2024. április 16. | kedd | Csongor nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Back II Black Próba Szabó Gyulával
Kapcsolatok
Back II Black (Back to Black)
Kapcsolódó események
Back II Black
[2006. november 15.
szerda 20:00]

A nemzet mesemondója a Back II Black színpadán

Szabó Gyula és a Back II Black a Művészetek palotájába készül, és az egyik végső próbára sikerült bejutnunk.

Nagyban folynak a mesepróbák Szabó Gyula bácsival, a nemzet színészével. Számomra úgy tűnt, folyamatosan változik és még mindig alakul a program, tehát rá is kérdeztem az együttes néhány tagjától (Csejtei Tamástól, Glatz Gábortól, és Bársony Bálinttól), hogy most hogy is van ez?

- (CsT). Teljesen kész van a koncert koncepciója, csak van egy fantasztikus segítségünk, Szabó Gyula bácsi, aki viszont nem tudta pontosan a feladatát, mert mi kitaláltunk dolgokat, ő pedig bizony ötletekkel áll elő. Most, hogy átbeszéljük a feladatát a próbán, neki is vannak ötletei és most ezeket az ötleteket vesszük bele a műsorba, mert nekünk nagyon tetszenek, és nagyon tiszteljük az ő művészetét, tehát azt szeretnénk, hogy ő is legyen a koncert kreatív részese. Az első perctől magáénak érzi a műsort.

- Honnan jött az ötlet, hogy Gyula bácsi is benne legyen?
- (BB) A “tevagyazakitlegjobban” című nagylemezünk megjelenése után fél évvel egyik éjszaka hallgattam az album verziót és úgy éreztem, ebből valami hiányzik. Az első gondolatom az volt, hogy majd Bebe mély hangon mesél, aztán azt mondtam, hogy nem. Ezt annak a hangnak kell mondani, akire az egész ország éveken keresztül elaludt. Sikerült felvenni a kapcsolatot Gyuszi bácsival és a legnagyobb lelkesedéssel állt a dologhoz. Mostanra odáig fajultak az események, hogy közös koncertet adunk. Ez egy közös előadás tulajdonképpen, egy performance. Ennek én nagyon örülök, rendkívüli módon szeretem az új dolgokat, az egész zenekarnak fantasztikus energiát és erőt ad, hogy valami új dolgot csinálunk. Az, hogy a nemzet színészével állhatunk egy színpadon, az pedig hatalmas megtiszteltetés.

- A Művészetek palotája mennyivel nagyobb felkészülést igényel mint egy átlagos koncert?
- (CsT) Itt igazából a helyszín határozza meg a felkészülést. Ez a Művészetek Palotája, és próbálunk ennek megfelelően fellépni. Eleve, ez egy ülős hely. Itt nincsen ugri-bugri dance floor. Próbálunk egy kicsit más megközelítésből magunkból adni, mert nekünk is van művészi énünk. De mi funky zenét játszunk, tehát két részre osztjuk az előadást. Van egy kicsi pátoszos performance-szerű, ez az első rész. A második pedig egy táncolható székenugrálós, Back II Black koncert lesz. Ezt találtuk ki, és kíváncsiak vagyunk a fogadtatásra. Szerintünk nagy sikere lesz.

- Ki lesz még a koncerten?
- (CsT) Szabó Gyula bácsi, Fekete Kovács Kornél, Ferenczi Gyuri.
- (GG) Erős névsor, ezzel is próbáltuk jelezni a koncert tartalmi komolyságát. Ez már nem tánczene – már az első rész. Ha a lemezeinket nézzük, azokon mindig is voltak lírai számok. Ezek ugyan annyira nincsenek az előtérben, de akinek megvan a lemez, az ismeri a zenekarnak ezt a fajta egyéniségét is. A mostani közeg adja magát, hogy vegyük elő ezeket a hangulatokat és Gyula bácsi igazából egy motiváló erő, amitől az előadás nem csak lassú dalok gyűjteménye vagy “csináljunk mást” lesz, hanem egyfajta szellemiséget ad neki. Gyula bácsi egy versét meg is tapsoltuk a próbán – ezek azok a pluszok, amik jönnek, és nem tudjuk, mik vannak még benne olyanok, amiket ebben a műsorban lehet érvényesíteni.

- Fogtok bármennyire is politizálni a koncerten?
- (CsT) Eddig sem politizáltunk, eddig sem tartottunk feladatunknak. Bárki bármit gondol, nem szándékozunk politikai pályára lépni és nem szándékozunk nyilvános voksot tenni semelyik oldal mellett.
De visszatérve Gyula bácsira, mert ő sokkal jobban érdekel, mint a politikusok. Nagyon fontos, és nagyon jó érzés, hogy amikor bejött ide közénk – én most ismerkedtem meg vele, eddig nem volt rá alkalmam – többször elmondta, hogy mennyire megbízik bennünk és mennyire tisztel… és én érzem a kölcsönös tiszteletet. Számomra nagyon megtisztelő dolog, hogy én őt ismerhetem és együtt dolgozhatok vele. Hiszen gyerekkorom meséinek a hangja. Ezen nőttünk fel. Ez fantasztikus dolog. Efelett még azt is érzem, hogy ő tiszteli, amit mi csinálunk és örömmel van velünk. Ez nekünk nagyon jó érzés.

És valóban a próbán (mint az a képeken is látható), az együttes szinte egy emberként csügg Gyula bácsi meséin, mesemondásán, ötletein. Ilyetén kölcsönös tiszteletet régen láttam emberek között.

Azonban nem láttam videó felvételi készülődésnek nyomát sem. Szóval, aki még tud, szerezzen jegyet – állítólag kapni már nem lehet – mert ilyen előadás nem lesz több…

SirOesh

[2006.11.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.16.]
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még