2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Tehetséges zenészeknek biztosít bemutatkozási lehetőséget a Heineken
Sztárok a Thirst Studio gáláján
Megszületett a zsűri döntése
Képgalériák
Képek a versenyről
Kapcsolatok
Nomada
Yellow Spots
Sunscreen
Honeybeast
The Dead Guys
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Groove Armada / Coldcut / De La Soul / Anima Sound System / DJ Ronin / DJ Palotai
[2006. november 18.
szombat 19:00]

Aranylemezt kaptak a tehetséges zenekarok

Eredményhirdetéshez érkezett a Heineken által elindított tehetségkutató, a Thirst Studio. Ezen az estén kihirdették a verseny győztesét, aki stúdiólehetőséget nyert a Groove Armada jótékony felügyeletével, illetve fellépési lehetőséget a zárógálára a már említett zenekar, a Szigetről az utolsó pillanatban lemaradt Coldcut, a De La Soul, és a hazai színeket képviselő Anima Sound System mellett.

Mi is az a Thirst Studio? „A Heineken és a zene kapcsolatának gyümölcse” - a rendezvény honlapja szerint. A 2002 óta megrendezésre kerülő tehetségkutató, akkor még egyetlen zenei műfajból kiindulva (DJ-k), jelentős ráncfelvarráson átesve, mára a világot behálózó mozgalommá nőtte ki magát. Eddig több mint 300 000-en látták a Thirst Studio koncertjeit élőben, és körülbelül 7 000 DJ és zenész indult a versenyeneken. Itthon 2003-ban indult az első tehetségkutató, a díjátadó Paul Okenfold volt, 2004-ben DJ Tiesto lépett fel a zárórendezvényen.

Az idén népszerű volt a verseny

A tavalyi év kimaradt, idén pedig rengetegen jelentkeztek, immáron a több kategóriára kibővitett megmérettetésre. Közülük szakmai zsűri illetve a közönség is kiválaszthatott előadókat. A zsűri tagjai voltak: Nesta (Radio Cafe 98.6 zenei igazgató és Mama Records), Nemes Tibor (zenész, zenetanár), DJ Titusz (Belga, Carbonfools), Kentaur (festő, látványtervező, zenész), László L. Gerzson (Viva Tv zenei igazgató), Madarász Gábor (Mex, Ákos, Kentaur, Balkan Fanatik, gitáros, zeneszerző), Palotai Zsolt (az egyik legismertebb hazai underground DJ), Prieger Zsolt (Anima Sound System), Suri Imre (Juventus rádió zenei szerkesztője).

A győztes a Groove Armadával dolgoznik

A fődíj nem más, mint stúdiólehetőség Londonban és Barcelonában a Groove Armada producerkedése és az alkotásban való aktív részvételével.
Mielőtt az eredményhirdetés elkezdődött volna, egy, a zsüritagokból, a döntősök zenészeiből és más ismert magyar zenészekből összeállt alkalmi supergroup, az Art Of Bits produkcióját hallhattuk (Barabás Zoltán – basszusgitás, Kovács Zoltán–billentyű, Nemes Tibor és Szilvási Attila–ütőhangszerek, Madarász Gábor–gitár, Tarkövi Gábor–gitár, Mc Sena, Balogh Gusztáv és Szirtes Edina–ének). Reméljük, hogy lesz folytatás! A zenéjük eléggé besorolhatatlan, worldmusic–etnos beütésű, izgalmas és befogadható. Mc Sena - két énekessel kiegészülve a döntőbe jutott Nomada zenekarból – ismét maradandót nyújtott, immáron ki tudja, hányadik formációban!

A produkció után Kovács Valéria - a Heineken brand manegere - mind az öt, döntőbe jutott zenekarnak egy-egy aranylemezt adott át. Mint elmondta, ők már mind nyertesek is egyben, hiszen megtették az első és igen fontos lépéseket az ismertség felé.

Az öt döntős zenekar: Nomada, Yellow Spots, Sunscreen, The Dead Guys, Honey Bee. Dalaik megtalálhatók a dalok.hu weboldalon. Ezután következett a nagy pillanat: a győztes kihirdetése. A magyar Heineken Thirst Studio verseny győztese a Sunscreen nevű soproni formáció lett. A klasszikus gitár-basszus-dob-ének felállású bandát meg is hallgathattuk utána 3 szám erejéig. Zenéjük – saját meghatározásuk szerint – punk-rock, egy kis funky behatással.

Nem a mi favoritunk győzött

A mi favoritunk a Nomada és a Honey Bee zenekarok voltak. Előbbi egy hagyományosnak éppen nem nevezhető, roma zenekar latin, spanyol, arab, szerb népzenei hangzással tarkítva! A kiadott zenei anyaguk alapján elsőrangú szórakozást nyúthatnak koncertjeiken is.
Az utóbbi zenekar pedig az elektro rock stílusba sorolható együttes, két énekesnővel, és remekbeszabott zenei összhanggal keltette fel az érdeklődésünket. Kíváncsian várjuk a folytatást!

A Heineken Thirst Studio zárórendezvényére 2006. november 18-án kerül sor a Syma rendezvénycsarnokban. Fellépők: Groove Armada Sound System, Coldcut, De La Soul, Anima Sound System, DJ Ronin, DJ Palotai és a magyar győztes, a Sunscreen.

Még sok ilyen tehetségkutatót Magyarországnak, hátha nem kallódnak el zenei „gyöngyszemeink”!

- Aretuska -

[2006.11.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még