2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
To/Die/For
KVLT klub (ex - Vörös Yuk)
Blue Hell - Kék Yuk (Supersonic Underground)
De Facto
Garden Of Eden
Sin Of Kain
Agregator
Dying Wish
Frost
Kapcsolódó események
Ghotic Hell Festival
[2006. november 25.
szombat este]

Tizenhét koncert az őszi zenei fesztiválon

Már délután három órakor kezdetét veszi a mulatozás Óbuda underground iker-szórakozóhelyén, az ez alkalomból egybenyitott Vörös Yukban és Blue Hellben, ahol a 13 magyar zenekar mellett négy külföldi csapat is szerepel. Míg az egyik teremben underground metal csapatok váltják majd egymást, a másik színpadon a hazai dark-goth színtér éllovasai lépnek fel majd, kiegészülve a finn To/Die/For-ral, valamint három további nemzetközi csapattal, november 25-én.

Az ősz legnagyobb kaliberű underground zenei rendezvényei közé tartozik az a Gothic Hell Festival, mely idén kerül először megrendezésre. Már a név is sejtetni engedi, hogy miféle zenekarokkal találkozhatunk a délután kezdetét vevő koncertsorozaton: míg a Blue Hell koncerttermében dark és gótikus csapatok váltják egymást, addig a Vörös Yukban az extrém metal különböző válfajait képviselő zenekarok révén szabadul majd a pokol.

A Blue Hell programja egyben a finn gothrock zenekar, a To/Die/For európai turnéjának budapesti állomása is. A To/Die/For egyike a HIM nevével fémjelezhető romantikus gót metal szcéna nagyágyúinak, és igazán kalandos - mondhatnánk, rapszodikus - történettel rendelkezik: az egykor Mary-Ann néven alakult rockcsapat 1999-ben vett vampirisztikus fordulatot, s nevét To/Die/For-ra változtatva a korábbinál érzelgősebb, szentimentálisabb hangvételű dalokkal próbálta meghódítani a világot. Az első, 'All Eternity' albumon található feldolgozás - mely nem volt más, mint Sandra '80-as évek beli slágerének, az In The Heat Of The Night-nak gótosított változata - egy csapásra klubslágerré vált, a To/Die/Fort pedig ismertté tette.

Évekkel és albumokkal később az együttes meghatározó tagja, az énekes Jape aztán a kilépés és új zenekar alapítása mellett döntött; az igazi váratlan fordulat pedig akkor következett el a csapat történetében, amikor a magát meggondoló Jape saját, új gárdáját nevezte el ismét To/Die/Fornak, így már a most bemutatásra kerülő új album, a 'Wounds Wide Open' is új tagokkal, ám a már megszokott módon dögös és szenvedélyes hangvétellel készítette el Jape. A finn zenekar három turnévendéget is hoz magával, méghozzá a német Das Scheit, a finn Sinamore és a szlovén Indigo Child zenekart.

A 13 hazai gárda a hazai gótikus rock, metal és csapatok, mint a De Facto, a Garden Of Eden, az Ideas mellett számos egyéb underground zenei műfaj képviselői is hangoskodnak majd: fellép a középkori hangulatot industrial elemekkel keverő Sanguis In Nocte, továbbá hazánk egyetlen terror-EBM formációja, a servo.hatred is.

Az extrém metal vonalat a Tesstimony, a Sin Of Kain, az Agregator, a Dying Wish, a Vale Of Tears, a Neochrome, az Ahriman és a Frost képviseli majd. E sötét gárda révén valójában igazán színes programot nyújt, hiszen az underground metal műfajok egész garmadáját - death, black, doom, thrash, heavy és ezek különböző kombinációja - ismerhetjük meg segítségükkel.

- Rákász István -

[2006.11.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még