2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Oláh Ibolya jól bírja a strapát
Oláh Ibolya korábbi vetélytársaival lép fel
Kapcsolódó Kiadványok
Oláh Ibolya: Édes méreg
Kapcsolatok
Oláh Ibolya
Kapcsolódó események
Oláh Ibolya lemezbemutató koncert
[2006. június 17.
szombat 19:30]

Édes méreg a Margitszigeten

Oláh Ibolya lemezbemutató koncertjén nem volt teltház, de aki ott volt, az tombolt rendesen.

A kezdés előtt már egy órával gyülekeztek a jegyüzérek a Margitszigeti Szabadtéri Színpad előtt. Tőlük már akár fél áron hozzájuthattunk volna egy belépőhöz, de erre nem volt szükség, hiszen lehetett még a jegypénztárban is kapni. Nem volt telt ház, nézők mégis szép számmal érkeztek Oláh Ibolya: Édes méreg című lemezbemutató koncertjére. Ami ma már platinalemez.

Rögtön a kezdéskor Ibolya meg is köszönte, hogy ilyen sokan eljöttek, mert ő - elmondása szerint - még ennyire sem számított. Nagyon lelkes volt, teljes erővel kezdte meg a rockos, pikáns és nagyon is „Ibolyás” műsorát.

A háttérben egy kivetítőn Kentaur munkáját láthattunk: ő készítette a koncert alatt futó montázsokat. Volt ott minden: háborús képek, magyar háziasszony, rét, plüssállatok, és egy, a műsor folyamán többször is vissza-visszatérő szürke ló. Egyre több dalt ismerhettünk meg az új lemezről, felhangzott a Még él még, az Eddig Baby, és a Nézz vissza című szám is.

A helyről tudni kell: a nézőteret széksorok alkotják, de ez cseppet sem zavarta a tombolni vágyó embereket, hiszen már a harmadik dal után a színpad előtt táncoltak, énekeltek. Számuk egyre nőtt. A nézőtéren mögöttem ült egy apuka és a négy, vagy öt éves kislánya. Amikor meglátta a táncoló tömeget, kérlelni kezdte apját, hogy ők is csatlakozzanak. Nem telt el két perc és már ők is ott voltak. Nincs mit tenni, Ibolya zenéje őt is megfogta. Az egyre fokozódó hangulatban, kis technikai malőr is történt, de ezt a keverőpultnál dolgozó emberek egy kis hangfaligazítással sikeresen megoldották.

A negyedik dalt, a belső bolygót Kandech Evelyne és Oláh Ibolya adta elő, aki gitárral is közreműködött. Ezt követően a vendég hölgy egy dallal kedveskedett a jelenlévőknek. Ezután az új albumról következett még egy szám, Ibolya elfelejtett egy versszaknyi szöveget, de ezt elviccelte, és ezáltal alig vált észrevehetővé.

Majd az első lemezről származó, a rajongók által már jól ismert dalok következtek: Novák Péter dala: a Papa ha félsz; és az Embertelen dal. A szám közben az énekesnő megkívánt egy szál cigarettát, majd odament a színpad széléhez, és kért egy slukkot a tombolóktól. Ezen mindenki jót mulatott, érezhettünk, hogy valóban az igazi Oláh Ibolya áll előttünk. Az LGT: Ringasd el magad, Presser Gábor:Ibolyavirág című dala és a Héj, mondd mi lesz veled refrénű szám is felcsendült.

A következő meghívott Bíró Eszter volt, aki, a Budapest Klezmer Band énekesnője. Ő egy törökös dallal és egy Norah Jones számmal is készült. Ezt követően egy igazi kuriózummal leptek meg minket. A Chicago című musicalből hallhattunk részletet, ezzel is színesítve a zenei palettát.

Az este utolsó vendége Szűcs Norbert volt, aki segédkezett az album elkészítésben, és még betegen is vállalta a fellépést, a közönség vagy örömére, mert egy fantasztikus ACDC nótát adott elő.

Az este végéhez közeledve következett, a Papírkutya, és a Nem kell című dal, amelyet a búcsúdalnak harangozott be az énekesnő. De persze nincs Ibolya koncert „Magyarország” nélkül, melyet a közönség vissza-vissza buzdítására énekelt el. Itt ki kell emelnem a háttérben futó képsorokat, melyek a már említett Kentaur munkáját dicsérik, hisz minden volt, ami Magyarország: ló, Parlament, Lánc-híd, Budapest, és még megannyi látnivaló.

A legutolsó dal az Édes méreg volt, amely utalt a lemez címére is, s a végére fináléba váltott át. A színpadon álltak a meghívott művészek, a zenekar tagjai: Locsmándi Bence (gitár), Herr Attila (basszus), Milosevits Mirkó (billentyűk), Delov Jávor (dob), és persze az est főszereplője, Oláh Ibolya, akit, és csapatát minden dicséret megillet, mert egy igazán sokszínű és izgalmas koncerttel ajándékoztak meg minket.

Pernyész Kitti

[2006.06.19.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
siroesh 2006.06.22. 15:26 • [1]
Egy kis helyesbítés: A montázsok Póka Balázs operaénekes munkáját dicsérik, Kentaur pedig a színpadkép kialakításában jeleskedett - kaptuk a szervezőktől. Elnézést az érintettektől a tévedésért.
SO

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még