2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Jelentkezés
Kapcsolatok
Kowalsky meg a Vega

Dalszövegíró versenyt hirdet Kowalsky meg a Vega

Újabb lehetőség az együttalkotásra, nem csak profiknak.

A Kowalsky meg a Vega honlapjára hamarosan felkerül egy új Vega szám halandzsa szöveggel felénekelve. Töltsétek le és hallgasátok meg. Ha tetszik és van kedvetek, írjatok rá dalszöveget és küldjétek el az együttesnek.

A rossznyelvek szerint azért hirdet az együttes versenyt, mert a Vega nem tud még egy dalszöveget írni az új lemezre. Ez olyan messze van az igazságtól, mint ide a Magellán felhő (az nagyon messze van ám!) A Vega mindig is egyéni dolgokat alkotott – a kezdetektől fogva. Egyedi zenei ízek, szövegek, sok ötletes és egyedi videoklip jellemzi tevékenységüket. Korábbi cikkekből, hírekből már az is kiderülhetett, hogy a zenekar körüli munkákat (pl. klip készítés) a barátai segítségével, saját ötletei alapján végzi.

Most szeretnék bevonni a munkákba a rajongókat is. A zenekari tagoknak mindig is fontos volt a rajongói visszajelzés, a rajongók véleménye, kapcsolat velük… Pl. folyamatosan hirdetnek meg játékokat a rajongóknak, a nyeremény mindig valami a együttesközeli relikvia (lemez, festmény, póló, ing, sapka…). A játékok között volt, ami során a véleményeket lehetett elmondani az új albumról, volt amikor egy képet kellett küldeni magukról amennyiben felfedezték magukat a Balul sül el… című koncertklipben. Tavaly év végén pedig volt egy közvéleménykutatás is a rajongók körében (az eredmények megtekinthetők a honlapon, semmit nem titkol az együttes, nyíltan felvállalja a véleményeket). Egy nagyon hosszú kérdőívet kellett kitölteniük, amelyben a véleményükre volt kíváncsi a zenekar. A beküldők között egy eredeti Kowalsky festményt sorsoltak ki.

Általánosan elmondható, hogy a Vega rajongói a dalszövegek miatt IS nagyon szeretik a zenekart. A „közvéleménykutatás” válaszaiból kiderül, hogy sokat ad nekik a mindennapjaikban, „szépirodalmi vonalon” is értékesek. Ebben a mostani játékban/versenyben lehetőségük van a Vega szimpatizánsoknak, hogy megmutassák, ők milyen dalszöveget tudnak írni. Az együttes elsősorban amatőrök jelentkezését várja, természetesen nem kizárva a profi, már befutott Vega rajongó szövegírókat sem, tehát egy Emerton-, Grammy-, vagy Jakab líra díj nem kizáró ok. Ez a rajongóknak izgalmas játék, megmutathatják mit tudnak, mit jelent számukra a Vega... A nyertesnek biztosan sokat fog jelenteni, hogy az általa írt szöveget Kowa felénekli és felkerül a lemezre. (…és persze a zenekarnak is jó, mert egy érdekes hír, amiről lehet beszélni. Ilyet ráadásul még nem is csinált más zenekar Magyarországon – leginkább remix versenyek vannak) Szóval ez az új „verseny”/játék is folytatja a kialakult hagyományokat. Igaz feldolgoztak számokat pl. a Fun Lovin’ Criminalstól, de az mégsem ilyen eredeti, csak konzerv.

Szintén belső informátorunk jelentette, hogy ezt a számot az együttes felveszi a harmadik nagylemezére, melynek munkálatai már nagyban folynak, és ezzel párhuzamosan az új dalokat már játssza is a zenekar a koncerteken, hogy a lemez megjelenésére már mindenki fújja az új nótákat. Egyébként ha az együttes több számba is beleszeret, akkor bajban lesznek, mert erre még nincs stratégiájuk. Majd rögtönöznek valamit.

Tehát a teendők:
- Figyeld a Kowalsky meg a Vega honlapját az új szám megjelenésére várva. (persze a zene.hu is fog Nektek szólni) Addig is nézd meg a honlapon Vega videoismertetőjét a játékról.
- Töltsd le a dalt, élvezd, hagyd hogy átjárjon a szelleme, engedd szabadara a fantáziádat.
- Írj rá szöveget! A téma nyitott, teljesen a lelkiismeretedre van bízva (lehet szerelem, de akár globális felmelegedés is, vagy zene.hu himnusz, ha éppen olyanod van.)
- Küldd el a szöveget a zenekarnak
- Figyeld az eseményeket, mert lehet, hogy Te nyered a fődíjat, és a Te dalszöveged kerül a lemezre, (nem is beszélve a jogdíjakról!) de a többiek is kapnak, ha mást nem dedikált nagylemezt – a három legjobb.

SirOesh



[2006.06.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még