2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
45 ezer vendég a Sziget első napján
5 felejthetetlen pillanat a Szigetről
Képgalériák
Sziget 2006 első nap
Kapcsolatok
Ladánybene 27
Quimby
Kapcsolódó események
Sziget Fesztival 2006
[2006. augusztus 9. - 16. ]

Első nap a Szigeten

Végre ismét itt a SZIGET - immáron tizennegyedik alkalommal - és végre szigetelhetünk egy hétig, mert kell egy hét együttlét, mert megérdemeljük!

Gyakorlatban már szinte vágtuk a centit, mint a katonaságnál a leszerelés előtti időszakban: most meg, hogy mennyi idő van még a Sziget kezdéséig és ez a pillanat is eljött: végre kijutottunk. Igaz, időigényes dolog a Szigetre kijutni, nekünk is belekerült vagy egy és negyed óránkba, hogy a HÉV megállótól eljussunk a Sziget területére, de a beengedés azért gyorsnak volt mondható és folyamatosan haladt a sor és a tömeg, mint egy több száz színben pompázó és araszoló óriási ezerlábú.

A hangulat már kora délután fantasztikus volt, jó ennyi örvendő és örömteli fiatalt és idősebb embert látni, nagyon sokan most találkoztak ismét egy éves szünet után a Szigeten az akkor köttetett ismeretséggel, barátságok elevenedtek fel ismét. Nekem is sikerült négy-öt percenkét összefutni ismerősökkel és a hazai zenei élet szereplőivel, akik éppen fellépésükre igyekeztek vagy épp Ők is „hétköznapi szigetlakóként” tették a dolgukat.

Az idei sziget programkínálata ismét fergetegesnek ígérkezik, mindenki megtalálhatja saját zenei világának megfelelő programokat ismert és most megismerhető előadókkal, de a műfajok közötti váltás is érdekes, hogy nagyon sokan több műfajjal is megismerkednek, beülnek egy kis jazzt hallgatni, vagy a nagyon tehetséges designerek bemutatkozásait is megnézik két zúzás között. Pont ezért jó ez a „multikulturális össznépi hancúrozás”, hiszen nagyon sokat láthat és ismerhet meg az ember fia és leánya egy hét alatt, legyen az zenei kultúra, stílus, vagy éppen kulináris élvezet a különböző nemzetek ételei tekintetében is.

Az első nap programjára visszatérve, csak néhány név a tegnapi kínálatból: Quimby, Franz Ferdinand, Boban Markovic, Robert Plant, Lb 27, Kalapács és még sorolhatnám.  Több helyszínt is végigsétáltunk bemelegítésként és minden sátorban, nagyszínpadokon teltházzal mentek a koncertek. Amikor a nagy koncerthelyszínek programjai befejeződtek, akkor kezdődött az élet az egyéb performance helyszíneken, bevallom nagyon érdekelt a Sziget ezen arca, mivel tavaly tényleg a koncerthelyszínek között rohangáltam és erre akkor nem tudtam időt szakítani, de most tegnap bepótolhattam eme mulasztásomat.

Talán nem lehettem evvel egyedül, hiszen a Sziámi zenekar jeles tagjaival együtt néztük a fergeteges divatbemutatókat és hajszobrászkodást és több pillanatképet is készítettem ezekből. Számomra nagyon különleges volt az a világ, amit a színpadon teremtettek és itt emelnék ki két nevet: Mavrák Erik, valamint a Freezoo produkcióját; fantasztikus volt mindkettő.

Röviden ennyi történt első nap a Szigeten. Aki ma, vagy a héten jön a Sziget bulira, arra ügyeljen, hogy jegye legyen a BKV-ra, mivel ezek az élelmes Botondék előszedették a raktárban porosodó kézi lyukasztókat és már a peronra lépés pillanatában lecsapnak a hatalmas lyukasztóikkal jegyeinkre az ellenőrök!

Jó szigetelést mindenkinek, folyt. köv. holnap.

-BK-

[2006.08.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még