2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Bródy János
Szörényi Levente

Nyolc győztese lesz az új tehetségkutatónak

Szörényi Levente és Bródy János István, a király című rockoperája ősbemutatójának 25 éves évfordulójára országos szereposztó, tehetségkutató műsor kezdődik jövőre az MTV-n.

A 25. évfordulóra a Társulat címet viselő többlépcsős tehetségkutató azokat a fiatal énekeseket, előadóművészeket keresik, akik a 2008. augusztus 19-re tervezett jubileumi előadáson eljátszhatják, elénekelhetik az István, a királyt. Négy férfi és 4 női főszerepért folyik a vetélkedés. A résztvevők nem az István, a király dalaival versengenek, a zenei producer magyar szerzők magyar darabjaiból válogat, de a külföldi musicalek betétdalai is magyar nyelven hangzanak el.

Az ötletet a Magyar Televízió azért vállalta, mert nagyon sok minden megjelenik ebben a műben. A tehetségkutatás, a magyar művek bemutatása, az igényes szórakoztatás, a történelmi múlt bemutatása mind feladata a közszolgálati televíziónak - mondta Rudi Zoltán az MTV elnöke.

A közönség dönt a győztesről

Lévai Balázs a tehetségkutató sorozat kreatív producereelmondta, hogy először a nagyközönség elé kerülő 48 énekest, az elődöntőkön a rockopera Társulatába kerülő 16 énekest, végül a főbb szerepeket, köztük a címszerepet játszó nyolc énekest választják ki. A végső szó, vagyis az, hogy ki kapja István, vagy Sarolt szerepét, a közönségé lesz.

A zsűriben egy színdarab megszületésért felelős alkotók - rendező, producer, zenei igazgató, koreográfus - kapnak helyet. A rendező a többiek meghallgatásával hozza döntéseit, de a rendezőjé a döntő szó.

Nyolc főszereplő lesz

A játékot 2007 tavaszán hirdetik meg, nyáron válogatnak, majd ősz elején felvezető adással indul a tv-sorozat. Kéthetenként, hat adásban választják ki az elődöntőbe kerülő 48 énekest. A négy elődöntőben - 2008 januárjától - kialakul a 16 fős Társulat, az egyenként 90-100 perces 8 döntőben megismerhetik a nézők a 8 főszereplőt. Az első döntőben a Táltosasszonyt választják ki, majd Laborcot, Gizellát, Tordát, Saroltot, Rékát, Koppányt, végül Istvánt.

Az országban több helyen bemutatják a végleges produkciót. A Társulatba kerülő 16 énekes mesterkurzuson vesz részt, egyhetes komplex színészi képzést kapnak. Híres énekesek, a rockopera korábbi szereplői csatlakoznak a produkcióhoz, akik mesterként segítik a versenyzők felkészítését.

A szerzők közül Bródy János örömmel fogadta a darabbal kapcsolatos terveket. Szörényi Levente arról beszélt, hogy fontos lenne, ha olyan új előadás születne, amelynek szereplőit befogadná az újabb és újabb generáció.

- bzs-

[2006.10.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még