2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Guns N’ Roses
Motörhead
The Prodigy
Alice in Chains
Franz Ferdinand

Fesztiválkörkép határon túlról

Itt van a nyár, eljött újra. Ilyenkor nincs is jobb, mint meghatározhatatlan wattal szóló dobhártya-károsító hangfalak előtt ülni sörtől elázva, és pólónkról kapargatva a gyorskajáldák étlapját, miközben homályos látásunkkal a következő óra fellépéseit nézzük a programfüzetből. Magyarországon megvannak már a jól bevált fesztiválok, de sajnos a fellépők színvonala nem éri el néhány környékbeli ország zenei kínálatát. Hozzá kell tenni, a vidéki rendezvények nagyon sokat fejlődtek az évek során. Szomszédainknál körbenézve néhol nagyobb nevekkel randevúzhatunk a rockélet színteréről, ezek közül szemezgettem.

Ausztria

Nem kétséges, Kelet-Közép-Európa legnagyobb rendezvényével büszkélkedhetnek a sógorok. A Nova Rock második évében is igazi hírességeket hoz el a nagyérdeműnek június 15-től három estén át. Tavaly még az Aerodrome fesztivál vetélkedett velük, ám az ez évi zenei kínálat láttán csuklottak egyet, és honlapjukat is eltüntetve behódoltak a Nickelsdorf mellett helyet találó nagyszabású eseménynek. Sztárfellépők: Metallica, Guns n’ Roses, Motörhead, Tool, Placebo, Bloodhound Gang, Massive Attack, Queens Of The Stone Age, Stone Sour stb.

Ezenkívül a Frequency elnevezésű több éve nagy sikert arató, alternatív rockot képviselő kétnapos megmozdulást érdemes megemlíteni, amit a Salzburgringen élvezhetünk augusztus 17. és 18. között.  Sztárfellépők: Muse, The Prodigy, Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs, Body Count és Ice-T stb.

De ha még ez sem elég, St. Pöltenben is lesz hallgatnivaló, ez a kezdeményezés pedig a Nuke nevet viseli magán. Augusztus 17-től két estén keresztül táncolhatunk a Mattafix, Kosheen, Stereo MC’s, Manu Chao koncertjeire.

Tipp: a jóléti társadalomból kitörni vágyó osztrák tizenévesekkel ne kerüljön sátrunk egy légtérbe, mert eszméletlen sokat és sokfélét tudnak inni, és a napok múlásával szálláshelyünk ponyvájának színe is megváltozhat ennek hatására.

Szlovákia és Csehország

Szlovákia legnagyobb buliját, a Topvar Rock Festet június 30. és július 2. között rendezik. Két magyar zenekar is tiszteletét teszi itt, név szerint a Cadaveres és a Kiss Forever Band. Az árak szolidak, még ha a helyszínen, a megérkezés napján vesszük is meg, csak 1260 Sk egy jegy ára.
Sztárfellépők: Korn, Alice in Chains, Fun Lovin’ Criminals, Maximo Park stb.

A másik zenei csemege már Csehországba, azon belül is Ostravába vezet bennünket. Itt inkább a világzenét kedvelő közönség találhat magának igazán nívós programot. A Colours Of Ostrava július 20. és 23. között várja a cseh sörök és az igényes muzsika kedvelőit. Sztárfellépők: Robert Plant & Strange Sensation, Salif Keita, Resin Dogs, Gogol Bordello, The Frames stb.

Tipp: Illuminált állapotban három egymást követő mássalhangzóval rendelkező szláv szó helyes kiejtése igazán mókás időtöltés a várva várt koncertre hangolódva.

Horvátország

Itt sajna a buldózerektől és nem a jó buliktól lesz hangos a nyár. Egy említésre méltó többnapos fesztivált találtam, amit tényleg csak akkor érdemes megnézni, ha nyaralás miatt Zágráb felé járunk. Az In Music néven futó programsorozat július 4. és 7. között várja az érdeklődőket.
Sztárfellépők: Franz Ferdinand, Morrissey (ők Magyarországra is ellátogatnak).

Fehér Tamás

[2006.06.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még