2024. április 30. | kedd | Katalin, Kitti nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Bálint Ádám abszolút nyertes
Kapcsolódó Kiadványok
Bálint Ádám: Közelebb
Kapcsolatok
Bálint Ádám

Bálint Ádám közelebb a sikerhez?

Bálint Ádám a sokadik Megasztár, aki önálló albummal rukkol elő. Szépen, csendesen készült el, nem volt nagy hírverés, ígérgetés, hogy mikorra jelenik meg, egyszer csak ott volt a lemezboltokban.

Az album címe, csak egy dalcím vagy egyben jelkép is? Ha az utóbbi, akkor megpróbálhatjuk megfejteni, megoldásként több lehetőség is szóba jöhet. Közelebb, de mihez? A sikerhez? Az emberek szívéhez? A népszerűséghez? Vagy mégiscsak egyszerűen egy dalcím?

Ha a kezünkben tartjuk, az első, ami feltűnik, az a papírborító. Szép, színes, kinyitható, kicsit más, mint a többi. A képen Ádám ül, modern frizurával, amelyet – mint a borító hátsó részéről megtudjuk – a Zsidró hajszalonban készítettek. Egy külön belső zsebben található egy lapocska, melyről Ádám számait rendelhetjük meg csengőhangként, sőt őt magát, háttérképnek, valamint egy füzetecske, a dalok címével, a közreműködő zenészekkel, sok képpel, a köszönetnyilvánítással, és a dalszövegekkel, kivéve az angolul énekelt dalt. Az I love it when we do című Ronan Keating felvétel szövegét nem találhatjuk meg.

Első hallásra azt mondhatom, az album, egy popzenei lemez. Pedig Ádámot úgy ismertük meg, mint akinek legjobban a musical dalok, és az a stílus passzol. Ezzel szemben az a CD kicsit más. Sőt, talán egy dal sincs, ami egy színházi darabban is elhangozhatna. Egyszerű dallamok, bizonyos idő után dúdolható, modern stílusú felvételek gyűjteménye.

Az első dal a Közelebb, amely a lemez címe is egyben. Dallamos, énekelgethető nóta. Az Érintésre várva egy könnyed szám. A lemez harmadik dala, egy duett, Gallusz Nikivel. Kellemes, üde, ami, ha játszani fogják a rádiók, akár siker is lehet. A többi felvételről összefoglalóan elmondható, hogy egyszerűek, de jól hangszereltek. Ki kell még emelnem, a Boldog születésnapot című Halász Judit dalt, amely kicsit átdolgozva található a lemezen. Azzal, hogy belenyúltak, el is veszíthette volna báját, mert első hallásra meglepőre sikerült, mégis elmondható: jól énekli.

Meg kell még jegyezni: profi stáb dolgozott a háttérben, hiszen Szabó Zé volt a zeneszerző és Császár Előd a szövegíró, akik a lemez zenei producerei is egyben.

A címadó számot szánták az első bombasikernek. Leforgatták a klippet, mégsem adja a zenei tv éjjel-nappal. Sőt még a dalt sem lehet hallani az összes rádióban. A borító csak a TV2 logóját tartalmazza, viszont egy rádióét sem. Pedig a megasztáros piacon kellenek a támogatók, és szponzorok. A legtöbb, ott felfedezett tehetség új dalait csak a megfelelő reklám után sikerült slágerré tenni. Lehet, hogy neki anélkül is menni fog, Az idő majd eldönti.

Pernyész Kitti

[2006.09.22.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
13d 2006.10.22. 17:46 • [1]
nagyon remélem h nem fog nmenni neki. a magyar fülek érdekében....

|3d

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még