2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hungarian Metal Awards 2005 - a nyertesek
Kapcsolatok
Remorse
Kapcsolódó események
Tóparty Rockparty
[2006. augusztus 18. - 19. ]
Tóparty Rockparty
[2007. augusztus 24. - 25. ]
Tóparty Rockparty- 1. nap
[2007. augusztus 24.
péntek ]
Tóparty Rockparty- 2. nap
[2007. augusztus 25.
szombat ]

Metal matiné a négy éves Dalmával

A Remorse zenekar nyári koncerthelyei lassan betelnek. A részletekről kérdeztük Oláh Zsoltot.

- Hány fellépésetek lesz a nyáron?
- Sok. Az alábbi eseményeken lépünk fel: Undead fesztivál, Sajószentpéter (Face2Face, Morass), Karcag - Rockfesztivál, Vekeri Tó fesztivál, Wanted, Léva - Rockfesztivál, Hegyalja Dewalt színpad, Nádszeg - SZMAZE Nádfeszt, Vésztő-Mágor Rockfesztivál, Sziget - Rockinform színpad, Arló, Somorja - Rómeó Vérzik tábor, Ipolyszalka - Rockfesztivál.

- Nehéz volt a szervezés?
- Én vagyok a management..:) Nincs gond, hívnak minket elég sok helyre. Néhány buli nem jött össze, általában utazási időpont miatt, de elmondhatjuk, hogy minden OK koncertek terén és ahová eljutunk ott bizonyítjuk is, hogy érdemesek vagyunk rá.

- Hogyan készültök a koncertekre?
-
Sajna időhiány miatt próbálni nem tudunk, ezért a programunk nagyrészt ugyanaz. Kicsit szoktunk változtatgatni és amelyik fesztiválon nincs elég idő ott szűkítünk. 

- Van veletek utazó törzsközönség?
- Haverrockkk? Persze, szoktak jönni velünk srácok, ha meg tudjuk oldani, felvidéki Rockbrotherek főleg, no és bárhová megyünk mindenütt van pár Vérthrasher haver, akik 50 km-es körzetből megjelennek...:) Ez a legjobb az egészben, ezért toljuk a bringát már jó pár éve..:)

- Melyek a törzsfesztiváljaitok?
- Legfontosabb számunkra a Tokaj-Hegyalja ott mindig jó időpontot kapunk, no és Arló, amit én szervezek már 12. alkalommal. A többi változó: a Sziget is kimaradt már kétszer, azt hiszem. A Wanteden már régen voltunk, az utóbbi 4 évben rendszeresek a Felvidéki fesztiválok, Magyarsziget stb… most is megyünk azt hiszem 4-szer.

- Szerinted hol hallgatnak legtöbben metalt?
- Szerintem a neten, vagyis onnan töltögetik le és aztán otthon hallgatják. Magyarországon a koncertezés nem működik a legjobban, ez általános tapasztalat, rengeteg csapat be sem vállalja. Persze én is töltögetek úgyhogy nem bántanék senkit emiatt..:)

- Mi a fesztiválozás jelentősége a számotokra: pénz,  közönségtatlálkozó...?
- Pénz???? Örülünk, ha kapunk útiköltséget. Zenélés, találkozás a Vértehraseherekkel, ez a cél. Jó bulikat csapni, esetleg szórakozni, nyaralni Tokajban, borozni és pálinkázni. :) Lemezbemutatót nem nagyon lehet egy fesztiválon 40 perces műsoridővel, sőt más általunk kedvelt csapatokat sem tudunk megnézni.

- Mikor szerettek játszani?
- Hat és tíz között, ez a legjobb, de ritkán kapunk ilyen időpontot. Felvidéken inkább, ott főzenekari státuszban is játszunk pár helyen. Itthon a hajnal és a kora délután a miénk. Sajna itt nem a koncertteljesítmény számít, hanem, hogy ki kinek a haverja - esetleg ha Vince-et átoperáltatnánk nővé és kardozós metált játszanánk operációs énekkel akkor talán …

- Mikor lesz a legkorábbi és legkésőbbi koncertkezdésetek?
- A legkésőbb - hajnal 1:30 - Vekeri Tó és a Wanted fesztiválon kezdünk, legkorábban a Sziget buli indul, ott délután 14.00-kor lépünk színpadra. 

- De hiszen akkor ti még alszotok, nem?
- Nem tudom hogyan érünk fel. Az tuti, ha mi nem is, a közönség biztosan alszik, ezért lightos nótákat fogunk játszani..

- Próbáltatok későbbi időpontot kérni?
- Párszor próbáltuk, de sikertelenül… azért veszünk be egy női énekest hátha összejön.

- Mivel készültök a koradélutáni koncertre?
- A tervek szerint Oláh Dalma 4 éves énekesnő fog velünk színpadra állni, mi pedig kísérjük és mindent előadunk amit az oviban megtanult. Viszünk lufikat és csokikat is, majd a jól viselkedőket megjutalmazzuk..:)

- Milyen cuccal utazgattok? Mekkora a stáb?
- A fesztiválokra nem nagyon kell cucc. A saját alapjainkat visszük, néha csak fejeket (Tama dob, Crate, Hiwatt, Behringer alapok, Ibanez, Washburn, LTD, hangszerek és az én kézzel készített lángolósos Fly-V-m) Ha van lehetőség, jön velünk Ipolyságról Marian, aki a keverőpultot szokta ráncba szedni és Tomiboy, aki a színpadon segít nekünk, esetleg Imszky ugyanebben a státuszban, de ő már apu ezért ritkán tud jönni..

- Milyen gyorsan vagytok színpadképesek?
- Ez gyorsan megy szerencsére. Mindenki a saját cuccát használja, így csak fel kell rakni, bekapcsolni és kész. Marian meg rutinból körülbelül 5 perc alatt csinál egy alap beállítást, aztán belecsapunk és az első nóta alatt helyreáll a hangzás is, ha nincs velünk akkor gázosabb, de a felpakolás tényleg gyorsan megy, van rutinunk már.

- Hány embert fog megérinteni ezen a nyáron a Remorse?
- Ezt előre abszolút nem tudhatjuk. A nagy fesztiválok nagyon időjárás függőek, kalkulálni nem lehet de pár ezer tuti lesz azért…

- További tervek? Pihenés?
- Pihenés??? Az mi??? Erre a legjobb példa az hogy Lajos és én is suliba járunk, meg melóba. Ősz folyamán 17 koncertünk volt én 21-szer voltam suliban. Nincs is annyi nap..:) Sokszor volt vizsga után koncert vagy fordítva… De az a jó, ha pihenünk akkor már gond van. Terv az új lemez, aminek ígérem ősszel neki is állunk tényleg.

- Köszi az interjút.
- Rock mindenkinek és kellemes nyarat!!

SirOesh

[2006.07.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még