2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Forrás: Ma.hu
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Fergeteges hangulat, és többezres tömeg a 8. Operettfalun

Nyolcadik alkalommal gördült fel Kübekházán az Operettfalu képzeletbeli függönye, hogy a fellépő művészek dalokkal, zenével szórakoztassák a muzsikát kedvelő emberek több ezres tömegét.

1999-tól minden év júliusában nagy a sürgés-forgás Kübekházán, a román határtól pár száz méterre lévő apró kis faluban. A sürgölődés ne tévesszen meg senkit; az itt lakók, nem az aratásra készülnek, és nem is valamiféle vásárra, hanem egy ingyenes, nagyszabású, országos és európai hírnevet szerzett operettgálára.

A fellépő művészek - ki idén először, ki már sokadjára - szívesen tettek eleget a felkérésnek, és örömmel léptek az Operettfalu színpadjára.

Medgyesi Mária - aki Egerváron a Csárdáskirálynő című operettben játszik - örömmel fogadta a felkérést, hisz elmondása szerint egy kiváló társulattal léphetett fel hazánk legnagyobb szabadtéri operettgáláján.

Szóka Júlia izgalommal várta a találkozást az Operettfalu lelkes közönségével. Számos belföldi és külföldi előadás részese volt már, ám a legnagyobb boldogság számára, ha saját hazájában léphet fel.

A mindig mosolygós, üde Teremi Trixi már alig várta a július végét, mert ilyenkor szinte mindig Kübekházán lép fel. A "Ringó vállú csengeri violám", a "Kicsike vigyázzon" és a "Honvéd banda" című vérpezsdítő dalokat előadva a közönség vele együtt énekelt, sőt mulatott.

Farkas Bálint sokadszor lépett fel az Operettfalu deszkáin, őt a publikum már ismerősként fogadta. Az est során a legnagyobb sikerét Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjének egyik dalával aratta. A közönség együtt énekelte vele, hogy: "A jányok, a jányok, a jányok angyalok."

Mikó István helyzete sem volt nehéz, annak ellenére, hogy ő viszont először énekelt itt. Sok szállal fűződik az operett műfajhoz, korábban az Operttszínházban is énekelt, és operett-darabokat is rendezett. Egy meglepetéssel kedveskedett a közönségnek: éneklés mellett hegedűjátékával is szórakoztatta az egybegyűlteket.

Jankovits József, ki pályafutása során már bejárta a fél világot, legjobban Magyarországon szeret fellépni. Elmondása szerint igazából csak itt, a hazai közönség előtt lehet operettet énekelni.

Weil Róbertet
számos musical előadásból és operettdarabok táncos-komikus szerepeiből ismerheti a közönség. Izgalommal várta a fellépést, nem csoda, hiszen a Szegedi Szabadtéri Játékok 4-5 ezres közönsége után, a kübekházi 8-10 ezres nézőserege előtt is igazi megmérettetést jelent számára a fellépés.

Rózsa György, sokak kedvence játékos, bohókás konferálásával színesítette az est műsorát, s bíztatta a közönséget, hogy a határban dúló mennydörgés nem teszi tönkre a műsort, mert a Maros majd eltereli a vihar irányát.

Az érdeklődők nem maradtak operettcsemegék nélkül. A dalok a következő szerzők műveiből biztos sikernek mutatkoztak: Lehár Ferenc: Mosoly országa, A Víg Özvegy; Ábrahám Pál: Viktória, Bál a Savoyban; Huszka Jenő: Lili bárónő, Mária főhadnagy; Kálmán Imre: Csárdáskirálynő, Zsuzsi kisasszony, Cigányprímás, Cirkuszhercegnő, Marica Grófnő; Szirmai Albert: Mágnás Miska.

Emellett a cigányzenét kedvelők is jól szórakoztak. A méltán népszerű cigánypírmás és dalszerző Dankó Pista dalaiból is átnyújtottak az est során egy csokorravalót.

Mi az Operettfalu titka?

[2006.08.04.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még