2024. május 6. | hétfő | Ivett, Frida nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A kisÖrdög nem alszik!
Mindenki Casanovát akarja?!
Kapcsolatok
Sári Évi
Splash
Legnépszerűbb csengőhangok
Genius Production
Kapcsolódó események
Casanova Night Musical Nemzetközi Premier
[2007. szeptember 4.
kedd 20:00]
Casanova Night Musical Nemzetközi Premier
[2007. szeptember 3.
hétfő 20:00]
Casanova Night Musical Premier
[2007. szeptember 2.
vasárnap 20:00]
Casanova Night Musical Premier
[2007. szeptember 1.
szombat 20:00]

Az ördögien csinos apáca

Vajon sikerül-e az ördögi apáca jelmezbe bújt Sári Évinek meghódítania Casanovát? Hogy kiderüljön, még várnunk kell picit, de addig is egy interjú Mary-vel: Sári Évi mesél a darabról.

A Casanova Night Musical alkotóját, Perjés Pétert szülővárosodból, Debrecenből ismered. Ő már évekkel ezelőtt mesélt neked arról, hogy készül ez a musical, de mégis kellemes meglepetésként ért, amikor behívtak az első meghallgatásra. Ezek szerint Péter korábban nem közölte, hogy esetleg számít rád a darabban?
Valóban, Pétert már elég régóta ismerem, és két-három éve mesélt nekem erről a darabról. Tudtam róla, hogy fog jelentkezni, és azzal is tisztában voltam, hogy számít rám, de annyi év eltelt, hogy kicsit meg is feledkeztem róla. Ezért is ért kellemes meglepetés, amikor egyszer csak felhívott, hogy most lenne esedékes a válogatás.

Mit mondott a darabról, amikor először felhívott?
Igazából nem csak akkor mesélt a night musicalről, amikor felhívott, hanem már korábban is. Elmesélte, hogy Casanova életéről, hódításairól fog szólni, és hogy ezen felül egy nagyobb volumenű dologgal készül, mégpedig, hogy ez a darab a Budapest Sportarénában tárul a közönség elé, valamint arról is szó esett, hogy mi lenne az én feladatom, milyen szerepet alakítanék.

Mi történt a meghallgatáson?
Tudni kell, hogy nagyon izgulós típus vagyok, még a sokadik előadás után is. Pedig sosem volt olyan problémám, hogy elfelejtettem volna a szöveget, a lámpaláz mégis mindig jelen van. Nagyon profi meghallgatás volt, hatalmas színpad, fény- és hangtechnika, egyszóval minden megvolt, már csak jól kellett szerepelnem. A Belém bújt a kisördög című dalt kellett elénekelnem, amit természetesen már korábban megkaptam, hogy fel tudjak belőle készülni. Akkor még egy kicsit más volt a hangszerelése, azóta sokat változott.

A darabban Mary szerepét alakítod. Mit kell tudni erről a szerepről?
Mary egy apáca, aki szerelmes lesz Casanovába. A próbák februárban kezdődnek, akkor fogom igazán beleásni magam a szerepbe és tudom meg a legapróbb részleteket is a jelenetekről. Már nagyon izgatottan várom.

Az előadásokon merészebb öltözékben lépsz színpadra. Nem zavart/zavar ez?
Nem zavar, merthogy annyira nem is merész, inkább szexi. Sokat számítanak a színek és a kiegészítők, de ezt megkívánja a darab története.

A mindennapos öltözködésben szívesen viselsz merészebb darabokat?
A hétköznapokban teljesen átlagosan szoktam öltözködni, néha fordul elő, hogy felveszek esetleg egy kivágottabb felsőt, de ennyi. Szerintem a pasik sem szeretik azt, ha egy nő mindent megmutat magából, sokkal titokzatosabb és vonzóbb lehet valaki, ha „takarásban” van. Merészebb szexi ruhákat inkább nyaraláskor szoktam felvenni, amikor elmegyünk bulizni, például Ibizára.

Úgy tudom jelenleg az angol nyelvű szöveget próbáljátok. Hogy boldogulsz a külföldi szöveggel?
Alapszinten beszélek angolul, így azért egy picit nehéz. Leginkább a kiejtésemmel lehetnek problémák. Igyekszem minél többet gyakorolni, hogy egy külföldi, vagy angol anyanyelvű fülével is hallgatható és élvezhető legyen a lemez.

Mennyit készültök a darabra?
Egyelőre még nem szakadunk bele, hiszen februártól indulnak majd be gőzerővel a próbák. Az biztos, hogy pl. Kovács Áronnak, Casanovának még több időt vesz majd igénybe, mint nekem, de mindannyian nagyon szeretjük, úgyhogy ezt egyáltalán nem bánjuk.

Miért érdemes megnézni az előadást?
Mert más lesz, mint az eddigi musicalek, ez egy egészen új műfaj, ún. Night Musical. Egy teljesen új vonulat. Monumentális, magával ragadó, látványos showelemek lesznek benne és természetesen kiváló színészek. Valamint nagyon jó az előszele is, sokan már most nagyon várják. Én is nagyon kíváncsi vagyok rá külső szemlélőként is, és mivel két szereposztásos a darab –az én váltóm Dukai Regina- nekem is lesz lehetőségem megnézni.

Úgy tudom, hogy jelen pillanatban is a Splash együttes tagja vagy. Mi újság ezzel a formációval?
Röviden válaszolva, a Splash együttes most pihenőn van. Jelenleg nincs szükség arra a fajta zenére, amit mi csináltunk. A discokba manapság inkább dj-ket hívnak zenélni, egy falunapokon pedig szintén nem ránk van szükség. Nemrég beszéltem Balázzsal, újságolta, hogy most próbálkozik valami mással, új zenéket ír. De ebből nyilván nem pár hét alatt fog megszületni akár egy új lemez.

Elképzelhetőnek tartod, hogy valaha ezen zenei formációnak tagjaként járd az ország klubjait?
Soha nem lehet tudni, minden lehetséges. Több, mint egy éve dolgozom a VIVA-nál, három műsornak is – Club rotation, Shibuya és Pár Perc – én vagyok az állandó műsorvezetője. Nagyon szeretem ezt csinálni, imádom az ezzel járó állandó pörgést, és magát a műsorvezetést is. Így ha most választanom kellene, ezt biztosan nem adnám fel, sőt. Lehet, hogy még fél, akár egy év múlva sem…

Perjés Péter Casanova Night Musical című darabját 2007. június elsején és másodikán mutatják majd be a Budapest Sportarénában

- Bíró Zsolt -

[2006.11.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még