2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nemzetközi zenei díj a HS7-nek - Cannes-ba utazik a csapat
A Heaven Street Seven Nemzetközi díja
Új Heaven Street Seven album áprilisban
Jók lesznek az új dalok
Két év után jön az új Heaven Street Seven album
Tudom, hogy szeretsz titokban (by HS7)
Kapcsolódó Kiadványok
Heaven Street Seven (HS7): Tudom, hogy szeretsz titokban
Kapcsolatok
Heaven Street Seven (HS7)

Vándorcirkusszá változunk a nyáron

Az idei Szigeten másodjára láthatjuk nagyszínpadon a közelmúltban „Európai áttörés” díjjal jutalmazott Heaven Street Seven zenekart. A hajdúböszörményi Kotta Fesztiválon Németh Róberttel és Ábrahám Zsolttal többek között erről is beszélgettünk.

Már több interjúban említettétek, hogy folyamatban van a Tudom hogy szeretsz titokban c. albumotok angol nyelvű változata. Hogy haladtok ezzel?
Robi: Kezdjük azzal, hogy miért veszünk fel angol számokat. Megnyertük ezt a „European Breaktrough” nevezetű díjat, s emiatt van egy külföldi kiadói érdeklődés. Ennek következménye, hogy elkészítettünk egy öt számos anyagot a legutóbbi albumunkról.
Zsolt: Az eddigi lemezeinkhez is felvettünk angol számokat, de ez most azzal a tudattal készült, hogy a munkánknak súlya van. A korábbi angol nyelvű számaink végül is jók voltak arra, hogy egy gyűjteményes lemezzel indulhattunk a MIDEM-en. Kvázi egy angol verziókból álló promo-lemezt készítettünk, ez nyerte a díjat. Egy olyan lemezt díjaztak, ami sosem jelent meg hivatalosan. Néhány angol nyelvű számot meg lehet hallgatni a zenekar myspace-es oldalán, a www.myspace.com/hs7-en, de hamarosan fent lesz néhány az új angol számok közül is.

A Szigeten nagyszínpadosok lesztek a Radiohead előtt és a Deus után. Mit gondoltok, ez közvetlen következménye a díjnak és az új lemez sikerének?
Robi: Amennyire látjuk, a Sziget rendezői számára idén válogatási elv volt a fellépők közti stílushasonlóság is. Úgy tűnik, egy olyan zenekart szerettek volna programba rakni, amely ebben a kontextusban képviselheti a magyar könnyűzenét. Nyilvánvaló, hogy ennek a díjnak is volt súlya a döntésben, s így a HS7 oda tudott kerülni két nemzetközi zenekar közé.
Zsolt: Mindenesetre nem mindennapos azért, hogy ilyen jellegű, kvázi pop-rockzenében tevékenykedő magyar együttesek nemzetközi, európai díjakat kapnának.
Robi: Azt nem tudom, mi lett volna, ha ezt a díjat nem kapjuk meg, vagy ha ezt az új lemezt nem kíséri ilyen pozitív kritikai visszhang. Valószínűleg ezek a dolgok együtt adtak olyan lendületet, hogy a Sziget szervezői úgy gondolták, a Heaven Street Sevennek ott lehet a helye a Nagyszínpadon.

Számíthatunk valami különleges produkcióra? Extra setlist, vizuális megnyilvánulás, ilyesmik?
Robi:
Azt kell, mondjam, úgy készülünk rá, mint egy normális koncertre. Ami szokatlan lesz, az a velünk dolgozó vizuális csapat, a Neo vizalistája, jó barátunk Babos Norbert és társainak plusz produkciója. Épp’ ma beszéltünk velük - nagyon lelkesen és lelkiismeretesen, készülnek a koncertre. Kiegészítenek minket egy kis plusz látványvilággal, ami egy popzenei produkciót tovább színesíthet. Ugyan szerintünk az első a szöveg, a zene és a színpadi jelenlét, de nagyon bírjuk a popzene egyéb kiterjesztéseit is, így a fényeket és a vetítést.
Zsolt: A koncert gerincét az új lemez fogja képezni, ugyan úgy, mint bármelyik nyári fellépésünkön. Semmilyen nagyon különleges flikk-flakk nem lesz, úgy gondoljuk hogyha eljátszzuk ezt az egyórás anyagot, az magáért tud beszélni.

Ha már a fellépéseknél tartunk többször előfordult már, hogy közvetlen utánatok lépett fel Ganxsta Zoliék csapata. Ennek van valami különleges oka, vagy csak a véletlen hozza így?
Robi: Semmi, csak a véletlen. A Kowalsky meg a Vega, akik most színpadon vannak, idén negyedszer játszanak velünk egy este. Nyilván nincs ennek semmi koncepcionális oka, de biztos jól elleszünk majd. A fesztiváljárás a zenekarok számára olyan, mint egy utazócirkusz.
Zsolt: Tavalyelőtt Marosvásárhelyen, a Félsziget fesztiválon komoly ismerkedő est alakult ki a Ganxsta fiúkkal, akik egyébként sokkal félelmetesebben néznek ki, mint amilyenek valójában. Kedves, aranyos figurák.
Robi: A fesztiválok tényleg erről szólnak, hogy ilyen vándor-színtársulatok járják az országot és összefutnak fellépéseknél. Jó találkozni olyanokkal, akikkel évközben nem. Ez szentimentálisan hangzik, de jó dumálgatni komoly vagy teljesen komolytalan témákról. Mielőtt arra gondolnál, hogy a stíluskülönbségek miatt emberi ellentétek is fennállnak, elmondom, hogy múltkor a Hooligans-es Tóth Tibi nyakunkba borulva közölte, hogy imádja a HS7 zenéjét. Ezután a Beatles-ről tartottunk egy félórás szimpóziumot a kocsmapultnál.
Zsolt: Láthatod, hogy a különböző stílusok nem azt jelentik, hogy elhatárolódunk egymástól emberként illetve zenészként. Semmi értelme nem lenne.

 
Heaven Street Seven
Itt a Kottán hányszor léptetek fel?
Robi: Sokszor. A KOTTA az egyik kedvenc, ha nem a legkedvesebb nyári fesztivál, ahova visszajárunk. Nagyon szimpatikus szellemiségű és civil jellegű az egész rendezvény. A fesztivál szlogenje valóban érvényes. Ez tényleg egy nagy házibuli.

Esetleg több napot is eltöltötök itt?
Robi: Á, sajnos nincs időnk erre. Tegnap Ócsán játszottunk egy még kisebb fesztiválon, amit a 30Y-os barátaink szerveztek Pécstől néhány km-re egy tó partján.
Zsolt: Nem jellemző, hogy így maszekban mászkálunk fesztiválokon – éppen eleget koncertezünk hála istennek, elég tömény a nyárunk így is. Egyedül a Sziget az, ahova így kijárkálunk. Közel van, hiszen budapestiek vagyunk, és idő híján csak oda tudunk kimenni.

Zsolt, beállásnál gyakran látjuk kisgyermekeidet. Érdeklődnek a munkád iránt?
Zsolt: Nem tudom, mikor voltak utoljára, régen, talán valamikor tavasszal. Az éjszakába nem fogom lehurcolni őket, pedáns családapának tartom magam. Egyébként persze, hogy érdeklődnek. Nagy szerencsém, hogy az egész családom szereti a zenekar tevékenységét. Gyermekeim kívülről fújják a szövegeinket, a Tudom, hogy szeretsz titokban most a kedvenc számuk. A nagyobbik fiam úgy volt, hogy szerepel is majd a videoklipben, de változott a forgatókönyv. Ez lassan készül, de a nyár végére biztos meglesz.
Robi: Elmondom a kedves apuka helyett, hogy Zsolt nagyobbik fia egy Amerikában, Houstonban fesztiválnyertes rövidfilm főszereplője. Ő egy komoly, „a vizuális iparban lábát megvetett” fiatal tehetség :).

Egy hónap és ősz. Mit terveztek a fesztiválszezon után?
Robi:
Várjuk, hogy ennek a kiadói érdeklődésnek milyen fejleményei lesznek. Reméljük, alaposan felforgatja majd az életünket. Augusztus végén elmegyünk kis szabadságra és szeptember második felében folytatjuk a klubkoncertezést.

- Molnár András -

[2006.08.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még