2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megjelent az Amber Smith új albuma
Újabb Tesco disco a Süss Fel Napban
PEN2006 – Pécsett indította tavaszi-nyári koncertsorozatát a Neo
„Gondolkozunk az új lemezen”
Ingyenes koncertsorozat a Tűzraktérben
Képgalériák
Képek a buliról
Kapcsolódó Kiadványok
Amber Smith: Reprint
Kapcsolatok
Amber Smith
Kapcsolódó események
Amber Smith live, DJ Miss Lucifer, DJ Brandon
[2006. június 10.
szombat 21:00]

Graffitik, roncsok és egy jó buli a Tűzraktérben

Ahogy hírül adtuk, a Budapestrockandroll és az Indie.hu szervezésében ingyenes koncertszéria vette kezdetét Budapest egyik legegyedibb szórakozóhelyén. A IX. kerületi Tűzraktérben nyáron szombat esténként egy-egy gitár hangszerelésű magyar együttes szórakoztatja a közönséget.

A Tűzraktér (korábbi nevén Tűzraktár) egy kellően romos állapotú budapesti házban kapott helyet. Az épület nagy része a közönség számára le van zárva, a látogatókat inkább az udvar felé csalogatják, hiszen itt találhatjuk a bárpultot, a padokat, s itt pörögnek a lemezek is. Innen tovább haladva jutunk le a pincében berendezett koncertterembe. A hely különösen jó atmoszféráját erősítik a színes lámpások, a projektoros vetítések, a graffitik és a szórakozóhely területén véletlenszerűen elhelyezett kifestett, kiszolgált Trabantok, roncsok.

Az induló koncertsorozat első fellépője a magyar indie szcéna vezető együttese, az Amber Smith volt. A kezdést a weboldalakon este kilencre hirdették meg, a helyszínen már tíz órát lehetett hallani pletykaként, azonban a hangszerek csak háromnegyed tizenegy környékén szólaltak meg. Az első szám a 2002-es Egri János volt, amelyet az idén megjelent Lindsay's song követett. A fellépés alatt folyamatosan váltották egymást régebbi és újabb számok. Sőt, az együttes a koncerten hivatalosan is bejelentette, hogy elkezdtek dolgozni az új lemez dalain. Ez olvasóinknak nem újdonság, hiszen a június 8.-án megjelent interjúban már számot adtunk az új dalokról. A koncert igazi különlegessége a beszélgetésben ígért, Ács Oszkár basszusgitáros által szerzett Select all, delete all c. új dal volt, melyet a várakozásokkal ellentétben Poniklo Imre énekelt.

A tizennégy számos koncert után két számból álló rögtönzött ráadást adott a zenekar, így eljátszották a már ismert Talk Talk feldolgozást is. A koncert mindent egybevetve felhőtlenre sikerült. A fellépést követően közönség soraiból sokan hajnalig maradtak a helyszínen, ami nem meglepő, hiszen ilyen légkörű helyről nehéz szívvel távozik az ember. Az udvaron Miss Lucifer és Brandon pörgették a lemezeket, azonban a néha szakadó, de leginkább csöpögő esőben csak kevesen bátorkodtak táncolni.

A gitárzenei koncertsorozat ígéretesen indult, érdemes figyelni a fellépéseket és ellátogatni egy-egy koncertre. S ki tudja, talán ha beköszönt a jó idő még éjszakákat is áttáncolhatunk…

Molnár András

[2006.06.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még