2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Első nap a Szigeten
Ismét sztár DJ a Palaceban
Sikeres második nap után változik a Sziget programja
5 felejthetetlen pillanat a Szigetről
Képgalériák
Sziget 2006 második nap
Kapcsolatok
Hobo Blues Band
Kispál és a Borz
Yellow Spots
Ministry
Kapcsolódó események
Sziget Fesztival 2006
[2006. augusztus 9. - 16. ]

Sziget: második nap

Felléptek többek között: Green Lizard, Ministry, Kispál és a Borz, Jovanotti, Ch.i.p, Hobo, és még sokan mások.

A második napra a bejutás már normalizálódott, hiszen a beköltözések megtörténtek, így tíz perc alatt bent is voltunk. A szigeten hatalmas tömegek igyekeztek az egyik programhelyszínről, koncertről a másikra, vagy éppen nézelődtek, vásároltak az árusoknál szigetes ereklyéket. Nem meglepő módon nagyon jól fogynak a szigetes nyakpántok, pólók és egyéb sziget emblémás cumók, de a többi árusnál is éjjel-nappal nagyon sok a nézelődő és vásárló is.

Mi is belenéztünk a fent említett előadók koncertjeibe, főként a Ministry színpadképe fogott meg: a csontokból és állatfejekből kialakított mikrofonállvány és a hatalmas zúzda.  A színpad előtti terület szinte homokvihar képét mutatta a táncoló, őrjöngő - nem pejoratív értelemben - tömeg által felkavart homok hatására, amit a szervezők a nagy sár ellen vetettek be a sziget nyitása előtt.

A hatalmas zúzás után „elcsendesedett” a színpad előtti terület, cserélődtek az arcok és folyamatban volt az átszerelés is, hiszen egy más stílus, kicsit csendes, ülős és őrjöngős zenekar, a Kispál és a Borz vette át a színpadot, és nagyon jó koncertet láthattunk. Mondanom sem kell, hazánk kedvencei ismét „teltház” előtt játszhattak és sok meglepetéssel is szolgált ez a koncert, hiszen ritkán hallani Kispál számot női énekes torkából, sajnos a énekesnő nevét nem hallottam, hiszen a Danubius rádió jóvoltából működő torony felső emeletére igyekeztem felmenni, hogy fentről (madártávlatból) is készíthessek néhány felvételt.

Mindenesetre nagyon különleges koncert volt és mi is ott maradtunk a végéig és a ráadásra is természetesen. Majd ismét sétálgattunk a szigeten és véletlenül csöppentünk a Pesti Est színpadához, ahol tényleg fergeteges színpadi show fogadott minket a fellépők, a Yellow Spots csapata jóvoltából és érdemes volt két rohanás között egy kicsit elidőzni náluk.

Ma ismét volt egy különleges visszatérője a fesztiválnak; aki a kezdetekkor rendszeres fellépő volt, majd jó pár évig nem lehetett látni a Szigetes névsorban, de idén nagy érdeklődés és várakozás után fellépett a Blues színpadon, Hobo.  Sajnos a koncertet nem láthattuk teljes terjedelmében, mert a sziget ellentétes pontjára siettünk, ahol egy fantasztikus társulat műsora kezdődött a Hullámvasút sátorban, a L’art pour l’art társulaté, akiket nem kellene ugyan bemutatni, de mindenképp megérdemlik, hogy név szerint is említsük őket: Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt, Szászi Móni.

Annyira nagy volt az érdeklődés, hogy mire odaértem, már színültig megtelt a sátor nézőkkel. Én már sajnos nem fértem be, hiszen a bejáratnál is tömeg állt, így csak kívülről nézhettük kitűnő előadásukat a sátorvászon összeillesztésénél lévő résen keresztül és képek is így készültek; a hangulat frenetikus volt a sátron belül és körülötte is.

Itt hívnám fel mindenki figyelmét, hogy szuper szülinapi (20 éves) bulira készülnek 2006. szeptember 22-én a MÜPA-ban, ahol egy nagyobb léptékű előadásuk lesz sok meglepetés vendéggel!

Gyakorlatilag ennyi történt dióhéjban a sziget második napján.

- BK -

[2006.08.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még