2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Főnix Aréna, Debrecen
Rost Andrea
Koncz Zsuzsa
Héja Domonkos
Kapcsolódó események
Őszi Kulturális Napok
[2006. október 11. - 28. ]

Őszi Kulturális Napok Debrecenben

Összművészeti fesztivál várja a cívisvárosba látogatókat október 11. és 28. között.

A komoly- és könnyűzene, a színház, a tánc, a film és a képzőművészet jegyében telik az ősz Debrecenben. Rost Andrea, Koncz Zsuzsa és a Bartók Vonósnégyes koncertje mellett többek között Frankofon Filméjszaka, Bényi Árpád festőművész kiállítása, valamint színházi és táncművészeti előadások gondoskodnak a Debreceni Őszi Kulturális Napok közönségének színvonalas kikapcsolódásáról.

A debreceni őszi kulturális évad gazdag programkínálatának egyik meghatározó része az október 11-28. között megrendezett Őszi Kulturális Napok.

Az idén kilenc éves eseménysorozat Rost Andrea világhírű operaénekesnő Mozart-estjével – október 11. – veszi kezdetét, aki Héja Domonkos közreműködésével ezúttal a Figaro házassága és a Don Giovanni című darabból ad elő részleteket az opera-rajongók számára.

mindazok, akik október 14-én a városba látogatnak. A Csángó-napon, az idén Bartók-emlékdíjjal jutalmazott Zurgó együttes részvételével, csángó gyerekek adnak ízelítőt táncaikból és énekeikből.

A zenei paletta sokszínűségét mutatja, hogy a fellépők között éppúgy megtalálható Koncz Zsuzsa – dalait október 26-án hallgathatja meg a debreceni közönség –, mint a világhírű, közel ötven éves Bartók Vonósnégyes, amely október 27-én Mozart, Bartók és Beethoven zeneművekkel várja a komolyzenét kedvelőket.

Egy éjszakán – október 19. – át a filmművészeté lesz a főszerep az Apolló moziban, ahol a Frankofon Filméjszakán egymás után öt francia film – Harminchat, Jules és Jim, A kullancs, Tétova tangó, valamint az 5x2 – tekinthető meg.

A táncművészetet az Argentin Tangó Táncszínház képviseli október 24-én a Tangó Expressz című darabbal, amely az argentin tangót a modern tánccal, a régi korok dalait pedig a kortárs zenével ötvözi.

Egyetlen összművészeti fesztivál, így a debreceni sem képzelhető el színházi előadás nélkül. Ezúttal a Madách Színház érkezik vendégségbe Arthur Miller: Édes fiaim című drámájával, amelyet többek között Huszti Péter, Piros Ildikó és Crespo Rodrigo mutat be október 25-én.

A gyermekek sem maradnak mesés darabok nélkül a kéthetes rendezvénysorozat ideje alatt. A Rigócsőr király című fény- és mesejáték, valamint a Bogármese című mesés táncshow őket és a szülőket is vidám pillanatokkal ajándékozza meg október 21-én és 28-án.

Az Öszi Kulturális Napok színvonalas eseménysorozatának, így Bényi Árpád festőművész életmű-kiállításának is – október 23. és december 3. között – az ország második legnagyobb kulturális központja, a Kölcsey Központ ad otthont.

Kelet-Magyarország legnagyobb rendezvényszervező cége, a Főnix Rendezvényszervező Kht. – Debrecen város nagyrendezvényeinek felelőse, az ország második legnagyobb kulturális központjának (Kölcsey Központ) és rendezvénycsarnokának (Főnix Csarnok), valamint a város art mozijának (Apolló mozi) üzemeltetője – idén is gondoskodik arról, hogy az Őszi Kulturális Napok programkínálata tartalmas időtöltésül szolgáljon a rendezvényre látogatók számára.

[2006.09.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még