2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Programinfo
Kapcsolatok
Budapest Jazz Orchestra
Honvéd Férfikar
Klebelsberg Kulturkúria
Palya Bea
Kapcsolódó események
VIII. Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál
[2006. augusztus 24. - 27. ]

Művészet és a bor kiváló egyvelege

A Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál nemcsak a helyiek, de a régió és a szakmai közönség elismerését is kivívta az elmúlt évek során. A budai hegyek lábánál, csodálatos természeti környezetben, az Ófalu történelmi atmoszférájában található Klebelsberg Kultúrkúriában zajló rendezvény idei mottója - Tiszta forrásból - a Bartók évfordulóhoz kötődő zenei programokra és a környezettudatos életmódra is utal.

A hagyományosan magas művészi színvonalat a természet és az egészség kultúrájának szellemiségével ötvözi ezen a nyáron a fesztivál, felvillantva a reformkonyha nemcsak egészséges, de finom és gazdag választékát. A megszokott, játékos, vidám hangulatú gyermek- és családi programok mellett egy nem mindennapi seregszemlére is sor kerül.

Magyarországon első ízben adnak ugyanis egymásnak találkát a bioborászok. A közönség megízlelheti a kül- és belföldről érkező bioboros gazdák nedűit, játékos vetélkedőkön mérheti össze tudását a borról és a borászatról. Érdekes előadásokat hallgathat a bio borászatról, az ökológiai gazdálkodásról és az ivóvíz útjáról, élővizeink jelenéről és jövőjéről. 

Megszólal a hárfa

Az észak-itáliai Dolomitok szerelmes dalait, táncait és bioborait hozza magával a Gruppo di Altei. Fáklyafényes koncertjükön megszólal a hárfa, a mandolin, a hegedű és a harmónika is. Könnyed nyáresti szórakozást nyújt a biobor-kóstolóval egybekötött Donizetti vígopera, a Rita; ezt követi a borral és muzsikával fűszerezett gálaest.

Az amfiteátrumszerű szabadtéri színpadon fellép a fesztivál alatt Palya Bea, a Budapest Jazz Orchestra és a Honvéd Férfikar, a svéd Mercy Gospel Choir és egy francia ska-világzenei együttes, a Sinké Zakeou.

A gyerekeket várja a Hét Vezér titokzatos jurtája, őseink játékai, Paprikajancsi csúzlizdája, az óriás fa körhinta és a mesebeli fesztiválfogat, amely Ófalu utcáin repíti végig az utasokat. Az észak-itáliai Dolomitok szerelmes dalait, táncait és bioborait hozza magával a Gruppo di Altei. Fáklyafényes koncertjükön megszólal a hárfa, a mandolin, a hegedű és a harmónika is. Könnyed nyáresti szórakozást nyújt a biobor-kóstolóval egybekötött Donizetti vígopera, a Rita; ezt követi a borral és muzsikával fűszerezett gálaest.

Svéd és francia együttes is fellép

Az amfiteátrumszerű szabadtéri színpadon fellép a fesztivál alatt Palya Bea, a Budapest Jazz Orchestra és a Honvéd Férfikar, a svéd Mercy Gospel Choir és egy francia ska-világzenei együttes, a Sinké Zakeou. A gyerekeket várja a Hét Vezér titokzatos jurtája, őseink játékai, Paprikajancsi csúzlizdája, az óriás fa körhinta és a mesebeli fesztiválfogat, amely Ófalu utcáin repíti végig az utasokat.

Napközben a programok ingyenesek. Az esti előadásokra jegyek elővételben kaphatók a helyszínen és a Kultúrkúria (Budapest II. kerület, Templom utca 2-10. Tel: 392-0860) jegyértékesítési helyein. Az előadásokra helyfoglalás érkezési sorrendben!

[2006.08.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még