2024. június 19. | szerda | Gyárfás nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Koncz Zsuzsa
 
Legutóbbi kiadványok
Aréna koncert (2017)
Tündérország (2013)
Koncert a Budapest Sportarénában (2011)
37. (2010)
Ha én zászló volnék…- Koncert válogatás (CD) (2009)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Koncz Zsuzsa: Ha én zászló volnék…- Koncert válogatás (DVD) (2009)
Illés Lajos: Virágok közt veled lenni… (2007)
Koncz Zsuzsa: Válogatás (2007)
Koncz Zsuzsa: Egyszerű ez... (2006)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Koncz Zsuzsa képek
Koncz Zsuzsa nagykoncert sajtótájékoztató
Kapcsolódó cikkek
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Koncz Zsuzsa 2024-ben is fellép a Papp László Arénában - jegyek itt
Megnéztük Koncz Zsuzsa koncertjét az Arénában - képekkel
Szabadnak születtél - november végén érkezik Koncz Zsuzsa új lemeze
Filmszakadás - új klippel jelentkezett Koncz Zsuzsa
     
 
Koncz Zsuzsa
Születés dátum: 1946. március 7.
Web: http://www.konczzsuzsa.hu
Aktív kapcsolat: Koncz Zsuzsa dalai egy helyen (énekes)
 
     

Koncz Zsuzsa

Ki Mit Tud?

Az 1960-as évek elején, a Magyar Televízióban sugárzott Ki Mit Tud vetélkedőn tűnt fel, ahol gimnáziumi osztálytársnőjével, Gergely Ágnessel arattak országos sikert, és így rögtön közismertek lettek. A Ki Mit Tud után több együttes kereste meg Zsuzsát mint például az Omega (együttes), majd az Illés együttes, végül a Metro (együttes), akikkel a következő években fel is lépett, s akikkel pályája a későbbiekben összefonódott.

Első lemezek

Ekkor jelentek meg 1. kislemezei, mint pl.: a Rohan az idő (Szörényi Levente - S. Nagy István szerzeménye, az Illés együttes kíséretével). Ez a kislemez az első, minden eladási rekordot megdöntő felvétele volt.

Ekkor kezdődött a magyar hanglemezgyártás felfutása is. 1967-ben jelent meg az 1. magyar rock LP-je az Ezek a fiatalok című film zenéjével. Ez jelentős állomás volt életpályáján. Főszereplője is ő volt a filmnek. Itt énekel először olyan társadalmi, szociológiai ihletésű dalokat (Szőke Anni balladája, Mr. Alkohol, Ez az a ház) melyekről a későbbiekben az nyilatkozza, hogy ezeknek a Bródy János által írt szövegeknek alapvető szerepe volt abban, hogy emberi-művészi karaktere, nézetei, dalai milyenné alakultak.

Az 1968-as TV fesztivál a Színes ceruzák sikere nyomán, 1969-ben kiadták az első Koncz Zsuzsa lemezt. Saját bevallása szerint a Volt egyszer egy lány az addigi évek útkeresését dokumentálta, egyben vázlata volt a következő, az igazi áttörést jelentő Szerelem című lemeznek.

Zenekari műhelyek

A "különutasság", mely a mai napig jellemzi lemezeit, már itt tettenérhető. A megzenésített versek, a tematikus, társadalomkritikus szövegek jelenléte folyamatos a kezdetektől, ami a későbbiekben majd problémát okoz. A példányszámok (minden LP aranylemez), a népszerűség egyre nő, a színpadi sikerek zajosak.

Az Illés együttessel készült 5 lemezből végül az 1973-as Jelbeszédet tiltották be politikai okok miatt. Koncz Zsuzsának voltak tapasztalatai a cenzúrával kapcsoaltban, hiszen felvételeinek kb. a felét a Magyar Rádióban különböző okokra miatt sohasem játszották le. A válasz az 1974-ben készült 2 lemezen, a Gyerekjátékok és a Kertész leszek-en (melyen kizárólag megzenésített verseket énekel) fogalmazódott meg.

Önállósodás évei

Sorra aratta a külföldi sikereket Kelet-Németországban, Lengyelországban, Franciaországban, Nyugat-Németországban, Szovjetunióban és az USA-ban is. Sok TV-showban szerepelt, önálló műsorok készültek vele, 5 lemeze jelent meg.

Magyarországon folyamatosan készítette felvételeit a Fonográf együttessel. Az 1979-es Valahol című lemezét az évtized lemezének választotta a szaksajtó.

Ha fordul a világ

Az 1980-as évek eleje az útkeresésé volt. A szövegeket továbbra is Bródy János írja, de a Fonográf együttes feloszlásával lezárult egy korszak. Ezután lemezei már nem 1-1 zenekarral készültek. Kibővült a szerzők, a lemezeken közreműködő muzsikusok névsora. Az 1980-as évek elején csatlakozott hozzá, többek között Bornai Tibor (KFT (együttes)) is, aki átvette Tolcsvay László szerepét, és egészen az 1990-es évek végéig irányította zenei munkáját. Első közös munkájuk az Újhold, de az igazi siker a következő, a Ha fordul a világ című lemez volt. 1989-ben készült a Verslemez III., klasszikus és kortárs költők verseivel. Az 1990-es évek első felében 2 stúdiólemez (Illúzió nélkül, Ne veszítsd el a fejed), 2 koncertlemez (Jubileumi XXX, és Unplugged) valamint 1 válogatás (Miénk itt a tér) készült.

Jelenkor

Az 1997-es Ég és Föld között-tel tért vissza a Hungaroton kiadóhoz, mellyel ismét aranylemezes sikert aratott. Ebben nagy része volt a Bódi László (Cipő, Republic együttes) által írt címadó dalnak. Az 1998-as Csodálatos világ, duettlemezre gyűjtötte össze a magyar szerzők színe-javát. 1999-ben pedig Miért hagytuk, hogy így legyen címmel, legnagyobb sikereinek Závodi Gábor által hangszerelt változata jelent meg.

1992-ben lépett először a Budapest Sportcsarnok színpadára, melyet a következő években 6-szor megismétel.

2002-ben KI NEVET A VÉGÉN címmel új albuma jelent meg, amelyen először dolgozott együtt Lerch Istvánnal.

2003-ban az Unionton német kiadó gondozásában WIE SAG ICH'S DIR címmel megjelent egy CD válogatás legsikeresebb német nyelvű felvételeiből.

2005-ben József Attila születésének 100. évfordulójára emlékezve megjelent a József Attila verseit énekli Koncz Zsuzsa című lemez, melyen megzenésített versek hallhatók.

2006 tavaszára Egyszerű ez címmel elkészült az új verslemez, Radnóti Miklós, Kányádi Sándor, Heltai Jenő, József Attila, Karafiáth Orsolya, Tóth Krisztina verseivel, az év végén nagysikerű egész pályáját átívelő és összefoglaló koncertet adott a Budapest Sportarénában, melyről Koncz Zsuzsa Sportaréna 2006 címmel DVD lemez készült.

Jelenleg új lemezen dolgozik.

wikipedia.hu

[2009.08.08.]

Kiadványok
stúdió
Koncz Zsuzsa: Egyszerű ez... (2006)Koncz Zsuzsa: 37. (2010)Koncz Zsuzsa: Tündérország (2013)
élő (live)
Koncz Zsuzsa: Ha én zászló volnék…- Koncert válogatás  (CD) (2009)Koncz Zsuzsa: Aréna koncert (2017)
válogatás
video
Koncz Zsuzsa: Ha én zászló volnék…- Koncert válogatás  (DVD) (2009)Koncz Zsuzsa: Koncert a Budapest Sportarénában (2011)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
Ma készen áll, 60 online egységben szolgáltatás [2024.06.15.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
A Madách Színház 2014-ben...

Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Hazai és nemzetközi...

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Nagyot szólt a Dinamit 45 éve! - képriport
Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
beszámolók még