2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Bálint Ádám közelebb a sikerhez?
Kapcsolatok
Bálint Ádám
Budapesti Operettszínház
Legnépszerűbb csengőhangok

Bálint Ádám abszolút nyertes

Zenerégész sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt október 1-jén! Julie Andrews, Házy Erzsébet és Kurtág Márta mellett többek közt Bálint Ádám is a Zene Világnapján született.

Ma Malvin, Bazsó, Ludovika, Remig, Rémusz napja van.

Ezen a napon született Bálint Ádám, a Budapesti Operettszínház népszerű művésze.
A musicalszínészt családja minden évben szebbnél szebb ajándékokkal halmozza el, de ő úgy érzi, számára nem erről szól már ez az ünnep.

"Megkértem a családomat, idén ne vásároljanak nekem drága dolgokat. Úgy érzem, valahogy kinőttem már ebből" – mondta Ádám. "Nem az ajándék a fontos, hiszen amit nagyon szeretnék, úgyis megveszem magamnak."

A köszöntés persze nem marad el, bár a rengeteg munka miatt úgy fest, egy picit később emlékeznek meg a jeles napról. A fiú ugyanis, mióta megkezdődött az évad, szinte minden napját a színházban tölti.

„Reggeltől estig folynak a próbák. Az előző héten pedig különösen sokat gyakoroltam, ugyanis szerdán debütálok a Mozart! című musicalben Emanuel Schikaneder színházigazgatóként” – tudtuk meg a színésztől, aki fiatal kora ellenére számos előadással, köztük több főszereppel is büszkélkedhet. „Idén hét darabban szerepelek. A Mozart!-on kívül játszom a Rómeó és Júlia, a Szépség és a szörnyeteg, az Oltári srácok, a Mária főhadnagy, valamint októbertől az Elisabeth és a Rudolf című musicalekben is” - mesélte.

Mégis ő nyert

A színész annak idején a Megasztár által vált országszerte ismertté, s bár a versenyt nem ő nyerte meg, ennek ellenére ragyogó karriert tudhat magáénak.

„Rengeteg tehetséges ember van Magyarországon, így meglehetősen kicsi az esély, hogy kitűnj valamivel. Ezért határoztam úgy, hogy teszek egy próbát és jelentkezem a Megasztárba” – magyarázta Ádám. „Így utólag belegondolva, talán mégiscsak én nyertem meg a versenyt, hiszen a műsor alatt beleszerettem egy új műfajba, és ennek köszönhetően később egy popzenei albumom is megjelent, de ami a legfontosabb, hogy Magyarország legszínvonalasabb zenés színházában játszhatok, egy olyan helyen, ahol a színész valóban minőségi munkát végez.”

Ádám még a tehetségkutató verseny előtt felvételt nyert a Budapesti Operettszínház által működtetett Pesti Broadway Stúdióba. Tanulmányait a Megasztár alatt sem szakította félbe, s miután a műsorból kikerült, a felsőfokú színészi diplomát is megszerezte.

Popzenészként is megállja a helyét

A Megasztár hatására 2006 júniusában Közelebb címmel önálló popzenei albummal jelentkezett. Ez a szerelem című slágeréhez videóklip is készült, melyben Galambos Dorinával közösen énekel. A dalok rövid időn belül a rádiók listáira is felkerültek. Ádám még idén nyáron is számtalan szabadtéri rendezvényen lépett fel a Közelebb slágereivel.

„A dalszerzőmmel, Szabó Zé-vel élőzenekaros turnén is gondolkodtunk” – mondta az énekes. „Tulajdonképpen egy unplugged koncert volt az elképzelésünk, ahol akusztikus hangszerek kísérnek a színpadon. Csak az a baj, hogy a hazai könnyűzene helyzetét tekintve ezt mostanában nem igazán lehet megvalósítani. Sajnos nincs rá kereslet” – magyarázta. „Pedig zseniális lenne!” – tette hozzá lelkesen.

Ádám azt is elárulta, hogy a zenészek nehéz helyzetét látva mostanában nem tervez új albumot, ennek ellenére elképzelhető, hogy a Közelebb című lemez dalai közül az egyik maxin is megjelenik majd.

Megvalósult a gyerekkori álom

Bálint Ádám életének jelenleg a színház tölti ki szinte minden pillanatát, szabadidejét pedig arra szánja, hogy – három év halasztás után – befejezze az egyetemet. Ha minden jól megy a felsőfokú színészi oklevél mellé nemsokára francia tanár-művészettörténész végzettséget is szerez. Mindeközben pedig estéről-estére színpadra áll az Operettszínházban.

„Úgy érzem, megtaláltam a helyet, amire gyerekkorom óta vágytam” – mosolygott Ádám. ”A sorstól és a színháztól is nagy adomány számomra, hogy itt játszhatok.”

Bálint Ádám ugyanis amellett, hogy tehetséges, maximális alázattal végzi munkáját. A sokat tapasztalt szakmabeliek tanácsát figyelembe véve tökéletesíti tudását, s a közönség szeretetét a legnagyobb megbecsüléssel fogadja. Hozzáállásának eredményeként mindig megfelel az újabb kihívásoknak, az Operettszínházban jelenleg játszott musical darabok közül majdnem mindben találkozhatunk vele. A színház a 2007/2008-as évadban két új magyar musical ősbemutatójára is készül. A Szabó Magda regényéből írt Abigélt a Tavaszi Fesztivál keretében, a Szentivánéji Álom című Shakespeare műből íródott worldmusicalt pedig a Szegedi Szabadtéri Játékokon viszik színre. Ki tudja, talán Ádám ismét lehetőséget kap, hogy új szerepben kápráztassa el a nagyérdeműt.

- Pogonyi Nóra -

Események:

1967 A Pink Floyd megérkezett New Yorkba, hogy megkezdje első amerikai turnéját.
1975
Az Unesco Nemzetközi Tanácsának határozata alapján október 1. a Zene Világnapja lett.
1982
Elkezdték árulni a CD-lejátszókat.

Született:

1644 Alessandro Stradella itáliai zeneszerző
1771 Pierre Marie Francois de Sales Baillot francia hegedűművész, zeneszerző.
1865 Paul Dukas francia zeneszerző.
1927 Kurtág Márta zongoraművész, zenetanár
1929 Házy Erzsébet operaénekesnő. Főbb szerepei: Gábor diák, Férjhez menni tilos!, Gerolsteini kaland.
1935 Julie Andrews (Julie Elizabeth Welles) Oscar-díjas angol színésznő, énekesnő.
1959 Youssou N’Dour szenegáli énekes. Legismertebb dala a feleségével Neneh Cherryvel közösen előadott Seven Seconds.
1974 Keth Duffy ír zenész, a Boyzone együttes tagja. Ismertebb dalaik: Love Me For A Reason,Love The Way You Love Me, No Matter What, Father and Son.
1981 Bálint Ádám musicalszínész

Elhunyt:

1708 John Blow angol zeneszerző

[2007.10.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még