csak Játék című albuma az mTon/Magneoton gondozásában. Zeneszerzője és zenei producere ezúttal is férje. Az igazán jellemző lírai dalok mellett természetesen dinamikusabb szerzemények is szerepelnek a cd-n, így a Mi kell a nőnek?, melynek szövegét Joós István írta, vagy a Szív szava, amely Major Eszter tollából származik. A lemez címadó dalát ezúttal Valla Attila írta. Az első dal, amit a közönség megismer az Ölelj át, melyre Simon Attila írt szöveget. Az albumon egy duett is található, amelyet egy fiatal tehetséggel énekel, akit ő maga fedezett fel és szerette volna ezt a tehetséget kibontakoztatni. A fiatal tehetség pedig Takács Nikolas, akivel a Köszönet mindenért című dalt énekelte az albumon. Az Ölelj át című dalhoz videoklip is készül, illetve a Mi kell a nőnek? című dalt kibocsájtják a rádióhallgatók számára és maxi is készül belőle. Adrien 2009-ben is elindította sikeres Adventi turnéját.

2010. november 12-én megjelenik sorban 5-dik albuma és egyben első DVD-je Adventi koncert CD+DVD címmel, mely a Rózsafűzér Királynéja Templomban készült. A korongot a mTon/Magneoton adta ki. A kiadvány eléri az aranylemez minősítést.Természetesen Adrien 2010-ben is folytatja Adventi turnéját.

Adrien 2010. december vége felé bővíti az oldal elérhetőségeit, mivel csinálnak még a hivatalos oldal mellé egy Szekeres Adrien Klub weboldalt. Azon az oldalon a legújabb hangjegyzetei találhatóak és sok más funkciója van, amit csak a tagok láthatnak, használhatnak.

[2008.04.10.]

Kiadványok
stúdió
Szekeres Adrien: Futok a szívem után (2001)Szekeres Adrien: Olthatatlanul (2005)Szekeres Adrien: Olyan, mint Te (2007)Szekeres Adrien: A szeretet ünnepén (2008)Szekeres Adrien: Csak játék (2009)Szekeres Adrien: Megállók (2016)
élő (live)
Szekeres Adrien: Adventi koncert (2010)Szekeres Adrien: Karácsonyi Szimfonikus Nagykoncert (2013)
Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
jumu 2008.10.17. 15:46 • [82]
Sziasztok!
Kedves ember Adrien, meg szépen és tisztán énekel, de...
... hogy lehetett ilyen mesterkélten, élettelenül, gépiesen elénekelni a I Wanna Dance With Somebody című számot a "Csináljuk a fesztivált" című műsorban. Annyi tűz és pajkosság van abban a számban. A falat kapartam sajnos, miközben néztem. Pontos volt, de szörnyű. Viszont szépen mosolygott közben Adrien
Végső Vár 2008.07.27. 16:05 • [81]
Üdvözletünk ! Nagyon jó,hogy létezik ez a web oldal. Sok érdekes dolgot olvashat és ismerhet meg az ember. Reménykedünk,hogy talán Alapitványunk talál olyan zenészekre akik segítőkészek lesznek egy kisebb , műsorra a Nagykarácsonyi Mikulásházban mely szociális partnerünk: A kuratórium . www.vegsovaralapitvany.shp.hu
Lörinczné Vedres Adél 2008.01.18. 10:48 • [80]
Szia Adrien! Nagyon jó a Olyan Mint Te cimü lemezed . nagyon jól sikekerült. Nagyon szépek a gyerekeitek.Szólóban is megálltad a helyed és gratulok.Te is bejutottál az Eurovizios dalfesztiválra?
toromon 2007.08.03. 03:04 • [79]
Na én már biztos hogy nem leszek. Hagy miért szerveznek az embernek meglepetést a szülinapjára? Lehet, hogy éjszaka lesz, mert éjfélig- 1ig is tarthat a buli.
Előzmény: neri • 2007.08.02. 07:54 • [78] • Előzménykövetés 
neri 2007.08.02. 07:54 • [78]
Nekem is sikerült megtalálni, amit írtál, de nem tudom, hogy hogyan lesz. Mert hát ugye a honlap alapján 17:30 Siófok, 19:30 Halásztelek. Ebbe nem tudom, hogy hova fér bele. Igaz az is, hogy a kiírás szerint 17:00-tól kezdődnek a programok Dunaharasztin. Na de azért ez így negyon sűrű lenne... Erre kíváncsi leszek. Majd ennek azért én is utánanézek. Köszi! :-D
Előzmény: toromon • 2007.08.02. 03:57 • [77] • Előzménykövetés 

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
A Dal 2023 zenész » gitáros [2022.05.25.]
A Dal 2023 zenész » rézfúvós [2022.05.25.]
apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az utolsó Boom Boom koncerten jártunk
"Zenélj úgy mindig, mintha ez lenne életed utolsó...

Megnéztük a Kowa koncertet a Parkban - képekben
Teltházas koncerttel robbant be a budapesti...

The Trousers bulira indultunk, The Juice-ra őrjöngtünk, avagy izzott a funkrock!
Sajnáljuk-e, hogy ez volt az utolsó Rómeó és Júlia a Budapest Sportarénában?
Delta koncert a Barba Negrában - képekkel
Dimash koncertje Prágában - élménybeszámoló
beszámolók még