2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Forrás: Ma.hu
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Fergeteges hangulat, és többezres tömeg a 8. Operettfalun

Mi az Operettfalu titka?

Sokan felteszik a kérdést: hogy mi az Operettfalu titka? A válasz sok mindenben rejlik: az itt lakók kedvessége, vendégszeretete, összetartása; a főtéri templom nyugalmat és békességet adó környezete; az évről évre szívesen fellépő művészek szeretete; a kiváló műsor, a profi szervezés. Fontos a pontosság és a türelem, a konkrét egyeztetés, hiszen az 1660 körüli lakosságszám akár meg is tízszereződhet egy-egy ilyen estén.

Az Operettfalu alapítója, Dr. Molnár Róbert polgármester munkáját számos önkormányzati képviselő és itt élő lakos segítette. Molnár úr először az est fővédnökének, Újhelyi István államtitkárnak mondott köszönetet, mert hosszú évek óta lelkes támogatója az Operettfalunak. Emellett hozzátette: a falu apraja-nagyjának hálás, mert mindenki kivette a részét a nagy munkából.

A rendőri és határőrizeti szervek és a helyi polgárőrség között folyamatos az együttműködés, hisz az egynapos rendezvény alatt több ezres tömeg mozgását kell levezényelniük. Az ő feladatuk a biztonság fenntartása, az autók irányítása, a parkolók megszervezése.

Kucsera Istvánné alpolgármester legfőbb dolga a VIP vendégek ültetési rendjének a megszervezése volt, emellett adminisztrált, valamint a rendezvény ideje alatt az Operettfalu Kispostájánál készségesen adott felvilágosítást az érdeklődőknek.

Aki Szeged felől közelítette meg a falut, annak könnyű dolga volt, mert Nagy Gábor és Kuczora Ferenc 15 km-en keresztül több táblát helyezett el, hogy az autósokat külön az Operettfalu táblái vezessék a célhoz. A helyi fodrászüzlet és a takarékszövetkezet adott helyet a művészöltözőnek.

A kübekházi asszonyok bográcsgulyással és körömpörkölttel kedveskedtek az esemény rendezőinek a munkák során, a férfiak pedig a színpad állványozásában segédkeztek. A helyiek szabadságukat és a nyaralásra szánt idejüket áldozták fel arra, hogy elkészüljön a színpad, hogy a vendégeket kocsivonat szállíthassa a falu határából a központba, hogy borral, kaláccsal és ásványvízzel fogadjanak mindenkit, hogy hintókon vigyék a helyszínre a művészeket, és hogy majorette lányok, valamint rézfúvós zenekar színesítse e rendezvényt.

Aki szereti a zenét, és a csillagos ég alatt van kedve egy üveg bor és pislákoló gyertyafény mellett egy kellemes estét eltölteni, annak érdemes elmennie minden év júliusának utolsó szombatján az Operettfaluba. Az itt élők szeretettükkel és kedvességükkel üzenik a muzsikakedvelő közönségnek ország és világ felé, hogy évről-évre jöjjenek el, és töltsenek egy szép esté Kübekházán. "Istennek hála, bízunk benne, hogy jövőre is így lesz!"

- Fotó és szöveg: ma.hu -

[2006.08.04.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még