2024. április 16. | kedd | Csongor nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Világhírű fúzió: Bartók, Mandoki Soulmates és egy budapesti koncertfilm

Budapest megint híres lett. Egy újabb világszintű esemény viszi hírét ennek a csodás városnak és magyar zenének Leslie Mandokinak köszönhetően.

A Magyarországról elszármazott zenész 1993-ban alapította a Mandoki Soulmates formációt olyan alapító tagokkal mint a közismert gitáros Al Di Meola és Ian Anderson.

Az együttes tavaly augusztusban koncertezett a Bazilika előtt, amely emlékezetes marad a zenészek számára hiszen ez volt az egyetlen koncertjük, amit sikerült megrendezni 2021-ben a pandémiás időkben. A koncertről a zenekar tagjai egy élő online beszélgetésben is megemlékeztek január 15-én este,

amely egyben a bevezető programja volt az Utopia for Realists + Hungarian Pictures koncertfilm világ premierjének.

A koncertfilmet ajándéknak szánják az itthoni és külföldi rajongóknak a több évtizedes szeretükért cserébe és mert úgy gondolják zenéjük adjon erőt ebben a mindenki számára kihivásokkal teli időszakban.

A koncertfilm, amely a csúcstechnikának és a 16 kamerával rögzített felvételeknek köszönhetően nagyon jól sikerült, természetesen ingyenesen megtekinthető a legismertebb zenei csatornán. A koncert egyetlen témája maga ez a legutolsó album, amely két hónappal a megjelenése után már arany lemez lett. A zene nagy hatással volt a budapesti koncert közönségére is, hiszen a közel harminc ezres nézősereg álló tapssal fejezte ki elismerését a fantasztikus és világhírű zenészeknek.

Az album zenei ihletettsége is magyar vonatkozású: Bartók Béla Magyar képek című műve az alap. Nagy zeneszerzőnk műgyüjtéseit zseniálisan sikerült beépíteni ebbe a rock-szvit zeneműbe, amely különleges egyvelege a jazz-nek és a rock zenének. A magyar léleknek pedig különösen kedves amikor egyszer csak ebben a zenei egyvelegben felcsendülnek a jól ismert népi dallamok és Bartók zenéje.

Felejthetetlen zenei utazás ez az album, csemege azoknak, akik kedvelik a fúziós zenét, de azoknak is akik egyszer egyszer kíváncsisággal hallgatnak nem megszokott dallamokat. Leslie Mandoki szemébe könnyek gyűltek a szülővárosában adott koncert végén és úgy nyilatkozott életük legjobb koncertjét adták Budapesten.

[2022.01.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
SÜRGŐS HITELEK egyéb [2024.04.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még