2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Februárban érkezik a kisbetűs ünnepnapok középlemeze, a Tömegvonzás

Idén februárban adja ki első albumát a kisbetűs ünnepnapok együttes, akik az elmúlt időben alternatív zenei körökben egyre több ember figyelmét keltették fel. A Tömegvonzás nevet viselő ötszámos középlemez körülbelül 20 perces játékideje alatt a zenekar tagjai igyekeztek minél sokszínűbb hangzást alkotni. Bevallásuk szerint az anyag készítése alatt hatással volt rájuk többek között a jazz, az alternatív zene, a latin, az indie, a rock és a gravitáció is – többnyire ennek köszönhető a dalok különbözősége és a cím is.

Főleg a pesti és Pest környéki gimnáziumokban adott koncertek végett tett kisebb-nagyobb népszerűségre a fiatalok körében a kisbetűs ünnepnapok együttes tavaly ősszel. Miután egy nyár végi tagváltás után a három végzős osztálytárs és zenészpalánta, Gollob Márton (gitár), Torda Barnabás (basszusgitár) és Velek Domonkos (ének és billentyűk) kiegészült a 15 éves Kiss Konráddal, egyből elkezdtek dolgozni a zenekar első komolyabb projektjén, egy albumon. A koncerteknek és a közösségi médiás tevékenységüknek köszönhetően megnőtt az érdeklődés irántuk, így nagy izgalmakkal és reményekkel készítették a dalokat.

A Tömegvonzástól azt remélik, hogy az eddigi zárt ajtókat is kinyitja majd előttük, szeretnének eljutni a magyar alternatív zenei élet meghatározó helyeire. Szeretnék, hogy karrierük szempontjából is ugyanolyan fejlődésen mehessenek majd keresztül, mint ahogy zeneileg tették az elmúlt időben.

Részben ezért is adták ezt a címet az EP-nek: nem bánnák, ha tömegeket vonzana…
A fiatalok a felvételek minőségének érdekében együtt dolgoznak Szatmári Keve zenei producerrel, hogy feledtessék a korábbi dalaik hibáit, és egy érett, kidolgozott végeredményt kapjanak.

Persze a srácok elsősorban nem az ismertséget és a népszerűséget keresik a zenében, sőt. Elsődleges szempont volt számukra, hogy egy olyan albumot adjanak majd ki, amin – ugyan az ízlésesség, és az általuk elképzelt kisbetűs ünnepnapok hangzás határain belül –, az összes dal különbözik egymástól, nem akarják, hogy egy idő után egy kaptafára menjen a zenéjük. A szövegek középpontjában az ember kapcsolatai állnak, hol a szerelemmel, hol azokkal, akik már nincsenek itt, hol saját magával.

Novemberben kiadott dalukból, a hét perc hosszúságú Csillagfelezésből arra következtethetünk, hogy kísérletet tesznek majd a Tömegvonzáson is az instrumentálisabb betétekkel, a gitár és billentyű központú zenekarokban rejlő rengeteg lehetőség és legalább ennyi zenei klisé árnyékában próbálnak meg valami maradandót alkotni. Februárban a Tömegvonzás minden zenei megosztón meghallgatható lesz, úgyhogy döntse el mindenki maga, hogy ez mennyire sikerült nekik.

Bővebb.

kisbetűs ünnepnapok Spotify
kisbetűs ünnepnapok Instagram

[2022.02.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még