2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Magyar kultúra a Balatonon

A Balaton - és környékének - kulturális életéről, pezsgő társasági estélyekről, a sétahajózásokról számos legenda kering. Talán ez ihlette meg Bánfalvy Ágnest, hogy művészeti stúdiójával (Bánfalvy Stúdió) hajóra vigyen kulturális előadásokat könnyed, nyári hangulatban. Nem különb szereplőket kért fel a produkciókra, mint Vastag Tamás, Gregor Bernadett, Cseke Katinka.

Talán a Balaton csodálkozott legjobban, mikor a szokásos diszkóhajó helyett, kultúrhajó szelte  habjait Siófoktól Tihanyig, Füreden át. A majd hét órás út alatt az utazók megtapasztalhatták, miszerint a kultúra lehet szórakoztató is, sőt, a balatoni nyár, a hajóút, a mesés panoráma hangulatát is lehet fokozni. Igaz a csodás kilátás, most csak háttérként szolgált, a közönség  figyelmét a  hajó színpada kötötte le.

Az utcaművészektől, a humorig, a zenei premiertől, a koncertig.

Gólyalábas utcaszínészek fogadták a vendégeket, majd a kikötőben hagyták gólyalábaikat, és klasszikus mutatványokkal, zsonglőrködéssel szórakoztatták a legifjabbakat.

Fontos, hogy kultúrát csempésszen a szórakoztatásba

Majd Beleleznay Endre a tőle megszokott humorral már a szavakkal zsonglőrködött, felelevenítve a legnagyobb magyar szórakoztató művészeket is. - Az előadásnak vagy egy kultúrmisszió része is, hogy azért mesélek el történetetek róluk, hogy ne vesszenek el az emlékük. – mondta a népszerű humorista. Véleménye szerint, nagyon gyorsan elfelejtjük az egykori kiválóságainkat. Ő így próbált emlékezni rájuk, visszahozni őket, ha csak egy balatoni barangolás idejére is.

Gregor Bernadett és Cseke Kata viszont már az  örökéletű operettet hozták  el a Balaton közepére, láthatóan boldogan fürödve a megérdemelt sikerben. A nagyszerű művész páros már régóta egy hajóban evez, évek óta lépnek fel együtt, ám olyan, hogy együtt egy duóban még most először!

- 1998 óta dolgozunk együtt – mondta Gregor Bernadett.

- De úgy, hogy csak ketten - és hogy nincs mögöttünk egy egész Hegedűs a háztetőn -, most először – tette hozzá Cseke Katinka.

A humorral fűszerezett vadonatúj show műsorukban, Lehár és mai slágereket élvezhetett a nagyérdemű, a nevetést, a tapsot még a közelben vitorlázók is halhatták.

„Ne csak átélj, hanem át is érj a színpadon…!”

Lágyan hullámzó Balaton, lágyan hullámzó dallamok, simogató szellő, s mintha a lelkünk is megérintené valami. Kell ennél több?

Az estet Vastag Tamás fellépése zárta. Olyan repertoárral készült, ami megérint, megfog, egy más világba, messzi, távoli vizekre viszi az összes jelenlévőt.

- Amikor nem kifejezetten egy Vastag Tamás koncerten lépek fel, nem az önmegvalósítás a legfontosabb, hogy meg tudjam mutatni magamat! Hanem az, hogy olyat adjak, ami mindenkinek jelent valamit és valamilyen érzelmet ki tud váltani. - mondta Tamás. 

Átvinni a belsőt, az érzést, az apró csodát? Nehéz feladat ez, Tamásnak mégis sikerült.

A nagy sikerre való tekintettel a Bánfalvy Stúdió művészei folytatják a kultúrmissziót.

[2020.08.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még